Officiellt: Thiago Silva klar för Chelsea

Officiellt: Thiago Silva klar för Chelsea

Brassen som tillhört PSG under de senaste åtta säsongerna blev efter söndagens final i Champions League free agent. Efter en kortare periods rykten är han nu klar för Chelsea.

Mittbacken, som är i slutet av sin karriär, har skrivit på ett 1 års kontrakt med Chelsea, där klubben har möjlighet att förlänga med 12 månader.

På den officiella hemsidan säger Marina Granovskaia följande:
"We are delighted to be able to add a player of Thiago Silva’s proven world-class credentials to our squad."

Veteranbacken är en god ledare som rutinerat styr sitt försvar. Silva har den tekniska kapaciteten att göra det där lilla extra och med sin snabbhet, spelförståelsen och brytningssäkerhet är han en välbehövlig förstärkning i backlinjen.
 
Att signa honom på ett 1+1års kontrakt kan ses som ett genidrag och stärka den bitvis bristande defensiven. Att klubben inte behöver betala någon övergångssumma för mittbacken som under många år tillhört elittoppen i fotbollsvärlden, kan inte ses som annat än en bonus.
 
Med den 35-årige mittbacken får vi in rutin, en stark ledare och en bra förebild för de yngre spelarna. Förhoppningsvis kan brassen få en roll i laget likt den John Terry hade under säsongen 2014/2015 och bidra med sin rutin både på och vid sidan av planen.
 
Att Premier League är en konkurrenskraftigare liga än Ligue 1 och att förvänta sig att Silva ska spela varje minut, som han gjorde i PSG, ska vi nog inte förvänta oss.
Thiago Silva kommer till Chelsea med 18 titlar med PSG, vinst i Copa America med Brasiliens landslag och seriesegern i Serie A med Milan säsongen 2010/2011.
 
Så här säger Silva själv om att komma till Chelsea:
"I am so happy to be joining Chelsea. I am delighted to be a part of Frank Lampard’s exciting squad for next season and I’m here to challenge for honours. See you soon Chelsea fans, I look forward to playing at Stamford Bridge very soon."

Vi hälsar Thiago Silva varmt välkommen till Chelsea FC!  

Sofia AlmrothStahlbergKevin2020-08-28 09:03:00
Author

Fler artiklar om Chelsea