Officiellt: Thomas Tuchel ny huvudtränare
Tuchel får ett kontrakt på 18 månader.

Officiellt: Thomas Tuchel ny huvudtränare

En nyhet som varit illa dold är numera också officiell, Thomas Tuchel tar över jobbet som huvudtränare efter Frank Lampard som fick sparken igår.

Det var en sorgens dag igår för många supportrar för Chelsea FC. Klubbikonen Frank Lampard fick sparken efter några mindre smickrande resultat, efter drygt en och en halv säsong. Tillsammans med Frank Lampard lämnade assisterande tränarna Jody Morris & Chris Jones föreningen. Det gick inte särskilt snabbt innan det började sippra ut nyheter om att Ralf Rangnick, Julian Nagelsmann, Massimo Allegri samt Thomas Tuchel var de tränarna man ville ersätta Lampard med.

Enligt troliga Chelsea-korrar ska klubben ska till en början försökt övertyga RB Leipzig om att släppa Nagelsmann mitt under säsong. Något man givetvis inte gjorde, efter det gick jakten vidare till Ralf Rangnick som fick ett erbjudande att ta över klubben som en sorts ”interim-lösning” säsongen ut. Något han inte ville göra.
Massimo Allegri ska också ha fått frågan men tackade hövligt nej för att vänta in ”ännu större” klubbar. Frågan gick då över till Thomas Tuchel, som tackade ja direkt.

Den tidigare PSG-tränaren med förflutet i både Mainz & Dortmund har erbjudits ett 18-månaders kontrakt med en option på ytterligare en säsong om klubben så vill förlänga kontraktet. Den 47-årige tränaren var så sent som i fjol i Champions League final med PSG men där mäktade man inte med att slå starka Bayern München som vann hela kalaset, där man förövrigt slog ut Chelsea på vägen.

Thomas Tuchel är en tränare som behärskar både franska, tyska och engelska. Något som är en stor fördel sett till de internationella spelare Chelsea har i laget. Det är en tränare som förespråkar en offensiv fotboll med hög press. Allt som oftast använder han sig av 4-3-3 eller 4-2-3-1 vilket kan tyckas påminna om Lampards sätt att spela fotboll. Skillnaden är dock att Tuchel anpassar sig väldigt gärna efter motståndet, både på gott och ont. Assisterande tränare till Tuchel kommer bli Arno Michels & Zsolt Low.

På Chelseas officiella hemsida säger Tuchel följande: 

"Jag vill tacka Chelsea FC för deras förtroende för mig och min personal. Vi har alla den största respekten för Frank Lampards arbete och arvet han skapade i Chelsea. 
Samtidigt kan jag inte vänta med att träffa mitt nya lag och tävla i fotbollens mest spännande liga. Jag är tacksam för att nu få vara en del av Chelsea-familjen - det känns fantastiskt!"

Tuchel förväntas hålla i kvällsträningen redan idag samt vara på tränarbänken i morgondagens match mot Wolverhampton på Stamford Bridge.

Chelseas direktör Marina Granovskaia säger följande till hemsidan: ”Det är aldrig lätt att byta huvudtränare under mitten av säsongen men vi är mycket glada att säkra en av Europas bästa tränare i Thomas Tuchel.
Det finns fortfarande mycket att spela för och mycket att uppnå, den här säsongen och därefter. Vi välkomnar Thomas till klubben.”



Det var ju inte riktigt såhär man hade visualiserat säsongen innan den drog igång, men verkligheten är annorlunda idag. Just nu handlar det om att få igång laget på vinnarspåret igen och vara med och slåss i toppen om de viktiga Europa-platserna för Chelsea FC. Thomas Tuchel har en stor press på sig redan från början att skaka liv i tyskarna och resterande laget. Oavsett vad som skett tidigare gäller det för alla runt om klubben, fans som styrelse att ge en tränare en längre tid på sig att sätta sin prägel på laget. Och stötta, speciellt i dessa svåra tider.

Varmt välkommen till Chelsea FC Thomas Tuchel!
 

Kevin StåhlbergStahlbergKevin2021-01-26 19:13:00
Author

Fler artiklar om Chelsea