Officiellt: Todd Boehly och Clearlake Capital är Chelseas nya ägare
Äntligen är en ny ägare på plats.

Officiellt: Todd Boehly och Clearlake Capital är Chelseas nya ägare

Precis som utlovat i lördagens kommuniké så har köpet av Chelsea FC gått igenom idag måndag. Klubbens nya ägare är det konsortium som företräds av Todd Boehly och Clearlake Capital.

Övriga delägare i det det ägande bolaget är Hansjörg Wyss, grundare av Wyss-fonden och Mark Walter, medgrundare av och VD för Guggenheim Capital. Clearlake Capital företräds närmast av medgrundarna Behdad Eghbali och José E. Feliciano. Detta kommunicerades via den officiella hemsidan.

Enligt köpeavtalet så delar Todd Boehly och Clearlake Capital på kontrollen av klubben. Boehly blir ägarbolagets ordförande. Köpet har godkänts av samtliga berörda myndigheter och organisationer, inte minst den brittiska regeringen och Premier League.

Det nya ägarskapet låter meddela att man fortsatt kommer investera i klubbens framgång. Dessa investeringar omfattar ombyggnad av Stamford Bridge, akademiverksamheten, damlaget och Kingsmeadow, samt Chelseas egen fond.

Chelsea Supporters Sweden hälsar återigen det nya ägarskapet välkomna till världens finaste klubb. Vi ser fram emot att återgå till det normala - att vinna titlar.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-05-30 21:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea