Officiellt: Trevoh Chalobah förlänger kontraktet med Chelsea
Chalobahs hårda slit har givit utdelning.

Officiellt: Trevoh Chalobah förlänger kontraktet med Chelsea

Den 22-årige mittbacken har inlett säsongen starkt och fått stort förtroende av Thomas Tuchel. Via officiella hemsidan meddelar Chelsea nu att Chalobah signerat ett nytt avtal som sträcker sig 4,5 år framåt.

Trevoh Chalobah, lillebror till före detta Chelsea-spelaren Nathaniel, anslöt till Chelsea vid åtta års ålder. Den unge försvararen visade tidigt framfötterna och gick i sin fem år äldre broders fotspår. Trevoh debuterade för U18-laget som 14-åring och för U21-laget vid 16 års ålder, han spåddes således en lysande framtid tidigt i sin karriär. Precis som med Nathaniel låg jämförelserna med en viss John Terry aldrig långt borta när akademitränarna utfrågades om Trevoh. Chalobah d.y. var lycklig när han kommenterade kontraktsförlängningen.

”Det är ganska overkligt. Det är en dröm för mig att skriva långtidskontrakt med min moderklubb och förhoppningsvis en dröm som kommer fortsätta. Det har varit en otrolig start på säsongen, något jag knappt vågat drömma om, men det bevisar vilket arbete jag har lagt ned och att utlåningarna har givit resultat.”

”Jag försökte imponera på tränaren under försäsongen och ta med det in i matcherna, det har gått bra och kontinuitet är nyckeln för att behålla den höga nivån.”


Efter tre säsonger ute på lån hos Ipswich, Huddersfield Town samt Lorient fick Chalobah till slut chansen att ta steget upp i Chelseas A-lagstrupp under Thomas Tuchel. Det var en chans den unge försvararen inte tänkte gå miste om – i ligapremiären mot Crystal Palace gjorde Chalobah mål direkt, vilket fick honom att brista ut i glädjetårar. Totalt har Chalobah hunnit med 10 framträdanden denna säsong. Direktör Marina Granovskaia hade förstås bara lovord att erbjuda när det nya avtalet skulle kommenteras.

”Att se Trevoh göra sina många akademifostrade lagkamrater sällskap hos A-laget är något som skänker klubben enormt mycket stolthet. När han gjorde mål i säsongens första Premier League-match så var det ett känslosamt ögonblick för alla som arbetat för att ta honom till den nivån.”

”Hans prestationer under säsongsinledningen liksom hans attityd och professionalism har imponerat på oss alla. Vi är väldigt glada över att kunna belöna Trevohs utveckling med ett nytt långtidskontrakt.”

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-04 18:55:12
Author

Fler artiklar om Chelsea