OFFICIELLT: Willian klar för Chelsea
Näste brasse på Stamford Bridge, Willian!

OFFICIELLT: Willian klar för Chelsea

För ett par dagar sedan gick Chelsea ut med att man kommit överens med Anzhi Makhachkala om Willians övergång och nu bekräftar Chelsea på sin officiella hemsida att brassen är klar för klubben.

Efter det att de två klubbarna kommit överens om transferssumman (som sägs ligga på £26m plus bonusar) för ett par dagar sedan så återstod endast att Willian skulle beviljas ett arbetstillstånd, vilket idag lyckades och Chelsea kan därmed bekräfta att brassen är klar för klubben och har skrivit på ett fem år långt kontrakt.

Efter att övergången blivit färdig så sa Willian att han var mycket glad över att ha kommit till Chelsea, att det varit en dröm för honom att komma hit och spela.

"Chelsea är en av världens bästa klubbar, och jag kommer att få spela för en av de bästa tränarna i världen, så jag är väldigt nöjd och ser fram emot det.

Willian Borges da Silva är född den nionde augusti 1988 och spelade för Sao Paulo innan han flyttade till Corinthians vid nio års ålder.

Efter att imponerat för ungdomslagen i Brasilien och tagit sig till upp till A-truppen hos det brasilianska laget så skrev han i augusti 2007 på för ukrainska Shakhtar Donetsk. Under sin tid i klubben så vann han fyra ligatitlar, tre cupsegrar, tre Supercuper och även en seger i UEFA-cupen (nuvarande Europa League) 2009 efter seger mot tyska Werder Bremen i finalen i Istanbul. För Chelsea-fans så är han ihågkommen för sina två mål på Stamford Bridge häromåret i Champions League.

Efter sex år i Ukraina och Shakhtar så skrev han på för ryska Anzhi i januari, där han gjorde tio matcher för klubben och ett mål. Under sin tid i Ukraina gjorde Willian 140 framträdanden. Han har representerat sitt landslag i Brasilien på U17, U18 och U20 nivå, tillsammans med två landskamper för A-laget och han blir nu den sjätte spelaren i Chelseas trupp från Brasilien. Han kommer att bära nummer 22 för Chelsea.

Vi önskar Willian välkommen till Chelsea Football Club!

Källa: chelseafc.com

Simon Thellsson2013-08-28 15:04:00
Author

Fler artiklar om Chelsea