Officiellt: Wilson klar för Bournemouth

Officiellt: Wilson klar för Bournemouth

Bournemouth har gjort klart med en defensiv förstärkning. Marc Wilson ansluter från Stoke och blir klubbens sjunde nyförvärv denna sommar.

Eddie Howe bekräftade redan under gårdagen att förhandlingar pågick - och nu är det alltså klart. Den 28-årige mittbacken, som fyller 29 på onsdag, återvänder därmed till klubben han representerade även 2007, då utlånad från Portsmouth.

– Vi är nöjda över att kunna välkomna Marc tillbaka till klubben. Han kommer att tillföra en hel del erfarenhet till Eddie Howes defensiv med sina år i högstadivisionen och i landslaget, säger klubbdirektören Neill Blake till klubbens hemsida.

Wilson kom till Stoke 2010 och har sedan dess spelat knappt 200 matcher i Premier League. Han har även hunnit med 24 landskamper för Irland och är nöjd med flytten tillbaka till sydkusten.

– Jag känner många av grabbarna här nere och så fort jag hörde talas om intresset lät det lockande. Jag trivdes under mina år i Stoke men jag pratade med managern Mark Hughes och vi kom överens om att det var dags att gå vidare, säger Wilson.

Kontraktet är skrivet på två säsonger och Wilson uppges kosta omkring två miljoner pund.

Joel Engström2016-08-15 21:51:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth