Olivier Giroud lämnar Chelsea FC
Tack för allt, Olivier!

Olivier Giroud lämnar Chelsea FC

Den franske forwardsveteranens kontrakt med Chelsea förlängdes under våren per automatik med ett år då inskrivna klausuler aktiverades, men Giroud har under fredagskvällen via sina egna sociala medier meddelat att hans tid som Chelseaspelare är över.

Olivier Giroud anslöt till Chelsea FC från lillebrodern i norr, Arsenal, i januari 2018. Totalt blev det 39 mål på 119 framträdanden i den kungsblå tröjan för fransosen, väldigt fina siffror då han startade blott 60 av de 119 matcherna.

Olivier Giroud har av Eden Hazard beskrivits som världens bästa targetspelare. Trots att han gick mållös genom hela VM 2018 så deltog i han samtliga matcher(uttagen i startelvan i alla matcher sånär som på första gruppspelsomgången) för sitt Frankrike när de bärgade sitt andra VM-guld. I Chelsea liksom i Arsenal dessförinnan så har han av olika tränare konstant pendlat mellan bänk och startelva, ibland till och med petats från matchtruppen. Oavsett konkurrenssituation eller motivering till laguttagningar så har Olivier Giroud givit ett ansikte åt det ultimata proffset. Aldrig ett ont ord i media, ständigt beskrivs han vara en av de som jobbar hårdast av alla på träningsplanen - en otroligt skicklig men samtidigt prestigelös fotbollsspelare.

Samstämmiga rapporter i såväl England som Italien(The Athletic, Gianluca DiMarzio m fl.) låter meddela att nästa hållplats för Giroud är AC Milan. Enligt rapporterna ska övergångssumman till Chelsea ligga på två miljoner pund och Girouds nya kontrakt i Milano ska vara skrivet över två säsonger. I skrivande stund har dock ingen av klubbarna bekräftat övergången, endast spelaren själv.

I bagaget från Londons sydvästra delar packar Giroud tre guldmedaljer; FA-Cupen 2018, Europa League 2019 och såklart Champions League 2021. Girouds insatser i de olika cuperna hör till de allra finaste bland de många fina minnen han skapat med oss kungsblå, låt oss friska upp minnet något:
- Solomålet i FA-Cupsemifinalen mot Southampton på Wembley.
- Matchens första mål i EL-finalen när de gamla lagkamraterna i Arsenal krossades med 4-1 i Baku.
- Den magnifika och matchvinnande cykelsparken mot Atletico Madrid i vårens första CL-åttondelsfinal.

Olivier Giroud var den senaste i raden Arsenal-stjärnor bakom t.ex. Ashley Cole och Cesc Fabregas att finna den slutgiltiga lyckan i Chelsea FC, och för detta är vi Chelsea-supportrar enormt tacksamma. CSS-Redaktionen vill passa på att tacka för insatserna i Chelsea-tröjan och önska lycka till i nästa steg av karriären.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-07-16 20:36:17
Author

Fler artiklar om Chelsea