Palace beredda att betala för Benteke
Det har blivit sparsamt med speltid för Benteke även i EM, bara 10 minuter.

Palace beredda att betala för Benteke

Efter att Liverpool avböjt 25 miljoner pund för Christian Benteke rapporterar nu The Guardian att Crystal Palace är beredda att betala upp till 31,2 miljoner för belgarens signatur.

Den europeiska spelarmarknaden svämmar inte över av duktiga anfallare, och det är inte konstigt att ett lag som Crystal Palace är beredda att betala för den kvalitet Benteke ändå besitter. Sen deras - ryktas det - främsta transfermål Michy Batshuayi valde att gå till Chelsea har de alltså ställt in sig på Liverpools belgare. Men de 25 miljoner Palace ska ha erbjudit var inte tillräckligt för ett Liverpool som vill få tillbaka så mycket som möjligt av de 32,5 miljoner man betalade för Benteke förra året. 

Nu  skriver alltså The Guardian att Palace har ökat sitt bud. Det ska vara värt 27 miljoner inledningsvis, med villkorade betalningar som skulle öka summan till 31,5 miljoner över tid. Det är en summa som det verkar som att Liverpool kan vara beredda att nöja sig med. Enligt The Guardian ska inte heller de personliga villkoren ställa till några besvär - Benteke flyttar gärna på sig i jakt på speltid.

Sammanlagt blev det 10 mål på 42 framträdanden för Christian Benteke förra säsongen. Det är ingen dålig fångst om man betänker att han kommit in från bänken i många av de matcherna. Men redan från början var många kritiska till köpet, han verkade inte passa in i Brendan Rodgers spelstil och blev till och med lite symbolisk för hur tränaren tappat siktet. Klopp å andra sidan tycks aldrig ha uppskattat Bentekes spelstil. På hela taget känns affären som en bra överenskommelse för alla inblandade. Liverpool får tillbaka pengarna - som i praktiken täcker köpet av Mané som lär passa bättre in i systemet. Crystal Palace får en riktigt bra anfallare, och Christian Benteke får spela.

Givetvis innebär en övergång också att Liverpool går med på att tappa 6 poäng mot Crystal Palace nästa säsong eftersom Christian Benteke utan tvivel kommer rada upp mål mot sin gamla klubb - särskilt nu när Dwight Gayle inte längre spelar i Londonlaget.

Lucas Brischetto2016-07-04 17:45:29
Author

Fler artiklar om Liverpool