Paul Winstanley ansluter till Chelseas sportsliga ledning
Chelseas nya sportsliga ledning får lite arbetsro när VM-uppehållet drar igång.

Paul Winstanley ansluter till Chelseas sportsliga ledning

En av direktörs-silly seasons sämst bevarade hemligheter har nu bekräftats. Paul Winstanley har utsetts till global talang- och transferdirektör hos Chelsea FC. Engelsmannen ansluter närmast från Brighton and Hove Albion FC.

Chelsea bekräftade sin senaste chefsanställning tidigare idag via den officiella hemsidan. I sitt uttalande passade klubben på att tacka ligakonkurrenten Brighton för att de möjliggjort Winstanleys klubbyte.

Paul Winstanley har jobbat för Brighton i åtta års tid, först som samordnare för scouting, nu senast som rekryteringsansvarig. Hans inverkan på det faktum att Brighton etablerat sig som Premier League-lag går inte att underskatta.

”Jag ser verkligen fram emot att jobba för Chelsea och att återförenas med Graham Potter och hans team,” säger Winstanley. ”Det finns en påtaglig entusiasm och framåtanda hos den nya ägarkonstellationen och deras projekt. Jag ser fram emot att jobba med en så enastående grupp av kollegor när klubben går in i en ny epok.”

Ordförande Todd Boehly och majoritetsdelägare Behdad Eghbali släppte precis som tidigare ett gemensamt uttalande i samband med att nyanställningen offentliggjordes.

”Paul kommer bli ett fantastiskt nyförvärv för Chelsea. Han är en nyckelvärvning och har en stor roll i det sportsliga team på världsklass-nivå vi håller på att bygga. Paul delar vår vision och kommer passa in sömlöst i organisationen.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-11-15 20:31:11
Author

Fler artiklar om Chelsea