Petad Malouda gråter ut

Petad Malouda gråter ut

Florent Malouda fick inför pågående säsong beskedet om att han inte ingick i lagets framtidsplaner och skulle säljas. När fransosen motsatte sig klubbens planer om en försäljning, fick han i stället en direktbiljett ned till reservlaget. Ett drag vilket, enligt honom själv, inte var något annat än ett försök att knäcka honom. - Allt detta är för att bryta ned mig mentalt, men egentligen motiverar det bara mig, sade han enligt France-Guyane.

Sedan ankomsten 2007 har Florent Malouda varit en del av det lag som har plockat hem näst intill alla stora titlar: Champions League, Premier League och FA-cupen. Men säsongen 2012-2013 har inte varit Maloudas säsong; inte ett enda framträdande i Chelseatröjan och ett ideligt harvande i klubbens nedre led. Inför säsongsstarten postade han en bild av klubbens träningsanläggning på Twitter och ackompanjerade bilden med följande:

”U-21. Spelare och ledare endast. (…) Här kommer jag att träna min sista säsong med the blues!”

Enligt klubbens utsago, grundar sig degraderingen av Malouda i hans ovilja att tänka sig gå ned i lön vid en eventuell försäljning. Men Malouda själv påpekar att det 800 000-kontrakt som nu lider mot sitt slut, inte har med saken att göra.

- Detaljerna kommer jag avslöja när jag är fri, men arbetsgivarens strategi var att få mig att se ut som en spelare som begär en rejäl lön, sade han till France-Guyane, en tidning baserad i Franska Guyana, och fortsatte klagosången:

- Det är småaktigt, men det får mig att le eftersom det visar hur högt dessa personer aktar mig. Om man är utesluten under ett år, är det en lång, lång tid. Man måste vara mentalt förberedd, konkluderade han avslutande.  

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-02-12 00:25:00
Author

Fler artiklar om Chelsea