Petr Cech avslöjar; Gilmour och Gallagher var nära att vara en del av Tuchels planer denna säsong.

Petr Cech avslöjar; Gilmour och Gallagher var nära att vara en del av Tuchels planer denna säsong.

Conor Gallagher och Billy Gilmour var båda väldigt nära att bryta sig in i första laget innan de skickades iväg på lån, menar Chelsea legenden Petr Cech.

Den föredetta Chelsea målvakten har nu sen en tid tillbaka återvänt till Stamford Bridge men den här gången jobbar han bakom kulisserna och har fått en detaljerad insyn i hur Thomas Tuchel ser på både Gilmour och Gallagher.

Gallagher står fortfarande utan en A-lags debut medan Gilmour har lyckats få en del minuter både under Lampard och Tuchel men främst i cuper och in bytt i slutskedet av matcherna.

Cech menar dock att trots att de kunnat vart en del av laget som idagsläget toppar tabellen så var beslutet att skicka de båda mittfältarna på lån de bättre alternativet då de kommer komma tillbaka "mycket bättre" efter att ha spelat och startat match in och match ut.

Gallagher blev skickad till andra sidan London under ledning av Patrick Vieira i Crystal Palace medan Gilmour har fått spela denna säsong med ett ny uppflyttat Norwich.

"Conor var väldigt nära att slå sig in i truppen och vi var väldigt glada med hur han utvecklats. Samma sak går att säga om Billy. Trots det kände vi att de bästa för båda var att få spela varje match och fortsätta att utvecklas samt känna på hur det är att spela 90 minuter varje match i Premier League." menar Cech i sin artikel på Chelsea.com

"De är båda vid det stadiet i sina karriärer då det är viktigt att få spela så trots att de är bra nog att vara en del av laget kände vi att de var bättre för dem att spela i ett lag då de får konstanta minuter."

Gallagher spenderade förra säsongen på lån i West Brom men det är den här säsongen i Palace som han verkligen visat vilken spelare han är.

Daily Mail avslöjar även att Chelsea nekade alla bud för Gallagher som inkluderade en klausul som gjorde de möjligt att köpa loss Gallagher när lånet tagit slut.

De är förstått att Chelsea är inställda på att behålla 21 åringen och planerar att inkludera han i planerna inför näst kommande säsong.

Gallaghers insats hos Palace belönade han med sin första uttagning till Englands landslag då han var en del av truppen som mötte San Marino under uppehållet.

"För Conor att bli kallad att få spela med England var helt otroligt för han. Sen också att han fick göra sin debut var ännu bättre." menar Cech.

"Hade han inte gått till Palace hade de nog aldrig hänt så det är roligt att se att vårt beslut att låna ut han verkar ha gjort resultat."

Cech tillägger även;

"Conor kommer komma tillbaka en helt annan spelare och i en helt annan situation än vad han var när han lämnade. Om allt blir som vi har förutspått kommer Conor vara en stor del i laget inför nästa säsong."

Även Tuchel har kommenterat på Gallaghers form i en presskonferens där han menar att det inte är så svårt att följa Gallaghers utveckling eftersom man får höra om det på TVn i samma stund det händer.

Tuchel menar att de hade mycket snack under försäsongen där de pratade om Gallagher kanske skulle kunna stanna kvar och utmana om en plats i start elvan men enligt Tuchel så enades de om att de bästa hade vart ifall han gick på lån.

Gilmour har varit lite svårare för Tuchel att släppa enligt tysken.

Gilmours lån har inte gått lika bra som de har gjort för Gallagher då han inte har fått starta sedan mitten av september. Tuchel har valt att inte ta upp ämnet men de ska va förstått att de pratas runt i Chelsea om att avsluta lånet i Januari men inget kommenterat av Tuchel.

 

Lucas Hagert2021-11-20 13:03:15
Author

Fler artiklar om Chelsea