PFA: Ingen lönesänkning om säsongen spelas klart

PFA: Ingen lönesänkning om säsongen spelas klart

Spelarföreningens vd Gordon Taylor vill se en enad överenskommelse mellan klubbarna och PFA, och säger samtidigt att det inte finns anledning att sänka lönerna om säsongen 2019-20 kommer att spelas klart. Det är en åsikt som inte delas av alla klubbar.

Flera storklubbar som Barcelona, Juventus och Borussia Dortmund har gjort påtagliga lönesänkningar för att kompensera för de minskade intäkterna som en följd av coronauppehållet. Än så länge har klubbarna i Premier League inte tagit efter och efter måndagens möte för att diskutera detta säger PFA:s vd Gordon Taylor till Daily Mail att det inte är aktuellt att sänka lönerna om säsongen spelas klart.

"Vi vill bara inte att någon utnyttjar den här krisen för att det ska passa deras eget ändamål. En förfrågan om att skjuta upp utbetalning av löner måste vara realistisk och meningsfull, och genomgå en granskning. Spelare har sitt eget välbefinnande att tänka på.

Klubbarna kommer oundvikligt att lägga ansvaret på lagkaptenen eller PFA-delegaten. Vi uppmanar spelarna att inte acceptera det. Om en grupp accepterar uppskjutna eller sänkta löner gör det spelare i andra klubbar obekväma. Vi skulle föredra att alla, inklusive oss själva, gör det på en gång.

Det finns ingen anledning att sänka lönerna om säsongen spelas klart."


Det här är ett ställningstagande som förväntas stöta på motstånd när Taylor träffar Premier League och English Football League igen i morgon och det har redan kritiseras av klubbrepresentanter som menar att PFA inte har förstått den verklighet som klubbarna står inför.
?
Framför allt är det klubbarna i League One och Two som är hårt ansträngda och ber om snar guidning från EFL hur de ska hantera situationen, ett besked som måste komma inom några dagar innan de blir tvingade att agera på egen hand. Att skjuta upp löneutbetalningarna löser problemet med kassaflödet, men skapar samtidigt en stor finansiell post i framtiden.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-03-31 17:34:59
Author

Fler artiklar om Liverpool