Piazon njuter av livet i Spanien

Piazon njuter av livet i Spanien

Chelseas unge och utlånade brasse Lucas Piazon har under sin korta sejour i Málaga fattat tycke för landet och spelstilen, och hoppas kunna återvända till England med nya erfarenheter. - Jag njuter verkligen av spelet som spelas här, sade han på lagets presskonferens inför helgens match mot Athletic Bilbao.

Under säsongens inledande halva hade speltiden för den unge anfallaren varit skral; hans facit i a-lagströjan bestod i mångt och mycket av ett assist och en bränd straff. När klubbarna började höra sig om ett lån för resten av säsongen, var det således inte mycket att orda om.

- Att komma till Málaga var det bästa alternativet. Det är en helt annan atmosfär i Chelsea, där var det mycket press och mycket svårare för en ung spelare att få chansen att spela, förklarade Piazon och förtydligade:

- Málaga var definitivt mitt bästa alternativ. Jag är väldigt angelägen om att ge mig ut på planen och förbättra mig så mycket som jag kan.

Sedan ankomsten till Málaga har det emellertid inte blivit så mycket speltid för den trixige brassen. Ett kortare inhopp kan adderas till hans resumé, men Piazon hänger inte läpp för det.

- Jag gillar verkligen detta spelet, fokuserat på bollinnehav och inte så mycket på kraft. Jag känner mig mycket mer bekväm på planen. Spansk fotboll är lik den som vi spelar i Brasilien, förklarade han och passade även på, mitt i lovsången, att skicka en passning till staden Málaga som sådan:

- Málaga är fantastiskt. Det är soligt, inte för kallt. Jag älskar maten och platserna. 

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-02-16 12:47:00
Author

Fler artiklar om Chelsea