Pochettino: ‘’Väldigt bra saker är på kommande’’
Denna man är nöjd med laget och är säker på att det bara kommer bli ännu bättre!

Pochettino: ‘’Väldigt bra saker är på kommande’’

Mauricio Pochettino anser att ‘’väldigt bra saker’’ är på kommande för Chelseas del när relationen mellan lagledningen och spelarna blir allt bättre.

Det har nu gått fyra och en halv månad sedan Pochettino och resten av tränarstabet anlände till Stamford Bridge. Under den tiden har mycket arbete gjorts, både under träningarna på Cobham och inom laget, för att förstärka relationen med spelarna.

Genom försäsongen och under säsongens första veckor, när resultaten inte var de bästa, hölls det en god stämning inom laget. Det har man nu fått belöning för genom tre raka segrar i alla tävlingar.

Pochettino anser däremot att hans lag kan göra ännu bättre ifrån sig under säsongens gång.

– Det handlar om att bygga ihop ett lag. Vi har ett ungt lag, ett lag som ännu håller på lära känna varandra, säger Pochettino.

– Endast tid och träning kommer att erbjuda laget vad som krävs. 

– Vi måste hålla oss lugna. Jag tycker vi håller på att växa och bra saker är på kommande. Det kan man känna av. Trots att vi går igenom både dåliga och bra saker kommer vi utan tvekan att lyckas tillsammans.

Att Pochettino och de i hans tränarteam investerar mycket känslomässig energi i sitt arbete är väl dokumenterat. Det är inget lätt förhållningssätt, men Chelsea-tränaren tror att det är avgörande för att nå framgång. 

– Unga killar kräver mycket energi i dagsläget. De behöver stöttas för att känna sig självsäkra och bekväma. 

– För det krävs det att man känner varandra och spenderar tid tillsammans. Det är ett stort arbete för hela tränarteamet men det är något vi älskar att göra. 

Landslagsuppehållet ger Pochettino en möjlighet att kolla på utvecklingen som gjorts under de senaste veckorna. Men det finns också chansen att blicka framåt och se vad som kan göras bättre under säsongen efter att en hel del spelare återvänt från sina skadeuppehåll.

– Vi har många skadade spelare, nyckelspelare som inte har möjlighet att träna med oss. Det är viktigt. Man ser stora skillnader i klubbar som till exempel Manchester City, hur mycket de påverkar dem när Rodri och Kevin De Bruyne är borta, och då är det bara frågan om två spelare.

– Vi saknar många nyckelspelare, spelare som skulle kunna hjälpa oss att utveckla och förbättra laget fort. När spelarna väl återhämtat sig är vi redo att utmana på allvar.

– Trots nuvarande omständigheter måste vi fortsätta tro på att vi kan utmana om de största titlarna. 

Källa: chelseafc.com

Sterling bakom segern mot Burnley

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-10-12 19:45:00
Author

Fler artiklar om Chelsea