Potter efter matchen mot Wolves om Mount och Pulisic
Vi klappar i takt Mason! Låt oss få klappa händerna ofta under hösten och vintern.

Potter efter matchen mot Wolves om Mount och Pulisic

Graham Potter passar på att efter matchen i lördags hylla två av sina spelare, två spelare som haft det lite motigt under ligans inledning.

Uppbyggnaden av Chelseas andra mål mot Wolves i lördags var ett fint samspel mellan Mason Mount och Christian Pulisic vilket gladde Graham Potter med tanke på hur spelarnas inledning av säsongen varit. 

Mounts passning till Kai Havertz och sedan till Pulisic är de första poäng vår nr 19 gjort sedan Chelseas match mot Leeds i maj. Som grädde på moset bör insatsen mot Milan tidigare i veckan nämnas.  

I slutet på den vecka som kanske kan vara vändningen för Mount berättar Potter om vad han tror kan ligga bakom den lite tyngre starten av ligan:

“Vi genomförde matchen på ett bra sätt. Mount spelade för laget, tog många löpningar och jobbade hårt, både för laget och för sig själv. Det var en riktigt bra prestation av honom. Jag tvivlar inte ett dugg på Mount. Om inte laget funkar kan det göra att det inte funkar för dig själv. Alla som spelar fotboll vet att det kan gå upp och ner. Ibland går det inte din väg, då blir frågan vad du kan lära dig av det. Han har bra karaktär och en bra personlighet. Han kommer att fortsätta att utvecklas. Det är ett nöje att jobba med honom.”

Pulisic gjorde sin första start under Potter, sin andra för säsongen. Efter att ha haft ett par chanser i första halvlek så satte han lagets andra, så viktiga mål tidigt i andra halvlek efter fint spel med Mount. Potter menar att Pulisic kanske var lite nervös i inledningen av matchen, men att utdelningen inte lät vänta på sig för länge.

”Det är inte så konsigt, han är en människa. Han vill spela, hjälpa till. Det handlar om hur du ställer upp med dina spelare på banan så att det passar dem. Christians roll passade honom bra. Långt fram till vänster kunde han utmana backlinjen och det var fint för honom att göra mål."

Källa: Chelseafc.com

 

Erik Larholm@eriklarholm2022-10-10 17:37:30
Author

Fler artiklar om Chelsea