Potter hyllar den ‘’väldigt viktiga’’ Mount efter segern över AC Milan
Stort tack till Frank Lampard som såg till att denna grabb fick en plats i herrarnas startelva hösten 2019!

Potter hyllar den ‘’väldigt viktiga’’ Mount efter segern över AC Milan

Graham Potter anser att Mason Mount är en ‘’väldigt viktig spelare’’ efter att engelsmannen hjälpt Chelsea besegra AC Milan med 2-0.

Mount, 23, vann en straff efter att ha blivit nerdragen av den tidigare Chelsea-försvararen Fikayo Tomori, sedan spelade han fram Pierre-Emerick Aubameyang som gjorde lagets andra mål för kvällen.

Mount är den enda utespelaren som startat alla fem matcher under Potters ledning. Chelsea-tränaren var återigen mycket nöjd med mittfältarens prestation. 

‘’Han är väldigt viktig för oss’’, sade Potter till BT Sport efter att Chelsea gått upp i ledning i Grupp E.

‘’Han tog ett tidigt gult kort och har spelat mycket den här säsongen, därför kändes det rätt att byta ut honom i halvtid och låta honom vila.’’

‘’Men jag tycker att han gjorde ett fantastiskt jobb. Han skapade bra lägen och anföll väl, sedan vann han ju också straffen.’’

‘’Jag är väldigt nöjd med honom och hans spel från första början. Han är en väldigt viktig spelare.’’


Mount har bidragit med fyra målgivande passningar hittills den här säsongen och lyckades med målskyttet under landslagsuppehållet, när England spelade oavgjort mot Tyskland i en match som slutade 3-3.

Mount tillfrågades hur livet varit hittills under Potter: ‘’Det har varit fantastiskt. Det syns hur vi spelar, vi har anfallit väl och varit ett stort hot framåt, spelat ett stabilt försvarsspel och kunnat skapa lägen för varandra.’’, säger Mount.

‘’Vi rör oss naturligtvis i rätt riktning och jag hoppas att det fortsätter så.’’

’Inte för mycket. Försöker bara ta mig mot straffområdet och försöker spela ett bra samspel mellan anfall och mittfält och röra mig fritt. Göra assist och mål.’’, svarade Mount när han tillfrågades om Potter bett honom ändra sin spelstil. 

‘’Det har hänt under de senaste matcherna. Jag vill ha mer. Jag vill fortsätta göra det och förhoppningsvis kommer jag att ha möjlighet till det.’’

Härnäst väntar ett PL-möte med Aston Villa på söndag för Chelseas del. 

Källa: The Athletic

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-10-12 13:41:12
Author

Fler artiklar om Chelsea