Potter nöjd med Pulisic & Sterling som wingbacks
Skönt med seger och avancemang!

Graham Potter tycker att hans experiment med Raheem Sterling och Christian Pulisic som wingbacks lyckades väl när Chelsea besegrade RB Salzburg i Champions League.

Vad hände?
Chelsea säkrade sin plats i CL-åttondelsfinalen genom att besegra RB Salzburg med 2-1. Kai Havertz stod för segermålet i den 64:e minuten, efter att Mateo Kovacic gjort det första målet under första halvleken.  Potter använde återigen Raheem Sterling som vänster wingback, nu fick även Christian Pulisic chansen som höger wingback. Båda spelarna tackade för förtroendet genom att ständigt hota Salzburgs backlinje och Pulisic var delaktig i Havertz segermål, genom att spela fram tysken strax utanför straffområdet.

Vad de sade
Potter tillfrågades av BT Sport hur Sterling och Pulisic skulle klara av att spela på obekanta positioner.

‘’Jag tycker att det gick rätt bra. Båda spelarna skapade en del lägen och med tanke på att Salzburg behövde försvara sig mycket öppnade det upp lägen för Gallagher och Havertz.’’

‘’Under första halvlek tycker jag att vi kunde ha gjort några mål till, men det var inte enkelt med tanke på deras försvarsspel, de spelade riktigt bra defensivt. Överlag är jag riktigt nöjd med vår insats.’’, tillägger Potter.

Den större bilden
Chelsea lyckades väl med att skapa större ytor och det var något som hjälpte dem att hota Salzburgs backlinje. Däremot var Pulisic ur position i samband med Salzburgs kvitteringsmål när han tillät Maximillian Weber att skapa yta och slå ett inlägg mot straffområdet som Junior Adamu satte i mål.