Potter om sin första vinst i Champions League
Graham Potter inkasserade under onsdagen sin första vinst i Champions League, det lär bli fler.

Potter om sin första vinst i Champions League

Graham Potter hade under torsdagskvällen all anledning att fira då han inkasserade sin första seger i Champions League någonsin, detta via en imponerande seger mot AC Milan med 3-0. Efter segern hyllar han nu sina spelares personligheter.

Målen denna kväll gjordes av Wesley Fofana, Pierre-Emerick Aubameyang och Reece James och innebär nu att Chelsea verkligen är med i matchen om de två platser som ger fortsatt spel i Champions League under våren. Inför returmatchen på San Siro är Chelsea uppe på lika många poäng som det italienska mästarlaget.

Det var efter matchen och denna prestation ingen överraskning att Potter var nöjd. Han hyllar faktorer som låg bakom segern:
“Det var en bra kväll för oss. Vi behövde spela bra, med en bra attityd. Jag tycker att vi lyckades bra med detta. En riktigt viktig seger för oss. Vi inledde matchen lite darrigt, troligen en följd av att vi ville så mycket. Efter inledningen så fick vi kontroll på matchen och kunde börja hota och pressa på ordentligt. Det så viktiga första målet är alltid skönt att få göra.”

Potter fortsätter:
“Under inledningen av den andra halvlek blev vi tillbakspressande, men vi fick ändå det andra målet vilket var viktigt. Totalt sett så finns kan jag inte anmärka på något speciellt. En hållen nolla, tre gjorda mål framåt och spelare som visade upp bra karaktär. Det var riktigt fint!"

En lite tråkigare händelse fick vi dessvärre också uppleva. Fofana skadade sig i matchens första halvlek, Potter uppdaterar oss:
”Vi får lov att röntga knät i morgon för att se hur läget är. Just nu finns det inget att rapporterna. Klart att vi är oroliga, men jag vill inte spekulera kring skadan som är den enda tråkiga saken med denna kväll. Vi får hålla tummarna. Tyvärr är det saker som ibland händer. Han är en ung, stark kille, men vi måste stötta honom.”

Potter fortsätter med att reflektera kring hans första tid som manager:
”Laget vet att man har tappat lite i slagstyrka, att nivån inte varit lika hög. På denna nivå kan du då bli straffad. Dagens prestation tillägnas spelarna, mitt jobb är att påminna spelarna att de kan spela på den nivå de spelade på ikväll. Killarna har varit öppna, lätta att resonera med och ärliga. De har varit fantastiska att jobba med. Alla vet att de kan bättre, vilket såklart är bra från min horisont.”

En spelare var lite bättre än andra denna kväll och som Potter är inte sen att prata gott kring är Reece James:
”Reece är en fantastisk spelare. Han är ung och utvecklas hela tiden. Han kommer att bli bättre och bättre längs vägen. Jag har verkligen tyckt om att jobba med honom så här långt. Han kan bidra med mycket i vilket match som helst. Mitt jobb blir att hjälpa honom att nå sin potential som är så hög, bortom molnen. Vi älskar honom och han är så viktig för oss. Han har potential att bli en Chelsea-legend, men för att bli det så skall laget också vara framgångsrikt, det är det vi skall jobba för.”

Potter rundar av intervjun med att se framåt:
”Vi ser fram emot att åka till San Siro, det inkluderar verkligen mig också. Det är ett fantastiskt ställe att spela fotboll på. Du såg bortalagets fans ikväll, de hördes sannerligen och stöttade sitt lag. Jag kan föreställa mig hur det låter där nere. Vi måste vara starka och redo för det som väntar, det kommer att vara en stor utmaning för oss.

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-10-06 15:42:34
Author

Fler artiklar om Chelsea