Presskonferens inför Club América med Tomas Tuchel och Trevoh Chalobah
Tysken ska vilja ha tre nya mittbackar i transferfönstret, men han glömmer väl inte unga Trevoh?

Presskonferens inför Club América med Tomas Tuchel och Trevoh Chalobah

Adam Newson på Football London höll i en presskonferens med Tomas Tuchel och Trevoh Chalobah timmarna innan matchen mot Club América, som spelades i Las Vegas samt hade avspark 04:00 svensk tid, och som Chelsea vann med 2-1. De pratade bland annat om transferaktivitet, stundande match och Chalobahs syn på nya mittbacksvärvningar. 

Det här hade Tuchel att säga om Sterling:

“Det är inte rätt tid för honom att börja träna för fullt varje minut på planen. Vi ska se vad som händer men det är ganska tydligt vad han erbjuder och det är exakt vad du ser på planen. Jag har en känsla av att han absolut är glad över att vara här. Det är nytt kapitel för honom och jag känner att han är redo att fullfölja det här kapitlet i sin karriär.”

Om Broja sa tysken följande:

“Han hade en liten olycka igår med bollkontrollen och landade på ett lustigt sätt på ankeln och sin Achilles. Han har ont men inget är skadat - vi undersökte saken och det är bara smärta. Han hade tur som inte blev skadad. Vi har haft tur och är glada över att han inte skadade sig.”

Om förväntningar inför matchen mot Club América:

Försäsongen är då vi fokuserar på oss, ger våra spelare full fokus. De (Club América) är i ett annat fysiskt skick än oss med sin säsong. Så vi får se hur det går. Vi förväntar oss en intensiv match.”

Om intresset i Broja:

“Armando är vår spelare för det första och vi är för tillfället inte intresserade av att sälja honom. Han är här för att göra ett intryck efter sin säsong i Southampton. Det är hans situation sett till hur vi ser på det. Det är bra att det finns intresse då det visar oss att det finns talang och potential. Det visar oss att Armando har möjlighet att imponera och bli en Chelseaspelare. När kommer han bli en Chelseaspelare? Ingen vet men förhoppningsvis så snart som möjligt. Han skadade sig och därmed får han vänta, vilket aldrig är kul för att en ung spelare borde vanligtvis göra ett intryck från försäsongens första minut. Nu får vi vänta lite men så är det.


Tuchel ser talangen i den unga albanen, men spelar Armando i kungsblå tröja nästa säsong?

Om spelare kommer erbjudas ledighet:

“Jag tror att du kanske kommer se några spelare imorgon efter matchen. Innan matchen är det tid för att fokusera och hålla ihop som lag och ta det seriöst. Vi har inte så många matcher och när vi bär en Chelseatröja måste vi göra vår plikt, för att upprätthålla kraven från supportrarna och oss själva att göra vårt yttersta.”

Om unga spelare som behöver ta chansen och imponera:

Trevoh Chalobah är förebilden. Han kom hit, tog sin chans, och startade i Super Cupen förra säsongen. Det är det som det handlar om. Man kan diskutera och planera för alla dessa spelare men de är inte värt pappret som du skriver på, för saker kan förändras varje minut, under varenda träning. Man måste helt enkelt vara förberedd.

Jag tror att alla spelare som kommer från lån eller diverse situationer och vill göra ett intryck här, de är mer än välkomna. VI är öppna, men de är väl medvetna om att uppgiften är svår för att gruppen är konkurrenskraftig och gruppen är stark. Och fortfarande, känner jag att alla är stolta över att vara tillbaka, stolta över att vara i Chelseatruppen, och härifrån är de ansvariga över sina egna karriärer och de har vårt stöd.”

Trevoh Chalobah om ytterligare kliv framåt:

“Som ung spelare, var det skönt att kunna se upp till någon som Antonio (Rüdiger). Nu är det viktigt för mig att ta klivet upp. Jag har haft min debutsäsong så nu är det dags att steppa upp och göra samma sak igen.”


Rüdiger var en viktig mentor för Trevoh.

Om råd till unga spelare:

“Du måste bara imponera, vara redo, det är vad jag gjorde förra säsongen och som jag vill göra igen. Om du ger det ditt bästa vet du aldrig vad som kan hända.”

Om Sterlings effekt:

“Det bidrar mycket till laget. Vi vet vilken stor spelare han är och att få en spelare av den kalibern att komma hit betyder enormt mycket för oss.”

Om mittbacksvärvningar:

“Chelsea är en enorm klubb och kommer alltid försöka uppgradera. Så för min del handlar det om att göra det tio gånger så bra.”


Chalobah välkomnar konkurrensen.

Om Silvas inflytande

“Thiago är en idol som jag såg upp till som liten. Som ung spelare är det viktigt för mig att lära mig från honom varje dag. Han bidrar med monumental karaktär till laget.”
Källa: Adam Newson på Football London
 

Olle Lange@_ollelange2022-07-17 08:13:00
Author

Fler artiklar om Chelsea