0 - 2

Preston North End - Liverpool 0-2: Avancemang efter Origis konstmål

Liverpool var numret större mot Preston North End på klassiska Deepdale.

Det var som väntat en kraftigt roterad Liverpoolelva som ställdes på benen mot anrika Preston North End på deras lika anrika hemmastadion Deepdale (den äldsta hemmaarenan i världsfotbollen).

En sömnig första halvlek fick lite puls först i den 28:e minuten när Adrian svarade för en kanonräddning på hemmalagets Sean Maguires skott och Neco Williams fick kasta sig för att täcka returen på mållinjen.

I övrigt var det som sagt en ljummen tillställning på Deepdale. Liverpools junisbetonade lag hade svårt att skapa och de mer rutinerade inslagen i elvan - Curtis Jones och Alex Oxlade-Chamberlain - stack inte ut.

Lite bättre skulle det bli efter paus. Takumi Minamino (som bara startat en match den här hösten) stötte in 1-0 i 62:a efter bra förarbete och framspelning från Williams. Japanens tredje mål för säsongen - en styrka i sig att leverera på så sparsam speltid.

Därefter hade inte Preston mycket. Visst, långkastande Tom Barkhuizen fortsatte slunga iväg sina långa inkast mot Liverpools straffområde men det blev aldrig riktigt farligt.

Istället var det de röda som stängde matchen och säkrade avancemanget när Kostas Tsimikas överlånga inlägg träffade ribban och blev till en jobbig retur för hemmalaget. Neco Williams snappade upp den och lyckades skyffla fram den till en fristående Divock Origi som konstklackade in 2-0 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

2-0 Liverpool och avancemang i ligacupen. Härnäst väntar Brighton i ligan på lördag.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-10-27 23:09:45