Publiken kan återvända i semifinalen av FA-cupen

Publiken kan återvända i semifinalen av FA-cupen

Enligt Daily Mail kan äntligen publiken återvända till fotbollsläktaren i England. Chelsea är ett av de fyra lagen som har tagits sig hela vägen till Wembley i årets upplaga av den traditionella FA-cupen.

Semifinalerna av årets FA-cup kommer förhoppningvis ha publik på läktaren om landets fortsatta kontroll av Coronaviruset fortgår. Enligt Daily Mail kommer det vara en pubilkkapacitet av 10 000 personer som kommer att få äran att se den engelska fotbollen på plats igen. Längtan efter att höra publikvrålen från läktaren har varit stor och nu kan det äntligen bli verklighet igen. 

Chelsea står inför en tuff drabbning i semifinalen mot serieledarna Manchester City. Matchen kommer att spelas på Wembley Stadium den 17 april. Givetvis drömmer både spelarna och Thomas Tuchel om en möjlig titel i årets upplaga av FA-cupen. En titel för Tuchel hade även givit honom en ännu större trygghet och tillit att leda laget till fler framgångar. Senaste gången Chelsea vann FA-cupen var 2017/18 och då var motståndet Manchester United. I finalen var det Eden Hazard som klev fram och gjorde 1-0 till Chelsea på straffspark. Det blev även slutresultatet. Chelsea har genom åren vunnit den traditionella cupen vid 8 tillfällen och många minnen väcks vid liv när det är dags för nya drabbningar på Wembley Stadium.

Den britiska regeringen har även planerat att lätta ytterliggare på restriktionerna om den nuvarande prognosen av Coronaviruset fortsätter i samma spår. 

 

Linus SjöströmLinussjostrom992021-04-02 12:36:17
Author

Fler artiklar om Chelsea