Pulisic: ‘’Det var ett massivt mål’’
Pulisics femte ligamål för säsongen blev även segermålet mot West Ham.

Pulisic: ‘’Det var ett massivt mål’’

Matchvinnaren Christian Pulisic hade endast 14 minuter på sig att påverka matchen mot London-rivalen West Ham, han har talat om sin enorma glädje med att göra just det efter att ha skjutit segermålet.

Jorginho missade sin straff efter att Craig Dawson dragit ner Romelu Lukaku i straffområdet, men med endast några minuter kvar lyckades Chelsea göra det viktiga målet när Marcos Alonsos passning hittade fram till Christian Pulisic som satte bollen i mål.

Målet var Pulisics första sedan CL-segern över Lille och målet ledde till att Chelsea utökade avståndet i PL-tabellen till tabellfemman Tottenham med sju poäng. I kampen om en topp 4-plats återstår det sex matcher. 

Pulisic anser att hans mål var välförtjänt i en match som innehöll få målchanser. 

‘’Det var ett massivt mål. Vi hade mycket press på motståndaren under matchens gång men lyckades inte få bollen i mål, så jag är glad över att jag kunde hjälpa till.’’, säger Pulisic.

‘’Jag vill alltid vara på plan, hjälpa mitt lag och jag är glad att jag fick möjligheten till det idag. Vi spelade en bra match och i slutändan fick vi vårt välförtjänta mål.’’

’Jag behövde bli inbytt och göra skillnad, bevisa att jag vill spela och jag är glad över att jag gjorde det.’’

West Ham spelade ett defensivt spel, Chelsea hade 26 skott jämfört med bortalagets sex skott och Pulisic erkänner att det inte var någon överraskning att segermålet ägde rum i matchens slutminuter.

‘’West Ham försvarade väldigt bra.’’, tillägger Pulisic. ‘’De spelar defensivt och ibland är det väldigt svårt att bryta sig igenom. Ibland krävs det tålamod och i andra halvlek höjde vi vårt spel.’’

‘’Det känns bra. Vi vill försöka säkra vår topp 4-plats. Det återstår ännu några matcher och det här var ett bra steg i rätt riktning.’’, tillägger Pulisic. 

‘’Det var riktigt bra. Vi behövde en seger på hemmaplan, naturligtvis känns det bra inför hemmapubliken. Nu återstår några PL-matcher och FA Cup-finalen, det här är ett bra lyft för oss.’’

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-04-25 14:26:29
Author

Fler artiklar om Chelsea