Pulisic missar matchen, men trio medverkar
Gör han debut i helgen?

Pulisic missar matchen, men trio medverkar

På dagens presskonferens berättade Tuchel om läget i laget inför helgens match mot lillebror Arsenal.

Christian Pulisic kommer att missa matchen efter att ha testat positivt för Covid-19 tidigare i veckan. Tränaren antydde dock att Romelu Lukaku mycket väl kan göra debut efter en stark träningsvecka, medan Hakim Ziyech och N'Golo Kante båda har tränat de senaste dagarna och kan återvända efter att ha missat Premier League-premiären mot Crystal Palace.

"Med Christian är det tyvärr väldigt lätt att förklara, han hade testat positivt och måste följa restriktionerna så att han kommer inte vara tillgänglig för spel. Hakim och N'Golo var båda i träning idag och de hade inga problem. Vi behöver ha ett mer intensivt pass imorgon med dem och laget innan vi bestämmer oss men just nu verkar det positivt att båda kan vara med i truppen till söndag”, säger Tuchel.

Särskilt för Ziyech var det ett grymt bakslag i supercupen. Medan Tuchel är glad över att se marockanen tillbaka i träning, höjde han ett varningens finger om att inte ha för bråttom tillbaka för snabbt.

"Han var väldigt lovande under försäsongen och hade några väldigt bra matcher förra säsongen men det är också en del svåra beslut för mig att ta. Han har imponerat och hans attityd har varit helt rätt och enastående”.

"Han var avgörande i varje träningsmatch vi spelade och även i finalen mot Villarreal så det var väldigt olyckligt att han skadade sig. Nu måste vi ta hand om honom för är vi väldigt glada över att han är tillbaka på planen men med en axelskada kan det vara lite knepigt”, fortsätter tränaren.

"Imorgon är ett avgörande träningspass för honom där vi får se hur långt det kan gå och hur långt han har kommit. Det som är bra med en axelskada är att du fortfarande kan springa och hålla din kondition så att du inte förlorar för mycket av det. Han har många träningspass i benen så när han ger grönt ljus och känner sig helt fri så kan han förhoppningsvis hitta sin nivå snabbt”, avslutar tysken.

Tio år efter sitt första framträdande för laget är Lukaku tillbaka och ska försöka få igång sitt målskytte direkt på söndag. Efter en positiv arbetsvecka på Cobham ser det bra ut för att belgaren kommer att spela mot Gunners.

"Vi har ett träningspass kvar men veckan var en tung belastning för honom eftersom han var i gruppen med de sena startspelarna från våra killar så det var en överbelastningsvecka. Idag var det lägre intensitet och imorgon har vi en viktig träning inför matchen men vi hoppas att han kommer att vara på planen på söndag och det ser ut så, avslutar Tuchel."

Återstår att se vilka som startar matchen på söndag mot lillebror.

Källa: Chelseafc.com

 

Daniel Karlsson2021-08-20 19:23:22
Author

Fler artiklar om Chelsea