Pulisic om att vinna två pokaler på tio dagar
Väldigt speciella tio dagar för Christian Pulisics del!

Pulisic om att vinna två pokaler på tio dagar

Christian Pulisic avslutade säsongen 2020/21 med att lyfta en pokal med både klubb- och landslag inom loppet av tio dagar. Amerikanen anser själv att han inte riktigt insett det själv ännu.

Vi är endast halvvägs genom 2021, men det har redan varit ett år som Pulisic kommer att komma ihåg länge, tack vare en drömavslutning på förra säsongen.

Alla Chelsea-anhängare vet om den första delen av hans pokalrika tio dagar eftersom han var en del av laget som vann Champions League-finalen i Porto.
 
Pulisic byttes in under andra halvlek i 1-0 segern över Manchester City den 29 maj, nästan två månader senare erkänner han att det är svårt att inse att han faktiskt är Champions League-mästare.

‘’Det kändes riktigt overkligt.’’, förklarar Pulisic. ‘’Jag vet inte riktigt, jag har ännu inte riktigt insett att vi faktiskt vann CL. Kanske jag kommer att göra det senare men jag tror att det kan ta några år för att låta det sjunka in.’’

Det har däremot inte hindrat honom från att njuta av de fina minnena från kvällen i Portugal, han tror även att det kommer finnas en stark laganda när den nya säsongen drar igång.

‘’Att få vara del av en sån fin händelse är en riktigt stor del av min karriär. Jag tror att ganska många av lagkamraterna kommer inleda den nya säsongen med stark självkänsla, det är viktigt. Alla är hungriga för att vinna mer, det är det bästa man kan ha inom laget. Vi vill alla försöka bli ännu bättre.’’

Champions League-segern var endast början för Pulisic. Nästan direkt efter finalen reste han tillbaka till USA och mötte upp sina landslagskamrater, inklusive Chelsea-försvararen Matt Miazga, för att delta i CONCACAF Nations League.

Endast sex dagar efter CL-finalen hjälpte han USA besegra Honduras i semifinal. Efter det agerade 22-åringen lagkapten när Mexico stod för motståndet i final. Han ledde USA till en 3-2 seger på hemmamark i Colorado genom att göra det avgörande målet under tilläggstid, samtidigt vann han sin andra medalj inom tio dagar.

‘’Champions League-segern var otrolig och jag ville verkligen avsluta säsongen starkt. Sedan begav jag mig iväg på landslagsuppdrag, det var också en väldigt viktig seger för oss och de yngre spelarna vi har i laget.’’

‘’Det var nästan en fullsatt arena, det var riktigt coolt. Det var även en riktigt intensiv atmosfär, jag njöt av det och det var ett starkt sätt att avsluta säsongen.’’


Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-07-23 15:01:18
Author

Fler artiklar om Chelsea