Pulisic; "taggad på att vara tillbaka" och stortrivs i sin nya roll.
Får vi se ett till mål mot United?

Pulisic; "taggad på att vara tillbaka" och stortrivs i sin nya roll.

Christian Pulisic är mycket glad över att vara tillbaka från sin skada och njuter av möjligheten att hjälpa laget på ett nytt sätt när han startade på topp i matchen mot Juventus.

Ungen från Hershey, Philadelphia var tvingad att sitta på bänken under en stor del av säsongen såhär långt tack vare hans otur med skadan han drog åt sig i 3-0 vinsten mot Palace i Augusti.

Det visade sig vara lite svårare än förväntat att bli helt matchklar efter skadan vilket har resulterat i frustration ifrån Pulisic då han har imponerat de gångerna han har fått spela.

Han återvände som avbytare i början av denna månad men det var först efter de senaste landslagsuppehållet han återupptäckte sin form då han gjorde mål mot Leicester i helgen. Hans uppvsining i östra midlands resulterade i spel från start mot Juventus tidigare i veckan.

"Jag känner mig riktigt bra" bekräftar Pulisic.

"Min kropp mår bra nu och de blir bara bättre ju mer jag får spela."

"Det var en tuff skada att hanterar om jag ska vara ärlig. Det var gånger jag trodde jag var redo men de visade sig på träningarna att det gjorde bara för ont. Nu är jag på ett mycket bättre ställe och jag är väldigt glad med hur det känns i kroppen och som sagt, det blir bara bättre."


"Det kändes verkligen som ett par väldigt långa månader. Såklart var det jobbigt att inte få spela, göra det jag älskar och hjälpa laget. Med det sagt är jag super taggad på att äntligen vara tillbaka med laget."

Våran nummer 10 erkännde dock att det är fortfarande en del jobb kvar innan han är tillbaka i full form igen. Trots att han vill spela mer än vad han gör har det varit perfekt att successivt få mer och mer speltid då det har hjälpt att hitta tillbaka till formen, menar Pulisic.

"Jag skulle säga att uthållighets mässigt är jag nära dit jag vill komma. Jag kan fortfarande bli bättre men bara jag får spela mer så kommer de bli bättre. Jag tror att sättet jag kommit tillbaka på har vart smart. Sakta men säkert mer speltid, inte för mycket för snabbt.

Pulisic har inte vart det enda offensiva vapnet som saknats för Tuchel de senaste veckorna. Kai missade matchen mot Juventus och Timo tillsammans med Romelu har varit skadade i ett par veckor nu båda två.

Det har betytt att Christian har blivit ett självklart val som frontfigur för laget istället för sin vanliga roll som ytter. Pulisic menar dock att han behövt anpassa sig lite till förändring då han inte är van vid den centrala valet men att han tycker om rollen han fått.

"Jag gillar vilken offensiv roll jag än blir tilldelad. I matchen mot Juve var fick jag spela som nia vilket är en viktig roll där man kan skapa ytor för andra, kanske fick jag inte röra bollen lika mycket men jag är glad över hur jag spelade."

"Jag kan tillföra vart jag än spelar offensivt, trots att jag inte fick röra bollen lika mycket som jag brukar vilja njöt jag dock över hur jag kunde öppna upp ytor för resten av laget."

En av spelarna som drog nytta av ytorna Christian skapade var Reece James som gjorde sitt femte mål för säsongen mot Juventus. Reece har presterat på den nivån hela säsongen och säger att han inte ser ett slut för hur bra Reece kan bli.

"Vi är alla väldigt imponerade över hur han spelat denna säsong och vad han tillfört till laget. Han är speciell. Han har väldigt många färdigheter och så många olika sätt att hjälpa laget, både offensivt och defensivt. "

"Jag tror att det är de som är så bra med hur vi spelar. Vi tillåter båda ytterbackarna att spela väldigt offensivt utan att vara för svaga defensivt. 


"Ärligt talat så med hur han spelar och hur många mål han gör tror jag att han kan göra tvåsiffrigt med mål denna säsong vilket är otroligt bra för vart han spelar på planen."

Pulisic och James hoppas båda på att imponera på söndag när laget möter Manchester United. Den röda delen av Manchester har haft en svår början av säsongen då deras dåvarande tränare Ole har fått lämna posten och lämnat uppgiften till Carrick att ro skeppet borta mot Chelsea. Pulisic tvivlar inte på att matchen mot Manchester United kommer resultera i ännu en bra prestation av laget.

"Hur än de ser ut för United kommer matchen vara svår. De har haft de tufft på senaste men vi vet kalibern på spelarna de har så en lätt match blir det definitivt inte men vi är alla väldigt taggade."

Lucas Hagert2021-11-26 14:57:08
Author

Fler artiklar om Chelsea