Santiago Bernabéu, 2021-04-06 21:00

Real Madrid - Liverpool
3 - 1

Real Madrid - Liverpool 3-1: Slarv, slarv, slarv

Real Madrid - Liverpool 3-1: Slarv, slarv, slarv

Med 3-0 på Emirates i ryggen kändes det som att Liverpool var på rätt köl, men Real Madrid är inte Arsenal och det fick vi smärtsamt bevittna ikväll.

“Watching Toni Kroos is very special.”

West Hams Declan Rice twittrade det vi alla tänkte när det tyske mittfältsgeniet knyckte till med högerdojan och lyfte fram en framstormande Vinicius Junior som, med lite hjälp från ett tafatt Liverpoolförsvar, kunde rulla in 1-0 bakom Alisson Becker i bortaburen. 

Målet föll efter dryga halvtimmen och kom välförtjänt för ett Real Madrid som styrt matchen från domarens första vissla. Till skillnad från ett slarvigt Liverpool framstod marängerna som fokuserade, noggranna och rutinerade. För varje missriktad crossboll från Trent Alexander-Arnold (som verkligen inte lyckades bygga vidare på den fina insatsen mot Gunners) gick det en briljant dito från firma Kroos-Modric och när en misslyckad hemåtnick från engelsmannen resulterade i ett andra Real-mål kändes det som ganska representativt för den första halvleken - ett Liverpool som slarvar och ett Madrid som straffar. 

Gästerna höjde sig efter paus, fick mer bollinnehav högre upp på Los Blancos planhalva och skulle efter sex minuter få utdelning efter att Gini Wijnaldum flutit bort från sin bevakning på mittfältet och hittat en rättvänd Diogo Jota i ett bra läge utanför straffområdet. Ett fördelaktigt motlägg senare var Mo Salah ensam med Courtois i hemmamålet och kunde stöta in reduceringen. 

Det så viktiga bortamålet var fixat men glädjen blev inte speciellt långvarig för i den 65:e minuten kom 3-1. Luka Modric hittade in till Vinicius Junior som gjorde ett bra jobb med att maskera sitt avslut genom att skjuta mellan benen på Nat Phillips och på så sätt ställa Alisson som nog ändå inte kan vara helt nöjd med sitt eget ingripande. 

3-1 i Madrid och det är med en ganska uppgiven känsla som i alla fall jag ser på det resultatet. Real Madrid var både en och två nivåer bättre än de röda ikväll. Jag ser hur Madridistas på sociala medier hävdar att det var som att möta Osasuna och utan att ha den minsta koll på Osasuna kan jag någonstans förstå vad de menar. Visst, 3-1 är inget bra resultat men inget uselt heller. 2-0 hemma räcker trots allt för avancemang och om det hade varit ett fullsatt och kokande strålkastarupplyst Anfield som väntat i returen hade jag gett Reds en femtio femtio-chans att knipa en plats i semifinalen. Den typen av prestationer har vi sett förut. Men som läget ser ut nu? Jag tror att den chansen slarvades bort ikväll.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-07 00:20:00
Author

Fler artiklar om Liverpool