Redaktionen kommenterar: Champions League-lottningen

Redaktionen kommenterar: Champions League-lottningen

Det blev Ajax, Atalanta och Midtjylland i Champions League-lottningen. LFC-redaktionen ger sin syn på gruppen.

Grupp D
Liverpool (England) 
Ajax (Holland)
Atalanta (Italien)
Midtjylland (Danmark) 

Redaktionens kommentarer

"Ajax och Atalanta är ju tydligt två väldigt offensiva lag, så det öppnar ju för några underhållande matcher. Vi går väl ganska tydligt in som favoriter att bli gruppetta."
- Ludvig Wadell

"Det är kul att möta de stora kanonerna men mer än någonsin handlar hösten och vintern också om att överleva den komprimerade kalendern och då får gärna Barca och Bayern vänta till våren. Det täta matchandet och corona gör också det extra önskvärt att slippa resa långt, vilket gör att motstånd från Ryssland, Ukraina och Turkiet går bort från önskelistan. Nu får vi på senare tid intressanta uppstickare som Ajax och Atalanta samt beskedligt motstånd i Midtjylland och detta utan att slöa en massa flygmil. En väldigt tacksam lottning säger jag."
- Mattias Herner

"En ganska rolig och behaglig lottning där det kan bli fartfyllda dubbelmöten mot både Ajax och Atalanta som är två spelande lag. Midtjylland bör vi städa av ganska enkelt både hemma och borta. Jag tycker att vi går in som klara favoriter i den här gruppen."
- Rasmus Karlsson

"En ganska tacksam lottning. Danskarna blir slagpåse, där ska 6 poäng bara hämtas. Både  Ajax och Atalanta spelar fin fotboll och kan säkert störa i en enskild match. Men över 6 matcher bör gruppen toppas av Liverpool."
- Carl Andreasson

"En beskedlig grupp på pappret samtidigt som det går att argumentera för att Atalanta är det bästa laget från pott tre. Ajax har tappat både Hakim Ziyech och Donny van de Beek och ska väl inte vara lika slagkraftiga i år. Vidare är Midtjylland inget motstånd som skrämmer. Skönt att slippa de längre resorna till östeuropa."
- Erik Segerström





 

Redaktionen2020-10-01 18:56:30

Fler artiklar om Liverpool