Redaktionen kommenterar: CL-lottningen

Redaktionen kommenterar: CL-lottningen

Atlético de Madrid, Porto och Milan väntar i Champions League-gruppspelet för Liverpools del. LFC-redaktionen ger sin bild av lottningen.

- En lurig grupp där vi drar ett av de två svåraste motstånden ur varje pott. Atlético Madrid och Porto är vi bekanta med efter de senaste årens slutspelsbataljer och de kommer vara svåra att knäcka, framför allt på bortagräs där vi inte skrapat ihop jättemånga poäng på ute i Europa de senaste åren. Sedan blir det givetvis kul att möta Milan igen med all historia som det mötet kommer med.

/Erik Segerström 

- En på förhand rätt tuff men samtidigt smårolig grupp med mycket historia. Första känslan är ändå att det ska mycket till om vi inte tar oss vidare från den här gruppen. Atlético är alltid tuffa att tas med även om de inte är lika starka som för några år sedan. Porto gör det ofta bra hemma i Portugal och Milan vet man inte riktigt var man har i dagsläget. Öppna och roliga möten väntar nog mot Porto och Milan medan mötena med Atlético blir tighta och tuffa. En av nycklarna till avancemang blir att ta fler poäng på resande tass än vad vi gjort under de senaste säsongernas CL-gruppspel.

/Rasmus Karlsson 

- Trots att vi fick en oerhört svår grupp borde vi ändå kunna klara av att lösa ett avancemang. Det som dock grämer mig mest är ju att vi fick den svåraste gruppen av alla storlag. Nu kan vi troligen inte lufta reserverna i de sista omgångarna, vilket flera av våra inhemska rivaler med lättare grupper nog kommer kunna göra när spelschemat är tufft i december.

/William Hiekkanen 

- En onödigt tuff grupp där Liverpool inte kan räknas som favorit i någon av bortmatcherna, väl?, och där matchen hemma mot Atléti förmodligen blir både grinig och tajt och där bortalaget vann senast. 

Kommer att krävas flera maxinsatser här för att ens gå vidare och det var ju inte meningen. 

Hoppas att Curtis Jones och Elliott är beredda att ta de minuter som Gini och Shaq lämnar efter sig nu annars kommer det bli poängmässiga hål någonstans i höst.

/Carl-Martin Landquist

- En av de tuffaste grupperna vi kunde få på förhand. Atletico var nog laget jag personligen minst ville ha från pot 1. De tenderar att dra ner tempot och grisa sig till poäng, något som inte passat oss senare år. Jag hoppas laget är revanschsugna efter uttåget för två år sedan. Sen Porto från pot 3 som alltid är stabila i gruppspel, jag tror nyckeln till avancemang ligger i 6 poäng mot Porto, det som talar för detta är vårat enorma mentala övertag efter de senaste årens bataljer. Sedan har vi klassiska Milan, svårt att placera dem i dagsläget men det blir två möten fyllda av prestige och historia. Full pott på Anfield och en trea i Portugal bör räcka, men varför chansa? Jag tror vi tar 16 poäng efter en grisig 0-0 match i Madrid som enda ”tapp”.

/Emrik Johansson

Vad har ni för tankar om lottningen? Kommentera nedan! 

Redaktionen2021-08-26 22:36:00

Fler artiklar om Liverpool