Redaktionen kommenterar: Thiago Alcantara

Redaktionen kommenterar: Thiago Alcantara

Tidigare idag briserade uppgifter som med säkerhet placerar Bayern Münchens mittfältselegant Thiago Alcantara i Liverpool. Spelaren rapporteras kosta upp emot 27 miljoner pund och förväntas skriva under ett fyraårskontrakt inom en snar framtid. Liverpool-redaktionen ger sin syn på värvningen.

Thiago Alcantara verkar nu av allt att döma äntligen vara på väg till Anfield. Era spontana tankar kring den värvningen?

”Det känns väldigt bra. Dels för att det visar att Liverpool kan konkurrera på transfermarknaden, men även eftersom jag tror att han kommer att tillföra mycket till laget. Ser fram emot att se många assister från den fina högerfoten.”
- Carl Andreasson

”Det känns klockrent av flera skäl. Framför allt för att det är en värvning från högsta hyllan som spetsar till vårt mittfält, men också för att det signalerar att Liverpool väl uppe på toppen också agerar som en toppklubb. Sedan skadar det absolut inte att Thiago är en av Pep Guardiolas absoluta favoritspelare!”
- Ludvig Lundqvist 

”Att det är Liverpools första världsklassvärvning sedan Alisson Becker (och det gick ju ganska bra). Klubben plockar från den allra högsta hyllan och får in Europas kanske hetaste mittfältare för tillfället. En spelare med spetsegenskaper övriga mittfältet saknar och som kommer gå in fint på ett tremannafält.”
- Erik Segerström

”Vi betalar Bayern lika mycket för Thiago som Bournemouth betalde oss för Dominic Solanke... Michael Edwards!"

”Jag tycker att det som blir roligast att se med den här värvningen är hur han kommer att användas. Jag kan inte minnas att Klopp har haft en mittfältare ur den här kategorin varken i Dortmund eller i Liverpool. En ganska tydlig signal att Klopp vill ha ett mer mångsidigt mittfält.”

- Ludvig Wadell

”Tycker värvningen av Thiago är en tydlig statusmarkör för vart Liverpool befinner sig på klubbkartan just nu. En världsklassmittfältare till reapris som kommer att bredda och höja kvaliteten på mittfältet i synnerhet och laget i allmänhet. Liverpool får in en spelartyp som saknats på mittfältet som kommer att leverera många poäng.”
- Jacob Resare

Redaktionen2020-09-17 13:24:00

Fler artiklar om Liverpool