Redaktionen kommenterar: Virgil van Dijks korsbandsskada

Redaktionen kommenterar: Virgil van Dijks korsbandsskada

Korsbandet är av på Virgil van Dijk, det bekräftar liverpoolfc.com idag. LFC-redaktionen ger sin syn på de trista nyheterna.

"Fruktansvärt tung skada minst sagt. Han är vår viktigaste spelare och har gjort alla tryggare och bättre i backlinjen sen han ankom. Med Alisson borta också så är det just nu ett riktigt mardrömscenario. Gomez och Matip i all ära men de båda är ganska skadebenägna. Vi får hoppas för allt i världen att de kan hålla sig skadefria så gott det går och att Fabinho vid behov kommer prestera lika bra som mittback som han tidigare gjort."
/Rasmus Karlsson

"Ett väldigt tungt och tråkigt besked. Att lagets kanske viktigaste spelare missar merparten av säsongen är såklart väldigt oroväckande. Det ser också tunt ut med täckning på mittbackspositionen, vilket gör det hela ännu värre. Om en skadebenägen Matip går sönder igen är det kris. Snabbspola fram till nästa transferfönster, tack."
/Carl Andreasson

"Mardrömsscenariot utan tvekan och en skada av den arten att den justerar titelchanserna med tiotalet snarare än entalet procent. Fotboll är en kontaktsport och olyckliga sammanstötningar kan ske men att van Dijks säsong är över på grund av en övertänd vårdslös helvmesyr gör det ohyggligt bittert och att situationen lämnas utan åtgärd av domarteamet är en ren skymf. Vikten av att Alissons skadefrånvaro senaste året är tillfälligheter och inte en trend är helt avgörande liksom att Matip håller sig frisk. Annars kommer Liverpool mönstra Championshipklass målvakt-mittlås och då är jag nog snäll i bedömningen."
/Mattias Herner 



"Självklart ett skadeavbräck utan dess like, kanske det största under Klopps tid i Liverpool. Matip är skadebenägen, men just nu är han skadefri. Jag kanske är nostalgisk, men jag håller Big Joël som en av ligans absolut bästa mittbackar. Han har kvaliteter som i stunder matchar många av dom egenskaper Van Dijk själv besitter. Jag tror att han och Gomez kommer att täcka upp bra. Sen är det tunt där bakom, ingen tvivel kring det. Fabinho är en duglig backup i den enskilda matchen, men det behövs förstärkning på den fronten i januari. Jag väljer att inte vara allt för negativ, men kombinationen att Alisson och Van Dijk är skadade samtidigt skrämmer mig."
/Ludvig Wadell

"Ett enormt stort tapp. Virgil van Dijks betydelse för klubben går nog inte att värdera. Han är ledaren, tryggheten och även varit matchvinnare vid så många tillfällen. Samtidigt har vi sett att vi kan släppa in 7 mål även med van Dijk i en startelva. Att han nu missar resten av säsongen gör att vi helt plötsligt blir väldigt oförutsägbara. Men det är bara för andra spelare att kliva fram och visa varför de tillhör Liverpool, det bör vara en sporre nog att försöka fylla tomrummet."
/Jacob Resare

"Vi tappar världens bästa mittback mitt i en säsong, det är svårt för vilken klubb som helst. Jag har inte heller samma förtroende för Gomez och Matip som ett mittbackspar, två enskilt bra mittbackar men tror inte de kommer fungera bra tillsammans över en säsong. Men mitt hopp för den här säsongen är långtifrån borta. Alisson är snart tillbaks och lär stadga upp backlinjen rejält, även med van Dijk borta. Vi har världens bästa ytterbackspar och ett mittfält och anfall som håller den absoluta världsklassen samt världens bästa tränare. Detta ger även Gomez och Matip en enorm möjlighet att skriva sig in i allas hjärtan!"
/Jakob Lindegren 

"Med Virgil van Dijk borta förlorar vi inte bara vår kanske bästa spelare, utan även vår i särklass viktigaste dito. Det är tunt där bakom och om någon av Joe Gomez och Joël Matip skulle gå sönder (vilket båda tenderar att göra titt som tätt) sitter vi verkligen i skiten. Fabinho får ses som ett bra tredjealternativ men det är samtidigt en spelare som kommer att saknas på mittfältet. Sammanfattningsvis är det vår tyngsta möjliga spelarförlust och nu känns ligan plötsligt mer oförutsigbar än på länge."
/Erik Segerström

Redaktionen2020-10-18 20:38:50

Fler artiklar om Liverpool