Redaktionen summerar: oktober
Henke, Leffe och Pelle summerar en blek oktober månad

Redaktionen summerar: oktober

Vi summerar en oktober månad som var tämligen mörk precis som första höstmånaden är. En ynka vinst på sex möjliga.

Nio insläppta mål varav bara åtta i dom senaste två vilket var uselt, tyvärr.

Månades okrönta kung är Omar Bugiel och här är vi alla himla överens med tre mål från Ali Al-Hamadis anfallspartner. Killen klipper även trofén till månadens mål så tämligen full pott här.

Vi klagar över uteblivna resultat och morrar lite över att domedagsprofetian alltid skall fram och Johnnie Jackson skall bort när det går dåligt.

Kommande månad så står FA Cupen för dörren och vi hoppar alla på ett bra cup-run. Osar även hatmatch då vi skall möta våra antagonister MK Scum.


Månadens match:

Leffe: Sex ligamatcher spelades under oktober med facit en seger, två oavgjorda samt tre förluster.
Enda segern kom borta mot Harrogate den 3:e oktober då vi vann med 1-0 och det blir också min
kandidat till ”Månadens match”.

Henke: Lotten här faller helt klart på Harrogate då det inte finns något alternativ tyvärr. Viktiga pinnar borta och Omar Bugiels mål var så himla vackert.
.
Pelle: Efter ett antal månader där man kunde välja och vraka så gav oktober oss inte mycket att glädjas över. En 0–0 match mot Mansfield där känslan var att man borde kanske plockat hem alla tre poängen. Samma sak mot Barrow och slutet av månaden ska vi inte ens prata om. Månadens match för mig blir inte helt oväntat månadens enda vinst, 1–0 mot Harrogate Town efter ett mål från Omar Bugiel. Ibland är det inte svårare än så. 


Månadens spelare:

Henke: Det var månaden som defensiven totalt brakade ihop  med nio insläppta mål och ÅTTA kom i dom två sista där vi släppte in fyra mot både Accrington och Morecambe, sorgligt. Så sållar mig till mina redaktionskollegor och utnämner mr Omar Bugiel. Lite historiskt då vi tre sällan har en och samma spelare.

Leffe:  Man får väl ta och lyfta Omar Bugiel som stod för tre mål den gångna månaden och alltmer visat sig vara en man för startelvan.

Pelle: Ryan Johnson och Joe Lewis ligger alltid bra till när man pratar om månadens spelare men med tanke på de två sista matcherna så är det svårt att ge det till en försvarare. James Tilley har tappat lite fart från hans fantastiska inledning och Ali Al-Hamadi hade en tyngre månad. Så varför inte ge det till någon som trots allt presterade? Jag har varit lite osäker på Omar Bugiel, om han är rätt person att ha på topp med Ali Al-Hamadi men han gjorde riktigt bra ifrån sig och jag tror att det kan bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer. Så oktober månads spelare får bli Omar Bugiel. 


Månadens mål:

Pelle: Jag skulle säga att det står mellan Armani Littles mål mot Morecambe där han snyggt placerade in reduceringen till 1–3 i den bortre burgaveln efter en stark insats av Josh Neufville på vänsterkanten eller Omar Bugiels 1–0 mot Harrogate Town. Littles är lite snyggare men Bugiels gav tre poäng så det är ett mycket viktigare mål. Jag ger det nog till Bugiel eftersom det inte var så illa det heller, han driver fram på högerkanten förbi två Harrowgatespelare innan han avslutar från utanför straffområdet hårt och lågt i den bortre burgaveln, riktigt snyggt det med. 

Leffe: Omar Bugiel i all ära men månadens mål stod Armani Little för i 1-4 förlusten borta mot Morecambe den 28:e oktober. Al-Hamadi har tagit emot bollen i Morecambes straffområde, täcker den föredömligt och passar tillbaka till Armani Little som får tid på sig att ställa in siktet ordentligt. Ett hårt, lågt skott som skruvar sig in i bortre burgaveln bakom en helt chanslös Adam Smith i Morecambes mål.

Mycket tjusigt på min ära!

Henke: Diggar verkligen Omar Bugiels strut mot Harrogate. Driver fram bollen och drar en yttersida som målvakten ej rår på. Start jobbat av alltid så hårt jobbandes Omar Bugiel.

Se samtliga mål för oktober: https://www.youtube.com/watch?v=J428-huAXTU


Klagomuren:  

Leffe: Låt mig börja med att citera mig själv från förra månadssummeringen och vad vi såg fram emot denna månad:

”Det går bra nu så varför skall vi inte tro på en placering i tabellens toppskikt även efter
nästa månad?”


Snacka om att vara helt fel ute med den förväntningen då vi nu istället rasat ner till en 11:e plats i tabellen och har nu fyra poäng upp till play-off. Sättet vi förlorade matcher på under månaden var också det långt ifrån ok med exempelvis åtta insläppta mål på de två sista matcherna som spelades.
Skall vi fightas om en uppflyttningsplats så måste vi helt enkelt bli jämnare och inte få dessa ständigt återkommande dippar som ställer till det.

Henke: Ingen vidare månad vi lägger bakom oss och månaderna oktober och november är viktiga månader då det lite liksom sätter tabellen. Skall man hänga med i toppen så är det viktig att det går bra i höstmånaderna. Med tanke på fjolåret och uteblivna resultat så har folk ett kort förtroende till Johnnie Jackson. Så fort Gareth Ainsworth fick kicken från QPR så var surret igång kan vi signa honom? Ja knappast kan man väl tillägga en manager som varit och luktat på Championship fotboll tar knappast steget ner till League Two och oss. Finanser och åter finanser var precis likadant när vi skulle ersätta mark Bowen med Cowley brorsorna som gjorde underverk med Lincoln för att sedan plumpa i Huddersfield.

Pelle: Visst gör det ont när försvarsspelet som varit vår styrka kollapsar och man släpper in åtta mål på två matcher. Nu behöver man hitta tillbaka till tryggheten vi hade tidigare och förhoppningsvis haka på strider om playoffplatserna. Det vore kul att ha något annat än ens överlevnad att slåss för i slutet av säsongen. 


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: November bjuder på lite gobitar med FA-cup, Notts County och ett klassikermöte mot Gillingham. Inget speciellt som står ut men jag hoppas att vi kan se ett stabilt försvarsspel och kontakt med playoffplatserna innan december startar.

Henke: FA Cupen är alltid trevligt och att lottas mot ett League One lag på dekis Cheltenham hemma kan vara bra. Vi behöver cupen och en bra ”cup – run” genererar både pengar och lite fokus i strålkastarljuset om vi har tur. Sen även fram emot matchen mot Doncaster då den infaller under Rememberence Weekend och det är otroligt vackert när United Kingdom minns sina fallna hjältar med tysta minuter men även den vackra Poppyn på lagets dress. Lets we forget!

Leffe: Premiär denna säsong för The Dons i FA-cupen då vi möter Cheltenham i första rundan den 4:e november. FA-cupen betyder ju alltid något extra för oss inbitna Wimbledonsupportrar och naturligtvis hoppas vi på avancemang till andra omgången. Sedan är det med tvivelaktig förtjusning jag ser fram emot säsongens första ”hat-möte” då vi skall möta våra antagonister från Buckinghamshire på bortaplan den 18:e november.



 COME ON YOU DONS!!!


 

Henrik Persson2023-11-12 20:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon