Reece James hyllar kraftiga Lukaku efter debutmatchen
Grymma prestationer mot Arsenal av både Reece James och Romelu Lukaku!

Reece James hyllar kraftiga Lukaku efter debutmatchen

Reece James beskriver sin nya lagkamrat som en uttrycksfull anfallare som medför unika egenskaper till Chelseas anfallsspel.

Romelu Lukaku manglar ner alla han möter. Det anser Reece James, som hyllar den kraftiga anfallaren efter sin fina debut mot Arsenal.

Lukaku gjorde sitt första framträdande i Chelsea-tröjan efter övergången från Inter på Emirates Stadium i söndags. Det blev ett lyckat framträdande, Chelsea vann med 2-0 och Lukaku petade in öppningsmålet. 

28 åringen var också delaktig i framspelet till 2-0 målet som gjordes av Reece James, som förutom målskytt även var mycket imponerad över Lukakus insatser på planens sista tredjedel.

Vad har sagts?
Premier League Productions frågade Reece James vad han tyckte om Lukakus insats i London-derbyt.

‘’Att ha en sådan uttrycksfull anfallare i vårt lag förstärker verkligen laget.’’, säger James.

‘’Idag såg alla hur kraftig han är. Får han en målchans sätter han bollen i mål. Jag tycker nog att han visade hur han manglar ner motståndarna idag.’’

‘’Jag kommer inte riktigt på någon annan spelare i världen som är som honom. Det är otroligt hur kraftig han är, alla han möter blir nermanglade.’’

Lukakus emotionella dag
Lukaku har gjort 260 mål under sin hittills tolv år långa karriär, på 95 matcher med Inter gjorde han 64 mål. Han anser själv att hans första mål för Chelsea är karriärens bästa hittills. 

‘’Ni vet hur emotionellt det var idag. Dagens mål är mitt bästa mål hittills. Trots att det bara var för mig att peta in bollen i öppet mål var förarbetet otroligt fint, därför anser jag att detta mål är det bästa.’’, säger Lukaku till beIN Sports efter segern över Arsenal.

‘’Det tog cirka fem minuter för mig att förstå hur lagkamraterna spelar men jag ställde många frågor. Ärligt talat så är detta lag väldigt ivrigt och talangfullt.’’

‘’Jag hade det enkelt att anpassa mig eftersom jag spelat på liknande sätt med det belgiska landslaget. Tränaren förberedde oss väl, vi inledde matchen med stort självförtroende och fick ett bra resultat.’’


Vad kommer härnäst?
Lukaku och James kommer båda att kämpa om en plats i startelvan nästa lördag när Chelsea reser till Anfield för att möta Liverpool. Efter det väntar ett landslagsuppehåll för Tuchels manskap, efter uppehållet tar man emot Aston Villa hemma på Stamford Bridge den 11 september.

Källa: goal.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-08-23 16:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea