Reece James lugnar ner spekulationerna efter smällen mot Burnley
James är redo för The Canaries.

Chelsea vann med 4–0 borta mot Burnley efter en målexplosion i andra halvlek. Reece James slog in det första målet och spelade fram till ett annat. Efter matchen intervjuades wingbacken av officiella hemsidan.

Det var verkligen en scenförändring efter pausvilan på Turf Moor. Under de första 45 minuterna mäktade Chelsea endast med ett avslut på mål. Det var ett distansskott från Toni Rüdiger som enkelt räddades av Nick Pope. Efter paus exploderade gästande Chelsea. Tre mål inom loppet av åtta minuter och det var ett helt annat ljud i skällan. Med tjugo minuter kvar av ordinarie tid fastställde Christian Pulisic slutresultatet till 4–0. Matchens första målskytt och stora segerorganisatör var dock Reece James.

”Det var en skön seger,” säger James. ”Vi spelar bortamatch och vinner med 4–0, men resultatet speglar inte matchbilden. Det var en väldigt tuff första halvlek. Burnley var välorganiserade och gjorde det svårspelat. Ibland så behöver du bara ett mål för att bryta dödläget och sen slappnar alla av. Vi fick till det idag.”

James behövde bara två minuter av den andra halvleken för att sätta ledningsmålet. Efter att ha lurat bort tre Burnley-spelare med två skottfinter satte han 1–0 vid den bortre gaveln. Poängmaskinen beskriver den hastigt förändrade sinnesstämningen.

”Det hjälper såklart att du för någon minut sedan hade 0–0 för att sedan leda med 3–0,” säger James. ”Det ger alla en viss frihet att spela.”

Krossen på Turf Moor utgjorde en fin reaktion till nederlaget på Wembley. En ligamatch mot en nedflyttningskandidat och en cupfinal har förvisso väldigt olika digniteter. Chelsea spelade oerhört jämnt mot Liverpool över 120 minuter och förlorade på den minsta av marginaler. Även om ligatiteln mest troligt är utom räckhåll för de kungsblå så återstår två cuper att tävla i.

”Under de senaste matcherna så har vi spelat väldigt intensivt mot två bra lag. Vi kommer nyss från en förlust mot Liverpool som var svår att smälta, men det är många tävlingar kvar som ska avgöras under säsongen. Du kan inte älta motgångar och besvikelser. Vi förlorade ligacupfinalen och får svälja det. Vi har lämnat den bakom oss och blickar framåt,” säger James.

Chelseas formkurva tog en rejäl smäll när både Reece James och Ben Chilwell skadade sig nästan samtidigt. Förvisso har Chelsea knappt förlorat sedan dess, men det har varit lite väl många kryss. Nu är James tillbaka, men efter dryga timmen mot Burnley vred han sig i plågor igen. Högerspringaren kan dock lugna alla supportrars farhågor, han spelade också ytterligare 15 minuter efter incidenten.

Det var rätt länge sedan jag spelade en Premier League-match, jag är glad över att vara frisk igen och kunna hjälpa laget,” säger James. ”Jag drog på mig en smäll men mår bra nu och vi går vidare till nästa match.”