Reece James om sina senaste topprestationer
Satan va bra han har varit, Reece James!

Reece James om sina senaste topprestationer

Reece James är i skrivande stund iväg med det engelska landslaget, men det är hans senaste tid i Chelsea som väckt största reaktioner. Här följer hans tankar om hans topprestationer på sistone och om det faktum att han toppar en viss lista.

Sky Sports har publicerat sin senaste ”Power Rankings” där spelarna i Premier League rankas utifrån deras 5 senaste matcher i ligan. Glädjande för alla Chelseafans är att James ligger i topp, följt av Arsenals Emile Smith Rowe och Liverpools Mo Salah.

Rankinglistan är baserad på 35 olika statistiska variabler så som mål, assists, blockade skott, tackling osv. James har gjort 3 mål inom ramen för den aktuella perioden plus assists fram till Kai Havertz mål mot Burnley och Mason Mounts mål mot Norwich. James var också med och bidrog till att Chelsea hållit nollan 3 gånger. James själv säger:

”Så som det känns så är det här troligen det bästa jag presterat någonsin. Resultat och prestationen visar det också. Vårt lag gör det bra, vi skapar många chanser och har många bra spelare. När du spelar matcher vecka ut och vecka in och gör det såhär bra i kombination med lagets prestation så stärks ditt självförtroende. Alla nollor och vinter hjälper såklart också till.”

James förklarar vilket inflytande Thomas Tuchel har gällande sin egen form:

”Vår uppställning har ändrats, vad han kräver av oss spelare har ändrats. Han vill att alla skall tänka anfallsspel och vara i ständig rörelse och ett ständigt hot mot straffområdet. Jag tror att det har hjälpt oss än så länge.”

Spelaren som är på andra plats i Sky Sports senaste rankinglista är Smith Rowe, men honom har Reece James ett förflutet sedan tiden i Chelseas akademi. James om Smith Rowe:

”Jag har alltid tyckt att han har varit en riktigt bra spelare. Han kom till Chelsea när han var rätt så ung. Jag kommer ihåg att jag spelade med honom då. Jag tycker att han denna säsong har visat hur bra han är och varför han är uttagen till landslaget.”

Källa: Chelseafc.com

Läs mera: Sky sports power rankings

Erik Larholm@eriklarholm2021-11-10 14:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea