Reece James tankar efter Arsenalmatchen

Reece James tankar efter Arsenalmatchen

För andra säsongen i rad gjorde Reece James mål i Chelseas första bortamatch, denna gång i Londonderbyt mot Arsenal. Här är hans tankar om matchen.

James startade som höger wing-back för Thomas Tuchels mannar på Emirates Stadium och var kraftigt involverad i lagets första halvlek, först genom att servera nyförvärvet Romelu Lukaku öppet mål och sedan genom att 20 minuter senare sätta dit 2–0 målet själv.

Ett tvåmålsunderläge blev för mycket för Arsenal att hämta in, James och lagkamraterna kunde istället säkra en andra raka hållen nolla. 21-åringen var därför, förståeligt, mycket nöjd när han efter matchen reflekterade kring insatsen.

”Det är självklart kul att göra mål för min klubb mot ett så tufft motstånd, att hjälpa laget till vinst är en fantastisk känsla”, kommenterade James.

”Vi startade så bra och skarpt, fick de två målen snabbt i början vilket hjälpte matchen att sätta sig. Vi visste att det var ett svårt ställe att komma till med deras fans tillbaka på läktarna och eftersom det alltid är lite svårt i början av säsongen men vi gjorde det bra som vann matchen. Det är ett stort derby mot en rival, så att ta de tre poängen var speciellt.”

James fjärde mål för Chelsea i seniorsammanhang kom samma dag som Lukaku gjorde sitt första och den unga försvararen var speciellt imponerad av Belgarens all-round insats i sin andra debut för klubben.

”Hans insats talar för sig själv”, fortsatte James. ”Jag behöver egentligen inte säga så mycket eftersom alla såg hur bra han spelade idag, hur han använder sin kropp och trycker ner motståndarna.”

”Jag är väldigt glad att han är här. Han visade sina styrkor och kvalitéer med hur bra han är och hur han gör mål. Han är ett fantastiskt tillskott till vårt lag.”


Chelseas utmanande säsongsstart fortsätter nästa vecka när man åker till Anfield för att gästa Liverpool, i en match mellan två lag som fortfarande inte har tappat en poäng eller för den delen släppt in ett mål den här ligasäsongen.

”Liverpool har varit i toppen av Premier League de senaste säsongerna så vi vet att det kommer bli en väldigt tuff match där”, sade James.

”Vi behöver förbereda oss rätt och ta med samma intensitet till den matchen, men vårt lag är väldigt starkt. Vi har ett antal toppspelare på varje position så när en kliver av är det en annan som kan ersätta, vilket håller konkurrensen hög.”

”Jag skulle inte säga att det finns någon press på oss just nu. Vi måste ta det match för match men självklart är vårt mål att vinna varje vecka. Alla här är ambitiösa och vill vinna titeln men vi måste ta en sak i taget.”

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-08-23 17:21:28
Author

Fler artiklar om Chelsea