”Rimligt att vi tar minst en titel” – Fokus på Liverpools vårsäsong

”Rimligt att vi tar minst en titel” – Fokus på Liverpools vårsäsong

Pontus Weinemo delar med sig av sina tankar och åsikter kring säsongens sista månader.

När Manchester City skaffade sig ett poängmässigt ganska stort avstånd ner till Liverpool i tabellen för några veckor sedan var det nog inte många som trodde att de skulle få uppleva ett titelrace under vårsäsongen. Men det kan gå snabbt i fotboll och helt plötsligt skiljer det endast tre poäng mellan lagen inför slutskedet av säsongen. The Reds är också i ligacupfinal, vidare i FA-cupen och med stor sannolikhet även vidare till kvartsfinal i Champions League.

Undertecknad hörde av sig till Liverpoolsupportern och Expressens Pontus Wienemo för att få ta del av hans tankar inför slutskedet av säsongen.

När vårsäsongens nu går in i sin början kan vi konstatera att Liverpool är med och krigar om troféer på flera håll. Vad är dina tankar kring lagets säsong så här långt?

- Jag skulle väl säga att den här säsongen tar oss lite tillbaka till vår CL-vinnande säsong. En säsong då vi och City var de två helt överlägset bästa lagen i ligan, och där det känns som att allt kommer att avgöras på målsnöret. Den enda egentliga skillnaden för mig är att vi den här säsongen har tagit ytterligare kliv jämfört med lagen i Europa. Jag ser inte att det finns något lag – City borträknat – som ska kunna utmana om titeln som världens bästa.

Klopps mannar jagar City i ligan, ska gå upp mot Chelsea i ligacupfinal i helgen, är vidare i FA-cupen samt har ena foten i kvartsfinal i Champions League. Vad är realistiskt att hoppas och tro på som supporter inför slutskedet av säsongen?

- Det rimliga är väl att vi avslutar säsongen med minst en titel, och det förtjänar vi dessutom. Jag tror nog inte att vi kommer att kunna utmana Manchester City om titeln i slutändan, det ska mycket till för det, även om vi nu har allt i egna händer. Spontant tror jag väl att det är troligare att vi går hela vägen i Champions League och någon av cuperna.

Anser du att det vore ett misslyckande om laget inte skulle lyckas vinna en titel den här säsongen?

- Någonstans under vägen de här senaste femton åren har man lärt sig att ta emot motgångar, så förväntningarna är sällan att vi ska vinna något, även om förhoppningarna är det. Men det är klart att det är ett misslyckande för världens potentiellt bästa fotbollslag att inte vinna någon titel. Det måste jag nog ändå säga.

Vilka är de viktigaste nycklarna för en succéartad slutspurt?

- Det är väl egentligen två saker som står i vägen för en perfekt avslutning. Det första är att vi ska hålla oss skadefria, det är väl det kanske allra viktigaste då en av nycklarna till att balansera alla turneringar är att kunna rotera men ändå ha en stark elva. Sen är väl den andra nyckeln att Manchester City går på plumpar, för gör de det kommer vi att ta hem ligatiteln, är jag ganska övertygad om. Jag slipper gärna att möta dem i ett CL-slutspelet också...

Slutligen, vad har du för förhoppningar och förväntningar på Liverpool under säsongens lite drygt sista tre månader?

- Förhoppningarna är så klart att vi ska avsluta säsongen med minst en titel, och att den helst får vara någon annan än Ligacup-titeln (även om jag gärna tar den också!). Sen kan jag verkligen ha förhoppningar om att Harvey Elliott får komma i gång ordentligt efter sin skada också. På förväntningssidan vet jag inte riktigt vad jag känner. Jag förväntar mig att Anfield sluter upp bakom det här fantastiska laget i alla fall, det är nog mitt enda krav just nu då laget redan presterar på så otroligt hög nivå!
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-02-24 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool