2024-10-26 16:00

Lincoln City FC - Stockport

Rings Lincoln tar emot Barrys Stockport
Skytteligaledaren Barry letar efter sin åttonde fullträff mot Lincoln. Foto: Stockport County

Rings Lincoln tar emot Barrys Stockport

Detta möte står mellan två lag som inledde säsongen starkt, men som nu har ett desperat behov av poäng för att hänga med i toppstriden. Sida vid sida i mitten av tabellen ställs svenske Erik Ring mot skytteligaledaren Louie Barry i en på förhand oviss batalj.

Lincoln City FC har spelat i League One sedan 2019 och var ytterst nära att nå playoff förra året, med endast två poäng upp till Barnsley på sjätteplatsen. De har ett bra lag, och efter en stabil inledning på säsongen med tre vinster på de första fyra matcherna trodde säkert många att The Imps skulle kriga om en ligaseger, men resultaten har inte varit lika stabila som prestationerna. 

Lincoln och Stockport har mött varandra makalösa 106 gånger mellan år 1900 och 2011. Det kanske inte är särskilt underligt eftersom att County bildades 1883 och Lincoln året därpå. County vann sex matcher i följd mellan 1990 och 2003 men under 2000-talet är det The Imps som har dominerat. Klubbarna har vunnit 41 matcher vardera, vilket innebär att laget som vinner går förbi den andra i inbördes vinster.

Tabell och förutsättningar

Båda lagen har parkerat på 18 poäng inför omgång 14 (tolfte omgången för både Lincoln och County) och ligger precis bredvid varandra i mitten av tabellen. Det vinnande laget kommer med stor sannolikhet att klättra upp på en playoff-plats, men en delad poäng skulle inte gynna någon. Det förlorande laget riskerar också att falla hela vägen ned till plats 16. Ingen kan anklaga League One för att vara förutsägbar, när man får beskåda tabellen.


Foto: SvenskaFans

Form och startelvor

County gjorde en otrolig match i tisdags utan klippan Horsfall, men fick nöja sig med enbart en poäng efter att ha släppt in en kvittering på tilläggstid. Med det sagt är Stockport obesegrade i fem raka matcher, men den senaste vinsten kom för fyra omgångar sedan. De är också det enda laget som är obesegrade på bortaplan.
Lincoln kommer till dagens möte med två klara förluster i ryggen, varav den ena mot ligaledaren Birmingham. Lincoln är likvärdiga County offensivt, men deras försvar släpper in mer vatten än Titanic. 

Lincoln är med bred marginal det lag som har minst boll i serien, med ett snitt på enbart 37 % medan County är på en sjundeplats med 53 % i snitt. Sen behöver bollinnehav inte betyda allt, speciellt om man har lika dålig effektivitet som County. Andraplacerade Wrexham är exempelvis näst sist när det kommer bollinnehav. Det går att jämföra med förväntade mål där Lincoln överpresterar och County underpresterar. Stockport förväntas göra 18 mål men har enbart mäktat med 15 kassar. Lincoln har faktiskt gjort 16 mål men har ett xG på enbart 11.7 mål.

När startelvorna tillkännagavs hittar vi Ring på bänken. En möjlig super sub kanske?

Countys elva är oförändrad från tisdagens match. Horsfall inleder också på bänken trots att han borde vara ett självklart val i startelvan. Det är två snabba och aggressiva lag som mönstras inför dagens batalj, frågan är inte om ett mål görs, men när.


Dagens elva. Foto: Stockport County

Lincolns elva: Wickens, Darikwa, Montsma, Erhahon, Hackett, Cadamarteri, McGrandles, O’Connor, Jeffries, House, Roughan

Stockports elva: Addai, Touray, Bate (K), Hughes, Olaofe, Fevrier, Powell, Pye, Connolly, Barry, Bailey

 

Joel Goldman2024-10-26 15:32:28
Author

Fler artiklar om Stockport