Ruben Loftus-Cheek inför mötet med Salzburg: ”Är mer vältränad än på länge”
Två kungsblå hjärtan återfinns i Azpilicueta och Loftus-Cheek.

Ruben Loftus-Cheek inför mötet med Salzburg: ”Är mer vältränad än på länge”

’The Rubentada’ är i full gång. Chelseas nu 26 år gamla akademiprodukt Ruben Loftus-Cheek får allt mer förtroende under Graham Potter. RLC och hans Chelsea har möjlighet att säkra avancemang från grupp E under tisdagen.

Ruben Loftus-Cheek har äntligen fått sitt verkliga genombrott. Hans främsta insatser har kommit på hans naturliga position som central mittfältare, men RLC har dessutom vikarierat förtjänstfullt som höger wingback när det krävts. Akademiprodukten intervjuades av chelseafc.com/en/news/article/loftus-cheek-on-finding-form-and-fitness">media på presskonferensen inför mötet med RB Salzburg.

”Jag är väldigt nöjd med den tid jag spenderat på planen,” säger Loftus-Cheek. ”Jag känner mig starkare, snabbare och mer vältränad än på länge. Det är skönt, jag missade delar av försäsongen men jobbade hårt på att komma i form och nu mår jag bra. Jag har inget att klaga på.

Thomas Tuchel såg till att dra nytta av Loftus-Cheeks flexibilitet i inledningen av säsongen. Det är ett attribut som går hem även hos Graham Potter. RLC har anförtrotts med mycket speltid och har svarat upp på förväntningarna. Mittfältaren kände av en frisk fläkt när Potter kom in i klubben.

”Jag har haft en del samtal med tränaren sedan han kom in i klubben. Vi pratade om vart han vill spela mig, vad han tror att jag kan uppnå. Det är bra att diskutera sådant och få höra hans planer, hur jag passar in i dem. Det kändes väldigt piggt när han kom in, han hade sådana samtal med varje spelare. Jag tror att alla spelare mår bra av att ha det snacket, det gynnar oss,” säger Loftus-Cheek.

Ruben Loftus-Cheeks Chelsea-karriär tog en väldig fart under Europa League-slutspelet 2019. I en framskjuten position såg han verkligen ut att vara allt supportrarna hoppats på. I slutet av säsongen kom så en förfärlig hälseneskada. RLC är dock tillbaka med besked och har nu ytterligare europa-matcher att se fram emot. Tre poäng i Salzburg innebär att Chelsea är klara för slutspel.

”Jag känner att jag är i en fas av karriären där jag har avtryck på matchutgången, en verklig del av laget,” säger Loftus-Cheek. ”Det har inte alltid varit fallet för mig hos Chelsea av olika anledningar, men att nu vara i det stadiet känns väldigt bra. Det är vad jag önskat uppnå sedan jag var 17, 18 år, nu vill jag bara fortsätta och bevara den känslan.”

Förbundskapten Gareth Southgate har länge varit en beundrare av Loftus-Cheek. Något otippat inkluderades Chelsea-produkten i truppen till VM i Ryssland, detta efter att ha imponerat under samlingarna med bruttotruppen under försommaren. Däremellan har ett Loftus-Cheek-löst EM kommit och gått, men nu höjs rösterna om en ’Rubentada’ även i Three Lions.

”Det vore fantastiskt och skulle betyda mycket,” säger Loftus-Cheek. ”När du åker med till VM 2018 ser du din karriär fortsätta uppåt, om allt går bra får man vara med vid nästa. Mycket har hänt sedan dess men jag är bara glad att få vara hel och ren.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-10-24 20:26:41
Author

Fler artiklar om Chelsea