Så går det för Chelseas lånearmé
Bakayoko och Loftus-Cheek är två av de 33 kungsblå spelarna som är utlånade till andra klubbar.

Så går det för Chelseas lånearmé

Chelsea har för tillfället 33 spelare utlånade till olika klubbar i Europa. Här kan du läsa om hur det går för dem i sina låneklubbar den här säsongen.

Chelsea är en klubb olik alla andra. Deras otroliga rekrytering av unga spelare har medfört att de har vunnit fem FA Youth Cups under de senaste sju åren.
Det har även lett till en överdimensionerad reservtrupp, något som har inneburit att många spelare har lånats ut till andra klubbar för att få speltid.

Det finns många spelare som har kontrakt med Chelsea, men som har en minimal chans att faktiskt få representera klubben och ta en plats i truppen. Några har fått ett fåtal chanser, men faller på målsnöret.

Något som är anmärkningsvärt är att Chelsea, med alla spelare som finns på lånelistan, skulle kunna fylla ytterligare tre lag.

Så här kommer en uppdatering på hur de går för dessa 33 spelare sammanställd av Mirror:

Jamal Blackman:
Målvakten kämpar fört tillfället för att undvika nedflyttning från Championship med Rotherdam.
27-åringen har hållit nollan i fyra av de 23 matcher han startat och gör långt ifrån sin bästa säsong.

Nathan Baxter
Den unge målvakten har fått stå hyggligt många matcher i Accrington Stanley efter att ha blivit av med förstaplatsen i december.
Baxter kommer missa återstoden v säsongen, på grund av en axelskada ha ådrog sig när laget mötte Ipswich Town tidigare i mars.

Jamie Cumming
Cumming har bara släppt in 28 mål på de 31 matcher han stått får Stevenage den här säsongen och har enligt statistiken av de bästa räddningsprocenten i League two.
Den tidigare engelske U-19 landslagsmålvakten har siktet inställt på att bli förste keeper i Chelseas A-lag och har gett sig själv en bra utgångspunkt efter den här säsongen i fjärdeligan.

Juan Castillo
Castellos som i Ajaxs sågs som en lovande ung talang, återvände till Nederländerna för spel med ADO Den Haag den här säsongen.
Trots att Den Haag befinner sig i botten av den holländska förstaligan, har det varit snålt med speltid för den mångsidiga vänsterspelaren.

Trevor Chalobah
Framtiden ser ljus ut för den yngre brodern Chalobah. Trevoh har fått mycket speltid med Lorient i franska Ligue 1.
21-åringen hoppas att han kan bidra till att ”Les Merlus” håller sig ovanför nedflyttningsstrecket som de för tillfället befinner sig ovanför.

Jake Clarke-Salter
Tyvärr har Clarke- Salter fått väldigt lite speltid den här säsongen i Birmingham, som slåss för sin överlevnad i Championship.
Den centrala spelaren har bara startat nio matcher så här långt och hans framtid på Stamford Bridge är osäker efter som han inte lyckats bevisa sig själv.

Marc Guehi
Det är en helt annan historia för den engelske U-21 landslagsspelaren Guehi som njuter av en framgångsrik säsong i Swansea.
20-åringen har bara missat fem matcher i Championship den här säsongen och laget har siktet inställt på Premier League.

Ian Maatsen
Den nederländske landslagsmannen har en hyfsad säsong i League One med Charlton så här långt.
Vänsterbacken har spelat 35 matcher med Charlton och kommer sikta in sig på spel i ett bättre lag eller förstalaget nästa säsong.

Matt Miazga
Den amerikanske landslagsspelaren är inte främmande för en utlåning efter att ha spenderat en säsong på lån i Belgiska Anderlecht.
Under ledning av Vincent Kompany hoppas mittbacksgeneralen att den Brysselbaserade klubben ska ta steget ut i Europa kommande säsong.

Malang Sarr
Sarr, som skrev på för klubben så sent som i somras, lånades ut direkt till Proto där han används sparsamt.
Den franska försvararen var med när det portugisiska klubblaget slog ut Juventus ur Champions League och kan vara med när Porto möter Chelsea i kvartsfinalerna.

Baba Rahman
I januari lånades 26-åringen ut till det grekiska laget PAOK för återstoden av säsongen 2020/21.
Vänsterbacken debuterade förra månaden när PAOK besegrade Lamia med 4-0 .

Fikayo Tomori
När han inte lyckats med att slå sig in i förstalaget den här säsongen, flyttade Tomori till AC Milan för att spendera den andra halvan av säsongen där.
Den engelske landslagsbacken har redan imponerat i Serie A laget och det ryktas om en permanent flytt.

Tomori imponerar i Milan, där han spelar med bland annat Zlatan.

Jack Wakely
Den unga försvararen har den här säsongen varit utlånad för spel med Brightons U-23 lag då han inte fått chansen att spela i Chelseas U-23.
Intressant nog så ligger the Seagulls bara sex poäng bakom Chelsea i Premier League 2.

Davide Zappacosta
Missade på grund av skada, större delen av inledningen på säsongen, men har bara missat en match med Genoa i Serie A sedan mitten av december.
Den italienske landslagsmannen hoppas nog på att få en andra chans att imponera på Chelsea nästa säsong innan hans kontrakt går ut.

Ethan Ampadu
Ampadu har spenderat säsongen på det sjunkande skeppet Sheffield United, som inte har någon möjlighet att undvika nedflyttning från Premier League.
Trots det har den walesiske landslagsspelaren fått spela regelbundet mot topplagen och på sikt skulle det inte vara någon större överraskning om han får chansen att stanna i Chelseas förstalag nästa säsong.

Victor Moses
Den Nigerianske ytter har fortfarande kontrakt med Chelsea och har den här säsongen varit utlånad till ryska Spartak Moscow.
Då deras säsongs startade senare och de hade ett långt vinteruppehåll, har Moses bara missat en ligamatch på hela säsongen och startat i elva.

Tiemoue Bakayoko
Varför Bakayoko inte fått en ärlig chans i Chelsea är något av ett mysterium, då han för tredje säsongen i rad skeppades iväg, denna säsong till Napoli.
Fransmannen har bara missat två matcher i Serie, där en var på grund av avstängning.

Lewis Baker
Många trodde att Baxter skulle vara nästa stjärnskottet i Chelsea, men precis som många andra har han försvunnit längs vägen i Chelsea.
25-åringen befinner sig för tillfället i Turkiet där han spelar regelbundet i Trabzonspor.

Ross Barkley
Efter att ha missslyckats med att imponera under Lampard, lånades Barkley ut till Aston Villa den här säsongen.
Den offensiva mittfältaren imponerade inledningsvis då han gjorde mål i sina två första matcher och visade upp fin kemi med Jack Grealish. Men har haft det kämpigt den senaste tiden.

Barkley fick en lysande start i Aston Villa

Danny Drinkwater
En annan turkisk export. Drinkwater lånades i januari ut till Kasimpasa, som har det kämpigt i Super-Lig och det har hitintills inte gått så bra.
Den 31-åringe mittfältaren har ännu inte vunnit någon match med sin nya klubb och skulle behöva hitta på något för att rädda sin karriär.

Conor Gallagher
Regelbunden Premier Leaguefotboll är allt som en blivande fotbollsspelare vill ha, och det är precis vad Gallagher har fått i West Brom den här säsongen.
21-åringen har 21 starter i högsta ligan den här säsongen och spelar regelbundet i det engelska U21 laget.

Ruben Loftus-Cheek
Han ville inte nöja sig med att nöta bänk i Chelsea och lånades ut till Fulham i oktober och har spelat på många olika positioner i laget som kämpar för att slippa nedflyttning.
Tyvärr har 21-åringen bara gjort ett mål så här långt in på säsongen och skulle behöva vässa till formen för att rädda laget från nedflyttning.

Danilo Pantic
Yttermittfältaren har den här säsongen varit utlånad till Cukaricki i hemlandet Serbien, där han har spelat regelbundet.
24-åringen kontrakt med Chelsea går ut till sommaren och efter som han inte gjort några matcher med A-laget är det inte särskilt troligt att man förnyar kontraktet.

Luke McCormick
Den mångsidige mittfältaren njuter av sitt första år med seniorfotboll hos Bristol Rovers i League One.
Visserligen flörtar Joey Bartons lag med nedflyttningsstrecket till fjärdeligan, men McCormick kommer få regelbundet med speltid och erfarenhet av seniorfotbollen.

Jon Russell
Den unge centrala mittfältaren började säsongen bra i Accrington, startade åtta matcher i rad i League One.
Tyvärr har 20-åring tappat sin plats i rangordningen och har bara en start under 2021.

Marco van Ginkel
Ett namn som är starkt förknippat med Chelseas bisarra lånearmé och gör nu sin tredje lånesejour i PSV.
28-åringen har inte startat en enda match den här säsongen och har kämpat med en knäskada stor del av säsongen.
Skadedrabbad och utan en enda start säsongen 2020/2021

Tariq Uwakwe
Ytterligare ett Accrington lån, vänstermittfältaren har 12 starter i League One så här långt den här säsongen.
21-åringen har upplevt mer framgång i Papa John’s Trophy, där han gjorde tre mål innan Accrington slogs ut i gruppspelet.

Michy Batshuayi
Bara ett mål på 18 matcher med Crystal Palace är en dålig avkastning för belgaren den här säsongen.
Det är ännu ett år fyllt av besvikelse för anfallaren, som ser ut att vara med framgångsrik utanför England.

Armando Broja
Han är chockerande nog den enda ynglingen från Chelsea som lånats ut till Vitesse den här säsongen. Broja har gjort nio mål i den holländska förstaligan.
Den 19-årige albanske landslagsspelaren går en ljus framtid till mötes, så länge han kan hålla sig borta från påringning från Chelsea lånearmé.

Kenedy
Den brasilianske yttern gör sin bästa säsong i karriären med Granada i La Liga.
25-åringen har många starter i den spanska laget och hoppas på att här näst slå ut Manchester United i kvartsfinalerna av Europa League.

Izzy Brown
Saker och ting har inte gått enligt plan för den offensiva mittfältaren i Sheffield Wednesday den här säsongen.
24-åringen har bara fyra starter i Championship så här långt och har mest används som bänkspelare.

Malik Mothersille
Derbys U-18 lag fick se prov på vilket framtidshopp den mångsidiga anfallaren är, under den föregående månaden.
17-åringen har redan gjort tre mål i U-18 Premier League och hjälpte the Rams när de segrade över ligaledande Manchester United med 3-1.

Ike Ugbo
Den 22-åringe anfallaren har startat alla Cercle Brugge’s Pro Leaguematcher den här säsongen och gjort 12 mål.
Den engelske spelaren har ett bra CV med Chelseas U-23 lag och har utifrån en chans att ta en plats i förstalaget nästa säsong.


Källa:
Mirror

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-26 19:40:42
Author

Fler artiklar om Chelsea