Så mycket tjänar Liverpool på ligatiteln

Så mycket tjänar Liverpool på ligatiteln

Trots att Liverpool spås gå miste om £25 miljoner som följd av coronavirusets framfart väntar ändå £150 miljoner i prispengar för Merseyside-klubben. Det rapporterar Swiss Ramble enligt Liverpool Echo idag.

Liverpools historiska Premier League-titelvinnande säsong förväntas dra in upp emot £150-155 miljoner till klubbkassan. Det är den högsta prissumman för ett mästarlag den här säsongen, skriver Liverpool Echo som tagit del av Swiss Rambles prognoser. 

Detta trots att klubben går miste om hela £25 miljoner av den ursprungliga prissumman som direkt konsekvens av coronaviruset och dess negativa inverkan på fotbollsvärlden. 

Den ursprungliga prissumman förväntades landa på £175 miljoner men på grund av den uteblivna biljettförsäljningen, de tomma arenorna och rabatterade TV-rättighetspriser blir det alltså en något lägre utbetalning än planerat. 

Prissumman för årets säsong ligger på samma nivå som den föregående säsongen där de röda från Merseyside cashade in lite mer än £150 miljoner i egenskap av ligatvåa. 


Källor: Liverpool Echo, Swiss Ramble

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-07-29 22:41:06
Author

Fler artiklar om Liverpool