Sälja eller stanna gäller i sommar

Sälja eller stanna gäller i sommar

Liverpools prislapp på Marko Grujic och Harry Wilson kan efter coronapandemin verka avskräckande på intresserade klubbar trots lyckade utlåningar de senaste två säsongerna. Loris Karius övergång till Besiktas gick i stöpet och han rapporteras inte ha någon framtid i Liverpool.

Marko Grujic (24 år) och Harry Wilson (23 år) var före coronapandemin väntade att utgöra två av Liverpools främsta säljobjekt under sommaren och 40 miljoner pund var en summa som nämndes för vad klubben skulle kunna få in för de båda.

Nu är fotbollen och världen i ett annat läge än i början av året och det framstår inte längre lika sannolikt att en försäljning av Grujic och Wilson skulle kunna inbringa lika mycket pengar. Enligt Liverpool Echo kommer det dock inte vara aktuellt att skicka dessa spelare på lån igen utan det är sälj eller stanna som gäller och bud under 20 miljoner pund ska inte vara intressanta.

Grujic har de två senaste säsongerna varit utlånad till Hertha Berlin och står registrerad för 9 mål och 2 assist på 51 matcher i Bundesliga.

Wilson stod för ett mycket lyckat lånuppehåll i Derby County 2018-19 och var en del av Bournemouthlaget som inte klarade sig kvar i Premier League under den nyss avslutade säsongen. Wilson stod för 7 mål på 31 matcher för Eddie Howes lag.

Enligt Echo har Newcastle, Southampton och Leeds United samtliga hört sig för om Wilson medan Lazio, Borussia Mönchengladbach och Hertha Berlin länkats till ett köp av Grujic.

Paul Joyce skriver i The Times, i motsats till Echo, att utlåning trots allt inte är helt avfärdat som alternativ.

”Ingen av dem kommer att säljas för reapriser och givet att de båda är under 25 år kan de komma att lånas ut igen för att behålla sitt värde.”

Enligt This is Anfield erhöll Liverpool 5,5 miljoner pund genom att låna ut Grujic och Wilson säsongen 2019-20.

För Loris Karius var tanken att han skulle säljas till Besiktas efter två år på lån men den affären har gått i stöpet efter en tvist kring uteblivna lönebetalningar. Karius valde att avsluta kontraktet i maj och återvände till Tyskland snarare än att ansluta till Jürgen Klopps trupp på Melwood.

Enligt Echo har Karius ingen framtid i klubben trots kontrakt till den 30 juni 2022 utan Adrian kommer fortsatt vara andremålvakt bakom Alisson Becker. Montpellier, Wolverhampton och Hertha Berlin är klubbar som kopplats samman med den tyske målvakten. Enligt Neil Jones på Goal.com är prislappen för Karius 6 miljoner pund.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-08-08 16:39:40
Author

Fler artiklar om Liverpool