Sammanfattning av försäsongen 2018

Huddersfield Town förbereder sig inför seriestarten med ett gäng träningsmatcher

10 juli 20:45 - Bury (League Two), Gigg Lane 0-4

Det blev vinst i första matchen när Town besökte Gigg Lane för möte med Bury.

Tränare Wagner valde att ställa upp med två olika startuppställningar i respektive halvlek, för att samtliga spelare skulle få viktig, och vettig speltid efter uppehållet.

Det blev debuter i Terriers-tröjan för nyförvärven Juninho Bacuna och Ben Hamer samt den talangfulle akademi-spelaren Matt Daly.
Därtill en glädjande comeback för Jon Gorenc-Stankovic, som missade hela förra säsongen som konsekvens för en tuff knäskada.

Spelare som missade matchen mot Bury: Aaron Mooy, Jonas Lössl, Mathias Zanka, Ramadan Sobhi (VM-ledighet) Elias Kachunga, Danny Williams (Skador)

14 juli 16:00 - Accrington Stanley (League One), Wham Stadium 3-0

Det blev en oväntad förlust i mötet med Accrington. Slutresultatet landade på hela 3-0 till League One-klubben efter att två mål släppts in redan i den första halvleken.
Ett Huddersfield med sargat manskap under ledning av tränare Wagner valde ännu i en träningsmatch att ställa fram två olika startelvor under respektive halvlek:

Mounié

Positivt för matchen var att Elias Kachunga återigen var tillbaka i spel efter en skadefrånvaro, samt att talangerna Jordan Williams, Lewis O'Brien och Matt Daly fick speltid.
.
Negativt var resultatet samt tråkiga nyheter i att Scannell och Schindler fick utgå med skador.

David Wagner berättar i intervju efter matchen att han inte är nöjd med den defensiva insatsen.
Dock är han inte orolig, då han menar att insatser och resultat från träningsmatcher inte alltid är värda att jämföra med.
Han avslöjade även att Schindler och Scannell fick utgå med lårkakor, vilket inte kommer äventyra deras medverkan i den kommande resan till Tyskland.

Spelare som missade matchen var VM-kvartetten Lössl, Mooy, Zanka och Sobhi samt skadade Williams, Malone och Van La Parra.

Härnäst väntar Dynamo Dresden, 18 juli.

18 juli 18:30 - Dynamo Dresden (2.Bundesliga), Stadion ‘Am Sommerdamm 0-0

Trots att Town hade flera chanser, bla.a farliga sådana från Abdelhamid Sabiri och Michael Hefele, i slutet av matchen skulle mötet med Dynamo Dresden sluta mållöst.

Startuppställning:

Hamer
            Billing - Hogg
  Quaner - Kachunga - Van La Parra
                 Depoitre

Inhoppare: Stankovic, Schindler, O'Brien, Edmonds-Green, Sabiri, Hadergjonaj, Malone, Pritchard, J.Williams, Depoitre.

Noterbart  för matchen är att nyförvärvet Ben Hamer fick spela 90 minuter. Ingen speltid för Joel Coleman alltså, förmodligen får Coleman speltid den 21:a istället.

Juninho Bacuna missade matchen p.g.a skada. Erik Durm och Danny Williams var inte tillräckligt matchtränade och missade således.
Tom Ince satt kvar hela matchen på bänken och sen tidigare har Zanka, Mooy, Sobhi och Lössl ledigt efter deltagande i VM.

21 juli 15:00 - Semi-final Interwetten Cup, Stadium Essen

21 juli - okänt - Final eller bronsmatch Interwetten Cup, Stadium Essen

22 juli - 15:00 - SV Darmstadt 98 (2.Bundesliga), Merck-Stadion am Böllenfalltor

25 juli - 20:45 - Lyon (Ligue 1), John Smith's Stadium 3-1

Läs om Huddersfield seger över Lyon här: Huddersfield Town - Lyon 3-1

31 juli - 18:00 - Bologna (Serie A), Brixen Im Thale

3 juli - 17:00 - Red Bull Leipzig (Bundesliga), Schwaz