Säsongen 20/21: Hur gick det och vart ska vi? En analys av truppen och vad som behöver förbättras.

Dags att summera ännu en säsong, en säsong utan titlar men där spelare och laget gått framåt. Tyvärr kastades vi häromdagen in i ovisshetens land igen när Ancelotti lämnade för Real Madrid. Säsongen ska dock summeras och jag ska gå igenom truppen, vilka vi ska ha kvar och vilka delar vi ska förstärka och med vilka spelare.

Årets säsong har varit en berg och dalbana, det har funnits positiva delar i att vi har brutit många negativa sviter, ex vinst på Anfield och vinster mot lag som Tottenham, Leicester, Chelsea och Arsenal. Tyvärr har vi följt upp det med förluster mot bottenlagen. Vet att många blir arga och oförstående men det är inte helt orimligt, vi har ingen mer kreativ passningsspelare än James Rodriguez. Dessutom verkar spelarna tro att det bara är att ställa in skorna, detta måste förbättras. Anser jag att Ancelotti är rätt man för jobbet? Ja det gör jag. Tyvärr ville han inte stanna så nu är den viktigaste värvningen inför nästa säsong en ny tränare. Vi har haft samma problematik med inställning under de senaste tränarna, det kan ju vara så att det beror på spelarna. Tittar vi på värvningarna för i år så har de varit de bästa spelarna tillsammans med Calvert-Lewin, Digne, Keane och Mina. Det vi saknar är en bred trupp, vi hade ca 8-9 skador i över en månads tid och då var bänken full av reservlagsspelare. Tror man att det ska hålla för de högsta positionerna i ligan så har man fel. Nej tyvärr så har vissa spelare underpresterat och med en så tunn trupp så har vi fått betala priset. Matchen mot Sheffield U var ett bottennapp men jag tror att det var en ögonöppnare för Ancelotti, han lärde sig förmodligen massor om spelarna den matchen och jag tror att han hade fixat problemet om han stannat.

Vi får inte glömma att vi har en ganska bra stomme i truppen, spelare som inte är stjärnor men som gör jobbet. Värvar vi in mer kvalité och kanske en riktig härförare så kan det bli intressant. Ungdomslagen ser mer intressanta ut än på länge, flera stora talanger som är på väg upp i a-laget inom ett par år. Medelåldern i reservlaget har i flera matcher varit runt 18 år vilket är väldigt ungt. De har även presterat på den nivån. Tyvärr avslutades säsongen med att Ancelotti valde att gå till Real Madrid. Detta skapar problem för oss då en ny tränare oftast innebär att densamme behöver ett år för att sätta sitt spel, det känns som att vi börjar om på ruta ett. Sedan kommer övriga problem, vilken spelstil vill den nya tränaren ha? Vilka spelare i befintlig trupp passar in i detta? Hur lägger vi om de planerade värvningarna? Nej tyvärr så kommer vi att få se en mellansäsong för Everton nästa säsong. Vilka skulle jag vilja ha? Howe, Moyes, Potter? Ja det är en fråga för nästa krönika men i nuläget är jag bara ledsen över att vi tappade den viktigaste delen av a-truppen, Ancelotti.

A-truppen:
Till att börja med så ska jag gå igenom a-truppen och vilka spelare som bör säljas eller släppas samt vilka som vi ska bygga laget med. En trupp på 24 spelare där Gbamin varit borta hela säsongen, James, Mina och Delph varit skadebenägna och där spelare som Doucoure och Allan varit borta längre perioder. Inte konstigt att spelet dippade under säsongen. 7 spelare (King kom in i slutet av säsongen) som varit borta längre perioder så egentligen har vår stabilitet tvingats lita på 17 spelare där max en eller två skulle slå sig in i ett annat topplag. Nej vi hade tyvärr inte truppen för att utmana om titlar eller Champions League platser i år. 17 spelare är exakt antal jag skulle vilja behålla av årets trupp. Om vi sedan fyller på med Branthwaite, Gordon, Small, Nkounkou och Simms så har vi 22 spelare i truppen vilket gör att ca 4-5 nyförvärv känns rimligt. Då behåller vi stommen, tar upp talanger och får in förstärkningar. Detta tror jag skulle kunna leda till en 4-8 placering minst. Det beror i och för sig på vilken tränare vi får in efter Ancelotti.

Målvakter:
Jordan Pickford, Robin Olsen, Joao Virginia


Kommentar:
Pickford har jobbat med en idrottspsykolog vilket har gett resultat, han är mycket mer stabil de senaste tio matcherna. Dock har han problem i luftrummet, han måste förbättra detta om han ska vara målvakten som ska ta oss till titlar. Olsen är en godkänd ersättare men jag skulle vilja ge Virginia chansen nästa år. Om vi får köpa Olsen billigt så ska vi göra det men annars så vill jag se Virginia på bänken. Hör många supportrar prata om att köpa in en ny förstamålvakt och det skulle jag kunna vara med på men det finns en del problem. Första är tillgängligheten, finns det en världsklassmålvakt till salu? För det andra så skulle en sådan värvning innefatta en försäljning av Pickford, både för att han inte vill sitta på bänken och att vi behöver få in pengarna. Nej jag ser inga stora förändringar i målvaktsbesättningen inför nästa år.

Försvarare:
Michael Keane, Yerry Mina, Mason Holgate, Lucas Digne, Seamus Coleman, Niels Nkounkou, Ben Godfrey.


Kommentar:
Keane och Mina har varit vårt starkaste kort i år, de tillsammans har känts stabila. Holgate har haft en horribel säsong men då han hade en riktigt bra säsong förra året så anser jag ändå att han ska vara kvar i truppen. Han har potential men jag ser honom mer som en backup till högerbacken, han har inte sett tillräckligt stark ut i luftrummet. Digne är en av våra viktigaste spelare och han är given i laget. Coleman är vår kapten och han har haft en riktigt bra vår, han börjar bli till åren men är fortfarande en viktig del av laget både på planen och vid sidan av planen.
Ben Godfrey är en överraskning i år. Visst trodde jag att han skulle vara stabil men att han skulle vara en av våra bästa spelare under säsongen var oväntat. Dock ser jag honom som ytterback, som mittback har han inte fått till samarbetet med de andra. Dessutom anser jag att han behöver markera bättre för att spela i mitten. På kanten så kan han avvakta och sedan använda sin styrka och snabbhet. I flera matcher har jag bevakat han lite extra och han har problem med markering, han ligger ofta en till två meter ifrån spelaren och som mittback så kan du inte göra det. Därför bör han spelas på kanten. Nkounkou har knappt fått spela men han kommer förmodligen få fler chanser nästa år. Branthwaite bör tillhöra a-truppen nästa år och där har vi en spelande mittback. Värvningsmässigt så är högerbackspositionen enda positionen jag känner att vi behöver förstärka. Vi har Holgate och Godfrey som backup men en snabb och teknisk ytterback likt Digne skulle bidra till ett mer varierat anfallsspel.

Mittfältare:
Allan, Fabian Delph, James Rodriguez, Gylfi Sigurdsson, Abdoulaye Doucoure, Andre Gomes, Jean-Philippe Gbamin, Tom Davies, Bernard, Muhammed Besic, Alex Iwobi, Richarlison.


Kommentar:
Allan är en pitbull på mitten samtidigt som han har bra teknik och är en bra passningsspelare, han är given i laget. James är skadebenägen men världsklass när han är frisk så han är också given, fantastisk passningsfot. Doucoure var en av våra viktigaste spelare under säsongen och en skadefri Doucoure är en klassspelare. Davies har höjt sig och är en helt godkänd truppspelare, dessutom har han klubben i blodet så han får vara kvar. Bernard är en favorit men han verkar vara på väg bort och har inte presterat så sälj honom i sommar. Gbamin tror jag tyvärr inte kommer att komma upp till sin tidigare nivå, hans skador har satt sina spår och det humana vore att sälja honom billigt till någon fransk klubb och låta honom försöka starta om sin karriär. Sigurdsson och Andre Gomes är truppspelare så om Sigurdsson kan gå ner i lön så har vi lite bredd med dessa två. De bör inte vara startspelare dock och jag har inga problem med att de säljs heller. Gillar båda spelarna men de är begränsade, Sigurdsson främst på grund av att han börjar bli lite väl saktfärdig. Besic ska bara släppas, har inte varit med i truppen på flera år. Iwobi är för dålig, sälj! Han är bra en match av fem och det går inte om vi ska vara i toppen, är så trött på att han underpresterar i match efter match. Vi kommer inte att få tillbaka pengarna för honom så ta förlusten och sälj billigt. Detsamma gäller Delph, Skadad ofta och tillför inget när han spelar, sälj. Richarlison är så fruktansvärt komplett (förutom kanske avsluten), bra defensivt, bra offensivt, kreativ och löper hur mycket som helst. Är han motiverad en säsong till så satsa på honom men han har sett lite oskärpt ut på sistone och ska det fortsätta så sälj honom till Real Madrid och få pengar till nyförvärv.

Anfallare:
Dominic Calvert-Lewin, Joshua King


Kommentar:
På Evertons officiella sida så står det att vi har sex anfallare men då räknar man med spelare som James, Richarlison och Bernard. Visst Richarlison spelar anfallare också men jag ser honom mer som offensiv mittfältare. Bernard och James är ju bara inte anfallare.
Calvert-Lewin gör sina mål, han är bra på att peta in bollarna men saknar vissa delar i sitt spel. Tekniken är ibland undermålig och hans mottagningar är få, oftast nickar han bollarna i djupled och där finns oftast ingen. Nej han behöver träna på att ta emot boll, behålla den och sätta upp spelet. Han missar även en del öppna lägen, det känns som att han är sämst när han får tid att tänka. Han ska bara gå på instinkt. En bra spelare i truppen. King har inte sett bra ut, han ser ut att ha tappat i fart och då blir han ganska ofarlig. Brukade kunna buffla sig igenom försvar men sett beskedlig ut i sina inhopp. Är för dyr för att ha som truppspelare. Släpp när kontraktet går ut.
Anfallare måste vara prioriterat! Moise Kean är vår spelare men han verkar vilja bli såld. Annars hade han varit ett riktigt bra alternativ då det ser ut som att han tagit flera kliv i PSG under säsongen. Vi behöver målskyttar, vi missar för mycket bra lägen. Kan vi värva en säker målskytt så kommer vi att vinna mer matcher.

Utlånade spelare:

Yannick Bolasie: Släpps när kontraktet går ut i sommar.
Cenk Tosun: Ett år kvar på kontraktet så det blir att ge bort honom för att spara lön, inte bra nog.
Jonjoe Kenny: Kan vara en stabil truppspelare som varit bra på lån i Celtic, dock så har vi Holgate och Godfrey som backup så han blir nog såld i sommar, hoppas på skäligt betalt för att kunna återinvestera i nyförvärv. Prislappen är satt runt 10 miljoner pund men personligen tror jag att vi får ca 7-8 miljoner pund för honom.
Moise Kean: Varit riktigt bra i PSG i år och jag skulle vilja se honom i Everton nästa säsong. Tyvärr verkar han själv vilja bli såld. Såg att prislappen ryktades ligga på 34 miljoner pund vilket jag anser vara för lite. 40 miljoner pund bör vara minimum för en klasspelare i hans ålder. PSG vill låna honom en till säsong men jag anser att vi antingen spelar honom eller säljer honom, varför låna ut spelare hela tiden och sedan inte få bra betalt för dem?
Ellis Simms: Gjort det bra på lån i Blackpool och jag vill se honom få chansen i a-truppen. Stor, stark och en riktig målskytt.
Jarrad Branthwaite: Gjort det bra på lån i Blackburn, skadade sig tyvärr i slutet av säsongen. Vill se honom i a-truppen nästa år. En av de största talangerna och jag tror att han kommer att bli en stjärna i Premier League.
Theo Walcott: Släpps när hans kontrakt går ut i sommar.
Anthony Gordon: Jag vet inte var jag står när det gäller Gordon. Har bitvis glänst och fått förbättrat avtal bara för att sedan se ut som att han är helt under isen. Hoppas att han tar ett steg och blir mer stabil för då är han minst en truppspelare och jag vill se honom som en backup nästa säsong. Egen produkt från akademin.


Reservlaget:
I reservlaget finns det ganska många intressanta spelare som jag skulle vilja se att vi breddar truppen med.
Ellis Simms, 20 år: får ett nytt kontrakt och att han flyttas upp till a-laget. Han har utvecklats bra på lån i Blackpool, visst League 1 men 11 mål på 2X matcher är ett bra facit, speciellt då han sista tiden varit ordinarie och skjutit dem till playoff final. Tyvärr skadade han sig när han tränade frisparkar, men att han står efter träning och matar frisparkar visar på inställning. Han öste in mål under ungdomsåren så jag tror att han har mycket utveckling i sig.
Jarrad Branthwaite, 18 år (19 i juni): är en personlig favorit. Han fick hoppa in och spela de sista matcherna i Premier League förra säsongen, när vi hade mycket skador, och han var riktigt bra. Jag blev lite chockad när han skeppades ut på lån, jag trodde att han skulle ta en plats. Han blev utsedd till matchens spelare redan i första matchen för Blackburn i Championship, tränaren har hyllat honom stort och jag tror att han minst kommer att utvecklas till en engelsk landslagsspelare. Tyvärr skadade han sig i slutet av säsongen men jag vill att han är en del av truppen nästa säsong.
Charlie Whitaker, 17 år: En ny bekantskap för mig men han kan spela överallt i anfallet och han har imponerat stort på Unsworth och Brands. Flyttades nyss upp till reservlaget och har redan gjort ett stort avtryck, bland annat ett hattrick. Kanske för tidigt att flytta upp till a-laget men jag vill se honom träna med dem ändå.

Niels Nkounkou, 20 år: Han har redan tränat och spelat med a-laget och han bör få chansen nästa år. Hans styrkor är hans snabbhet och fysik samt en riktigt bra teknik. Kan Ancelotti lära honom att försvara så har vi en stor spelare med stor potential. Skulle i nuläget kunna användas som ytter då han är snabb, rörlig och gillar att utmana. Har en del kvar att lära men har en hög potential så jag vill se honom i truppen.
Joao Virginia, 21 år: Såg stabil ut när han debuterade i Premier League. Har varit bra i reservlaget och han har känts trygg alla matcher jag tittat. Olsen för en billig peng skulle jag vilja ha men samtidigt så vill jag att Virginia får chansen. Behöver ta nästa steg och det är antingen utlåning eller att tas upp i a-laget.
Thierry Small 16 år: Här pratar vi talang, lite oborstad och gör en del misstag men det kan man alltid förvänta sig av så unga spelare. Han är dock snabb, rörlig och har en bra fysik. Kan bli nästan hur bra som helst och trots hans unga ålder så tror jag att det är dags att han spelar mer med a-truppen. Har tränat med dem men jag vill se honom få speltid. Blev Evertons yngsta spelare någonsin när han fick spela mot Sheffield W i FA-cupen. En av de mest intressanta ungdomarna i klubben.

Einar Iversen, 19 år (20 år i juni): Är inte en spelare som förväntas ta steget upp till a-truppen men jag gillar vad jag har sett i reservlagsmatcherna. Han vill ha boll, han kämpar och har ett bra passningsspel, underskattad skulle jag säga. Tyvärr tror jag att han släpps och att han lyckas i en annan klubb. Jag vill se att han får ett nytt kontrakt och antingen lånas ut eller satsas på.

Övriga spelare av intresse: Vi har en uppsjö av intressanta ungdomar spelandes i reservlaget. Bredden på intressanta talanger är bättre än på många år och jag hoppas att satsningen på akademin ger resultat. Spelare som Cannon, Dobbin, Price, Carroll, John, Astley, Adeniran och målvakten Nico Hansen är alla potentiella a-lagsspelare inom några år. Sedan finns det minst lika många som har potential och jag tror att vi kommer att få se många egna produkter (om vi definierar det med att de kommer upp från u18 och u23) de närmaste åren.

Nyförvärv (endast rimliga alternativ och någon önskedröm):

Högerback:
Max Aarons (Norwich), Tariq Lamptey (Brighton), Vladimir Coufal (West Ham), Danny Rose (klubblös), Reece James (Chelsea).


Kommentar: Max Aarons har varit ett mål för klubben och jag tror att han kan utvecklas ännu mer i ett bättre lag. Kan försvara och anfalla, en personlig favorit. Coufal och James har varit två av ligans bästa spelare på positionen, oavsett vad tidningarna säger. James är helt beroende på hur Chelsea värvar och med lite drömmande hopp. Danny Rose har varit i frysboxen i nästan två säsonger, han är trött på fotboll och risken är att han lägger av. Bara 30 år dock så ett 3 års avtal för en tidigare landslagsspelare skulle vara billigt och bra. Om vår nya tränare (vem det nu blir) kan övertyga honom och inspirera honom så är det en riktigt bra värvning, gratis dessutom. Tariq Lamptey dras med skador och har varit borta länge vilket gör mig orolig. Dock är han ung och det han visade upp innan skadorna var riktigt bra och är han skadefri så har jag inga problem med att vi betalar en ganska stor summa för honom.

Defensiv mittfältare:
Wilfred Ndidi (Leicester), Tomas Soucek (West Ham)


Kommentar: Svårt att hitta bra defensiva mittfältare och jag känner inte att detta är det mest prioriterade.

Offensiv mittfältare x2:
James Maddison (Leicester), Conor Gallagher (WBA), Jesse Lingard (Man Utd/West Ham), Ruben Neves (Wolves), Pedro Neto (Wolves), Lewis Cook (Bournemouth), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Jack Grealish (Aston Villa), Rodrigo De Paul (Udinese), Domenico Berardi (Sassuolo), Mattia Zaccagni (Hellas Verona), Ander Barrenetxea (Real Sociedad)


Kommentar: Visst är Maddison De Paul, Neto och Barrenetxea lite orimliga men det är inte helt omöjligt att värva beroende på vilken tränare vi får in såklart. Barrenetxea är lite oprövad men han är en spännande talang som kan hota med ett högklassigt kantsspel, en drömvärvning. Neto och Maddison vet vi alla hur bra de är och de skulle båda bidra till att utveckla vårt anfallsspel, som har haltat betänkligt. De Paul är en tvåvägsmittfältare som flyttats upp i banan och visat sig vara oumbärlig för Udinese, tyvärr står toppklubbar i Italien i kö för att värva honom.
Ett par andra intressanta spelare som det finns mycket intresse för är Florian Wirtz och Mattia Zaccagni. Zaccagni tror jag skulle passa i dagens spelstil men vi vet ju inte vilken spelstil vi har nästa år. Men Zaccagni ser spännande ut och jag tror att han kan ge oss en helt ny dimension i spelet, har fått sitt riktiga genombrott i 25 års åldern så han kanske vill till de klassiska italienska storlagen. Wirtz sägs vara den nya Havertz och är uttagen i det tyska landslaget. Återigen en spelartyp vi behöver. Har precis skrivit nytt kontrakt men om vi skulle värva honom så skulle det vara en otrolig bedrift.
Berardi har också blommat ut sent och inte för att vara tjatig men har egenskaper som vi behöver. Alltid varit snabb och teknisk men har blommat ut och ser numer ut som en mer komplett spelare. Kan spela på flera positioner vilket är en fördel.

Ska vi gå in på mer möjliga nyförvärv så kan vi starta med Conor Gallagher i WBA, en underskattad spelare som försvinner i ett mediokert lag. Han har fin teknik, bra passningsspel och han är den enda som lyckas öppna upp spelet för West Bromwich. Tror vi kan få honom relativt billigt och jag tror att det kan vara årets värvning sett till kostnad.
En annan budgetvärvning kan vara Lewis Cook i Bournemouth, varit ner i Championship och vänt. Inte riktigt tagit det där sista steget i sin utveckling. Kanske ska vi värva honom innan? Har ett bra passningsspel och bra förståelse så han skulle inte göra bort sig oavsett. Denna värvning ska bara bli av om det blir billigt.
Jesse Lingard visade i West Ham hur bra han kan vara och jag tror att vi skulle ha en chans att värva. En spelartyp vi saknar och som kan vara nyttig när vi möter lag som backar hem. Lär kosta en fin slant dock.
Ruben Neves är en klasspelare som haft en sämre säsong. Blir Nuno vår nye tränare så finns det förmodligen en god chans att värva honom. I ett fungerande lag så är han otroligt bra, ryktades till Real Madrid förra säsongen. Kanske kan få honom billigare nu efter en misslyckad säsong. Neto är det lite samma sak med förutom att han kanske var Wolves bästa spelare under säsongen.
Jack Grealish har haft en fin säsong och storklubbar kommer att rycka i honom men det finns ändå en chans att vi kan sno honom framför näsan på de största klubbarna. En kreativ, passningssäker mittfältare och dessutom kompetent på fasta situationer. Kan bli dyr och jag är inte säker på att han skulle lyckas.

Anfallare:
Danny Ings (Southampton), Ivan Toney (Brentford), André Silva (Frankfurt), Leon Bailey (Bayer Leverkusen), Dusan Vlahovic (Fiorentina), Ciro Immobile (Lazio), Simy (Crotone), Tammy Abraham (Chelsea), Patrick Bamford (Leeds), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Lorenzo Insigne (Napoli), Alexander Isak (Real Sociedad),


Kommentar: Danny Ings är gammal men är en målmaskin om han får chanser, det skulle passa oss perfekt men jag tror dock att vi skaffar någon yngre. Ivan Toney har öst in mål för Brentford i Championship och då vi behöver en giftig målskytt så kan han vara den perfekta värvningen. Detsamma gäller André Silva i Frankfurt även om han också har en ansenlig summa assist. Vet ej hur denne klarar att spela i Premier League men det skulle vara en spännande värvning.
Leon Bailey har varit ett rykte länge för oss och jag skulle vilja se honom i klubben. Det som oroar är att han är skadebenägen, det är också det som är en av orsakerna till att toppklubbar inte värvat honom (tror jag personligen). Men det är en klasspelare som man får chansa på, lite som James Rodriguez förutom att Bailey är ung. Immobile och Insigne vet vi alla om att de är klassspelare, inga övriga kommentarer nödvändiga.
Tammy Abraham och Patrick Bamford är bra spelare om vi får dem till en rimlig summa men jag är orolig att de kommer ha höga prislappar och då är de inte värda pengarna, de är ojämna och oprövade i topplag (Abraham mestadels petad i Chelsea).

Dusan Vlahovic ska jag erkänna att jag inte har jättebra koll på men det jag läst och hans statistik får mig att höja på ögonbrynen och hans spelstil kan passa in i vad vi behöver. Verkar vara riktigt intressant men det är fler och större klubbar som håller koll på honom. Simy är också en spelare som skulle kunna bidra i laget men han är ganska gammal och det kan vara en spelare som hittat sin klubb, sitt spel och därför tagit ett kliv sista två åren. Men intressant då jag tror att vi kan få honom för ett rimligt pris.
Alexander Isak känner vi svenskar till bra och jag skulle vilja se honom i Everton då han har hög potential och behöver en språngbräda till de största klubbarna (ledsen men Sociedad är inte riktigt bästa klubben för detta). Kan vara ett bra steg för honom och en bra spelare för oss, win win. Callum Hudson-Odoi har hög potential och att komma till oss och spela regelbundet och som en bärande spelare skulle vara bra för hans utveckling. Minst ett lån på honom borde vara möjligt. Åter en spelare som kan bryta linjerna, som vi har saknat i år.

Övriga spelare av intresse som skulle kunna passa in men som inte är nödvändiga.

Målvakter: Alphonse Areola (Fulham), Illan Meslier (Leeds), Sam Johnstone (WBA), Kevin Trapp (Wolfsburg), Andre Onana (Ajax), Tom Heaton (klubblös).
Mittfältare: Ruben Loftus-Cheek (Chelsea/Fulham),
Anfallare: Josh Maja (Fulham)


Kommentar: Areola och Meslier har sett stabila ut och de är vana konkurrens i topplag sedan tidigare. Kompletta och stabila, allt jag vill ha av en målvakt. Sam Johnstone passar in i den beskrivningen med även om han haft vissa problem i år, men då spelade han för ett av de sämsta lagen. Han kan vi få relativt billigt nu när de åkte ner. Kevin Trapp har jag gillat i flera år, kommer tyvärr kosta och då måste vi sälja Pickford men ha är en intressant målvakt i skiktet under de bästa i världen. Tom Heaton som backup? Släpptes nu när kontraktet gick ut, en intressant backup som kan utmana Pickford. Onana är förmodligen på väg till Arsenal men han blir nästan gratis på grund av doping, värt att chansa då det är en klassmålvakt.
Loftus-Cheek och Josh Maja är två spelare som visat potential i Fulham trots att laget åkte ner. Känns som att de kan värvas relativt billigt och då är de minst två riktigt bra truppspelare. Värva dem för att få bredd men ändå spännande och se vad de kan göra i ett bättre lag.

Nästa säsong:
Med ny tränare så sjunker mina förhoppningar inför nästa säsong. Med Ancelotti och 4-5 nyförvärv så hade jag hoppats på en 4-6 placering och eventuellt en cupfinal på Wembley, nu så får vi hoppas på en topp tio placering istället. Ferguson är ett alternativ som tränare och visst ser jag honom som en nödlösning men om vi vill sikta högt så behöver vi en tränare som kan ta oss dit och Duncan är inte där än. Howe är bra men oprövad med större medel. Detsamma gäller Potter men hans spelfilosofi lockar mig, kan han få oss att spela så med några kvalitativa nyförvärv så kan det bli intressant. Moyes är också på tapeten direkt såklart och hade ni frågat mig förra säsongen så hade jag sagt nej direkt men han verkar ha förändrat sin spelstil och har faktiskt hittat ett nytt vinnande koncept. West Ham har gjort sin bästa säsong på länge och de har spelat bra offensivt också. Men det är i sådana fall ett säkerhetsval då han garanterar nytt kontrakt. Nuno Espirito Santo är intressant och jag personligen anser att Wolves gjorde ett misstag som sparkade honom. Han har ett bra spel och verkar också ha kontakter för att värva bra spelare men hur många fler portugiser av klass finns det. Vet inte varför de sparkade honom så det är ett orosmoment men kapacitet för att hota topplagen finns. Några andra namn som kastats ut är Rooney och Lampard men de är för orutinerade. Nej nästa säsong känns helt plötsligt ganska mycket mellanmjölk och vi får tyvärr se ännu en säsong passera utan titlar. Mitt största hopp sätter jag till ungdomarna, att de tar kliv framåt och att de visar vägen. De har varit framgångsrika i ungdomslag, u18 och u23 så det känns som att de är hungriga och vana att vinna. Dessutom har vi som sagt en av de mest intressanta uppsättningar ungdomar på många år, flera som har potential att bli stjärnor.

Säsongen 2020/2021 har som sagt varit en berg och dalbana, det avslutade på en låg punkt med att Ancelotti lämnade för Real. Tyvärr kändes det som ett slag i magen då jag såg honom som den som faktiskt hade kunnandet att bygga ett topplag. Nu får vi se vem som tar över och om det känns spännande. Just nu känns det inte helt ok så jag tar sommarlov och njuter av kommande EM-slutspel. Nu skadade sig Zlatan men om Isak har en bra turnering och alla överpresterar så kan det räcka långt. Hoppet finns alltid och detsamma gäller för Everton, hopp om titlar och ära. COYB!
 

Robin Hall2021-06-03 09:08:34
Author

Fler artiklar om Everton