Säsongssummering 2021/22

Säsongssummering 2021/22

Säsongen har spelats klart, och i vanlig ordning fick CSS-redaktionen dela sina tankar om det som varit, och blicka framåt kring klubben. Respondenter denna gång var Thomas Engstrand, Daniel Karlsson och Erik Larholm

Spontana tankar om säsongen 21/22?

Engstrand
Man hade vissa förhoppningar om att t.om kunna vinna PL den här säsongen, började bra men överlag har resultaten i PL tyvärr varit för ojämna, bra dock att vi lyckades vinna klubblags-VM, speciellt efter att ha förlorat samma final 2012, tråkigt med tredje raka FA Cup finalförlusten och uttåg ur CL efter en fin comeback mot Real Madrid.

Karlsson
Ett enda ord, besvikelse. Nej men det klart att det har varit tungt. Inledningsvis såg det bra ut men när vi har haft skador i så långa perioder på våra tre kanske viktigaste spelare i Chillwell, James och Kanté så har läget försämrats och därmed chanserna att ta de stora klivet som vi hade som mål inför säsongen minskat förstås, tyvärr. 

Larholm
Rörigt, berg o dalbana och konstigt.

Vilken match minns du speciellt denna säsong, oavsett resultat?

Engstrand
Tottenham hemma i januari. Alltid fint att tvåla till en London-rival, att vi besegrade dem på bortaplan med samma resultat i september gör det bara ännu bättre. 

Karlsson
Till och börja med, våra två bästa matcher för säsongen. Vilket var mot Juventus hemma och Real Madrid borta. Två matcher där vi verkligen visar våran högsta nivå och vad vi kan göra. Tyvärr har lägsta nivån varit skrämmande dålig, då tänker jag på matcher som mot Brentford hemma och City hemma. Inget konstigt i sig att torska mot City men att vi kom ut så bleka och uddlöst mot dem hemma i den formen vi ändå var i var extremt märkligt. Kan inte minnas att vi ens hade ett läge i den matchen.

Larholm
2-2 mot Liverpool under vintern. Upphämtning från 0-2 och en jävla match.


Champions League-säsongen av Chelsea, bjöd på ett par fina laginsatser - som här, hemma mot Juventus


Vilken spelare har utvecklats mest enligt dig?

Engstrand
Reece James. Man har sett hans potential under tidigare säsonger men den här säsongen tycker jag att han har utvecklats ytterligare och han kommer bara bli bättre!

Karlsson
Reece James - Han går från klarhet till klarhet och utvecklas hela tiden. Han måste vara en mardröm att möta. Snabb, stark och teknisk. Otroligt allround med andra ord. 

Larholm
James går framåt hela tiden.


Resondenterna är rörande överens om att Reece James stuckit ut denna säsong



Lukaku har fått en hel del svidande kritik. Har det varit rättfärdigat, eller ser du potential kommande säsong, förutsatt att han blir kvar?

Engstrand
Började säsongen riktigt bra med mål i första matchen mot Arsenal, sedan två baljor hemma mot Aston Villa. Har gjort en del mål också efter det men inte så många man hoppades på när han värvades förra sommaren. Kommentarerna i december blir ju inte riktigt någon Chelsea-anhängare glad över, så en del av kritiken förtjänar han, bra att han bad om ursäkt dock. Jag skulle ge honom ännu en säsong, för potential har han definitivt, en försäsong med Chelsea vore nyttigt för honom.

Karlsson
Det är så svårt att sia om vad som har gått snett. Är det helt enkelt så att tempot är för högt för belgaren eller har spelsystemet varit problemet? Jag skulle gissa på det förstnämnda, han behöver t.ex helt enkelt flera toucher på sig för att kunna skapa ett läge. Jämfört med i Serie A där tempot är betydligt lägre. Sen är hans teknik alldeles för begränsad. En säsong till är jag redo att ge honom för att bevisa motsatsen, men jag är skeptisk till att han kommer göra det. 

Larholm
Ja, han skall ha en del. Uttalanden och allt för ofta ett kroppsspråk som är allt annat än ok. Kan bli bra nästa år, men man behöver ha en bättre plan för hur målen skall göras.

Vad har saknats för att vi skulle ha kunnat utmana om ligatiteln?

Engstrand
Ordentliga målskyttar och jämnare resultat i PL krävs för att på allvar kunna utmana City och Liverpool.

Karlsson
Mindre skador och en målgaranti på topp.

Larholm
Målskytte


Laget saknar en konsekvent målgörare, och Lukaku har inte levererat denna säsong



Vad tänker du om att Abramovitj-eran är över?

Engstrand
Känns rätt skumt faktiskt.

Karlsson
Jättetråkigt. En väldigt konstig känsla i kroppen. Roman var ju en person som verkligen brydde sig om klubben som sitt egna barn i stort sett. Frågan är om vi någonsin kommer att ha en liknande ägare som ryssen. Men det klart att man kommer ge Todd Boehly en chans, även om det inte är helt klart än. 

Larholm
Eran är över, men en ny är här. Jag tänker att det har varit riktigt bra, men att det nu är som det är.

Sommarens transferfönster – vilka spelare skulle du vilja se ansluta eller lämna?

Engstrand
Redan bekräftat att Rüdiger kommer att lämna, ryktas även att Azpilicueta, Alonso och Christensen gjort sitt i Chelsea-tröjan, så åtminstone två försvarare kommer att behöva värvas. Werner och Lukaku har inte gjort så många mål man hade hoppats på, en ny striker behövs också. Tycker ännu att det var dumt att skicka iväg Tammy Abraham. Ta in Broja och Gallagher i laget nästa säsong att börja med?

Karlsson
Den tydliga lagdelen vi behöver förstärka är ju försvaret utan tvekan. Perisic är på ingång som wingback enligt rykten. Sen är det redan klart att Rüdiger lämnar och att även Christensen är på väg ut. Ett frågetecken även kring Azpilicuetas framtid. Så defensivt så ser det just nu extremt tunt ut. Koundé från Sevilla ryktas på väg in återigen, vilket hade varit en fin förstärkning. Defensiva förstärkningar bör annars vara av hög prioritet.

Larholm
Christensen och Rudiger lämnar ju. Tycker även att Emerson kan lämna. Tveksam till pulisic och jorginho. Ziyech? Hoppas att Mount, havertz, lukaku, CHO och Werner kan göra målen. Hitta en farlig offensiv mittfältare till så är vi i hamn. Kounde in.

Avslutande ord/övrigt?

Engstrand
Tråkigt att det endast blev pokaler från Super Cup och klubblags-VM den här säsongen, jag hoppas att vi kommer tillbaka starkare nästa!

Karlsson
Inget

Larholm
För långt kvar till nästa match med Chelsea. Hoppas att man kan köpa tröjor snart igen. I övrigt, lägg pengarna på Rice!

Emanuel Ålund 2022-05-25 09:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea