Goodison Park, 2024-02-19 21:00

Everton - Crystal Palace
1 - 1

Sexpoängsmatch på Goodison

Sexpoängsmatch på Goodison

Det känns som om hela världen utanför Goodison Park är övertygade om att Everton kommer att klara sig kvar i Premier League, trots poängavdrag. Men tiden går och vi ligger fortfarande under strecket. Pulsen ökar och oron tilltar.

Vi har mött Crystal Palace tre gånger hittills denna säsong. Seger borta på Selhurst Park i november, oavgjort i FA-cupen, bara för att vi tar hem omspelet med 1-0 hemma på Goodison Park. FA-cupmötena var ganska svala tillställningar, inte minst från The Eagles sida. Och om vi nu går tillbaka till år av evertonsk empiri, kan vi konstatera att resultaten varit alldeles för bra och nu kommer vi att åka på pumpen. Historiens makt är oehört stark och obönhörlig.

Det är å andra sidan inte så stabilt i Crystal Palace. Oliver Glasner ska ta över och Roy Hodgson var på väg ut redan innan han insjuknade. Goda nyheter är att den levande legendaren Hodgson har tillfrisknat, vad jag har förstått, men Glasners första match som manager kunde föregåtts av en betydligt lugnare övergång. The Eagles har också gått igenom en mycket tuff period rent resultatmässigt, och nu måste man stoppa fallet.

Everton kan få tillbaka Abdoulaye Doucoure i truppen. Kanske den bästa nyheten på länge, då hans mål och energi saknats så oerhört. I övrigt saknas Arnaut Danjuma och Andre Gomes. Dele Alli räknar jag numera inte in. Frågan är om han någonsin kommer tillbaka i en Everton-tröja.

Tiden går och Evertons plats under strecket består. Oron börjar bli alltmer påtaglig och även om Sean Dyche bygge ser rätt så stabilt ut, gör vi för få mål och har svårt med trepoängarna. Känslan att laget är betydligt bättrre än att åka ned i The Championship känns alltmer bedräglig för varje dag som går. Det kan inte vara meningen att ens mentala hälsa och allt svagare hjärta ska belastas under ännu en vår. Det måste vara slut nu.

Men räkna inte med någon lätt seger mot Crystal Palace. Det kan mycket väl gå åt andra hållet, och då ser det inte alls så bra ut. Onekligen så är det en riktigt sexpoängare som väntar ikväll.

Laget:

Pickford - Godfrey, Branthwaite, Tarkowski, Mykolenko - Harrison, Garner, Gana Gueye, McNeil - Doucoure - Calvert-Lewin
 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2024-02-19 10:15:00
Author

Fler artiklar om Everton