Bramall Lane, 2021-02-07 20:15

Sheffield U - Chelsea
1 - 2

Sheffield United - Chelsea 1-2
Målskyttarna Mount, till vänster, och Jorginho, i mitten, firar den sistnämndes mål på straff.

Thomas Tuchels förlustfria svit är fortsatt intakt. Chelsea bortabesegrade Sheffield United med 2-1 efter mål från Mason Mount och Jorginho. Timo Werner låg bakom båda målen och blev belönad som matchens lirare.

Thomas Tuchel valde att göra en rad olika förändringar från torsdagkvällens derbyvinst mot Tottenham. Thiago Silva som ådrog sig en skada i den matchen lämnade plats åt Andreas Christensen. Marcos Alonso, som startat de tre senaste matcherna, fick vila medan Ben Chilwell fick chansen. Chansen fick även Olivier GiroudCallum Hudson-Odois bekostnad.

Chelsea (3-4-1-2): Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Kovacic, Jorginho, Chilwell; Mount; Giroud, Werner.

Första halvlek:

Sheffield valde att ställa sin försvarslinje högt vilket Chelsea skulle utnyttja i den sjätte matchminuten. Mateo Kovacic serverade Timo Werner som hade löpt i djupled och fick bollen över Sheffieldmålvakten Aaron Ramsdale som hade lämnat sitt mål men Chris Basham var snabbt tillbaka och kunde styra undan bollen till en hörna.

Chris Basham skulle återigen bli involverad några minuter senare fast åt andra hållet. Mittbacken gick ned i Chelseas straffområde i en duell mot Ben Chilwell och domaren Kevin Friend pekade på straffpunkten. Men efter en VAR-granskning visade det sig att Basham befann sig i en offsideposition precis innan förseelsen skedde.

Efter halvtimmen spelad är det enkelt att konstatera att det varit en relativt chansfattig match hittills. Men det var Chelsea som dominerade bollinnehavet och försökte hitta luckor in i Sheffield Uniteds straffområde men utan framgång. När Chelsea tappade boll var man snabbt tillbaka och avvärjde en potentiell kontring.

Men i den 43 matchminuten kom förlösande 1-0 för Chelsea. Ben Chilwell hittade Timo Werner som löpt i djupled längs vänsterkanten. Tysken spelade in bollen till Mason Mount som helt omarkerad tagit sig in i Sheffield Uniteds straffområde. Chelseaprodukten placerade distinkt in bollen vid Ramsdales vänstra stolpe. 1-0 Chelsea. Det var det sista som hände i den första halvleken och Chelsea gick in i paus i ledning.

Andra halvlek:

Den första tio minuterna av den andra halvleken såg ut som stora delar av den första. De båda lagen hade svårt att skapa heta målchanser men Sheffield United skulle hitta en kvittering - genom Antonio Rüdiger. Den tyske mittbacken placerade in bollen i eget mål efter miss i kommunikationen med Edouard Mendy.

Chelsea skulle däremot återta ledningen direkt. Timo Werner fick bollen till skänks av en Sheffield United-försvarare och hann peta bollen förbi Ramsdale som kom in hårt i situationen. Straff till Chelsea efter VAR-granskning som Jorginho förvaltade. Precis som i matchen mot Tottenham. 2-1 Chelsea.

I den 62 matchminuten valde Thomas Tuchel att genomföra ett dubbelbyte. Olivier Giroud och Ben Chilwell fick kliva av och in kom Callum Hudson-Odoi och Marcos Alonso.

Timo Werner lämnade planen i den 75 matchminuten med en känning i bakre lår och när man bildproducenten filmade mot Chelseas bänk såg man att tysken fick låret bandagerat. En fin insats från anfallaren som var involverad i två mål. Spelade fram till Mason Mounts mål och ordnade straffen Jorginho slog in.

Sammanfattning:

Chelseas sämsta insats under Thomas Tuchel. Det var inte lika hög intensitet som de tidigare tre matcherna och det kanske inte är så konstigt med tanke på att matcherna har duggat tätt sedan tysken tog över klubben. Samtidigt försvårade ett hårt utsatt Sheffield för Chelsea som är i desperat poängbehov och som på förhand hade varit nöjda med ett kryss. Chelsea förflyttade bollen alldeles för långsamt och hade svårt att komma in i hemmalagets straffområde. Sammanfattningsvis en väldigt dålig match med få skapade målchanser. Men tre poäng är alltid tre poäng och nu är Chelsea bara en pinne bakom Liverpool på fjärdeplatsen, och fyra bakom Leicester på tredjeplatsen.