Sheffield United- Luton 2-0
Sheffield United vann igen. Sheffield United höll nollan igen. Sheffield United klättrade i tabellen igen! Tack Rak-Sakyi!

Födelsedagspojken Rak-Sakyi firade dagen med att göra matchens båda mål! The Blades är därmed uppe på en andraplats i tabellen. Sheffield United gasar mot Premier League i nuvarande form.

Solen lyste över Bramall Lane denna fina lördagseftermiddag i oktober när The Blades tog emot The Hatters. Både Sheffield United och Luton kom ju som bekant från Premier League förra säsongen. Lagen har dock acklimatiserat sig i Championship på olika sätt. Medan bortalaget ligger i bottenstriden så har hemmalaget varit med i toppen nästan hela tiden trots att man började på två minuspoäng.

Själva matchen började lite avvaktande de första minuterna innan hemmalaget tog initiativet. I den 12: e minuten gav detta resultat när födelsedagsbarnet Rak-Sakyi fick bollen av Ahmedhodzic inne i straffområdet. Rak-Sakyi tog sig förbi sin försvarare och sköt in bollen snyggt i mål utan någon chans för målvakten i bortalaget. Härligt! Rak-Sakyis första mål i Sheffield United! Hemmalaget blev pigga av ledningsmålet och fortsatte att trycka på och skapa chanser. I den 16: e minuten spelade målskytten Rak-Sakyi fram Gilchrist vars skott blockerades av bortalagets försvar. Några minuter senare hade även bortalaget en möjlighet när Krauss skott blockerades. Luton hade några bra minuter i mitten av halvleken och i den 28: e minuten sköt Mengi ett skott som gick utanför målet. Hemmalaget ville inte vara sämre och i den 34: e minuten höll sig Rak-Sakyi framme igen när han sköt ett skott med vänsterfoten som gick utanför. Nu följde några minuter med anfall från hemmalaget och i den 36: e minuten sköt Moore ett bra vänsterskott som målvakten räddade nere vid stolproten och i anfallet efter spelade Gilchrist fram Souza vars skott gick rakt i famnen på målvakten i Luton. Även McCallum sköt ett skott som gick utanför målet i den 38: e minuten. Den sista chansen i den första halvleken fick Rak-Sakyi vars vänsterskott gick utanför målet. Hemmalaget ledde med 1-0 i paus!

Den andra halvleken började med att hemmalaget tog initiativet. Detta gav resultat nästan direkt när Rak-Sakyi tog sig förbi sin försvarare ännu en gång och tryckte in sitt och Sheffield Uniteds andra mål i matchen till stort jubel inför hemmaklacken. Nu öste hemmalaget på och Luton fick mest försvara sig. I den 56: e minuten sköt Brewster ett fint skott som målvakten räddade. Brewster blev fint framspelad av Arblaster. Samme Arblaster sköt ett skott som blockerades av bortalagets försvar några minuter senare. Luton hade inte mycket att sätta emot och såg riktigt bleka ut. Laget som tippades att vinna divisionen ligger nu nästan på nerflyttningsplats. Man kom upp i två avslut till genom Moses och Clarke. Den ena möjligheten gick utanför medan den andra räddades av Cooper i hemmamålet. Hemmalaget skapade några fler chanser i slutet av matchen. Närmast kom Souza som sköt i stolpen. Det blev inte fler mål idag. Matchen slutade 2-0, vilket innebär att vi nu ligger på en andraplats i tabellen och därmed är vi på en direktplats till Premier League trots att vi började med två minuspoäng. Vi har ännu inte förlorat och heller inte släppt in något mål sedan den 24 augusti mot Norwich borta. Matchens stjärna idag var självfallet Rak-Sakyi med sina två mål. Härligt att Cooper dessutom bara är stabil och håller nollan i match efter match. Skönt att Arblaster var tillbaka idag vilket gjorde att Hamer kunde vila och först hoppa in i den 66: e minuten då han bytte av Brewster.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och efter det väntar två tuffa bortamatcher mot Leeds och Middlesbrough, men det tar vi då!

The Blades ligger på en direktplats till Premier League. Vem hade kunnat tänka sig det i somras?