Chelseas Silly Season (19/8)
de Jong rapporteras vara mer sugen på Chelsea än United.

Chelseas Silly Season (19/8)

Här nedan listas de bekräftade övergångar och rykten som florerar kring Chelsea - såsom spelare som lämnar permanent, spelare som befinner sig på klubbens radar, eller spelare som lånas in eller ut.

Notera att CSS-redaktionen källhänvisar varje artikel, och att "Silly season" grundas till stor del på rykten, man får därför som vanligt ta en del notiser med en nypa salt 
 
Nya uppdateringar i blått. 
 
Senast uppdaterad av: Erik Larholm, 19/8
 
Klara spelare in 

Raheem Sterling

- Vilken värvning! Sterling har kritat på ett femårskontrakt och uppges kosta klubben £47,5 miljoner. Läs mer här (13/7)!

Kalidou Koulibaly

- Chelsea behövde förstärka i mittförsvaret, och som man gör det. Koulibaly var med i årets lag i Serie A och har skrivit på för fyra år med Chelsea. Läs mer här(16/7).

Omari Hutchinson

- Hutchinson är en värvning av akademin, men vi gläder oss åt hans återkomst. Mittfältaren tillhörde Chelsea fram till nioårsåldern och kommer närmast från Arsenal (17/7).

Gabirel Slonina
- Den artonåriga amerikanska målvakten har länge setts som ett wonderkid, och har jagats av flera europeiska bjässar. Nu står det klart att Chelsea vann den transfersagan med 7.5 miljoner pund i betalning för ett kontrakt som sträcker sig till 2028. Slonina blir kvar i moderklubben Chicago Fire tills årskiftet. (2/8)

Zak Sturge
Chelsea har gjort klart med Brightons eftertraktade artoningåring Zak Sturge, som Bosmanvärvning. Den offensiva vänsterbacken kommer värvas till U21-laget, men ses som någon som med tiden kan ta sig in i A-truppen. Läs mer här. (4/8)

Carney Chukwuemeka
- Det kom verkligen från igenstans, men vilken värvning! Den artonåriga supertalangen till mittfältare som jagades av Barceloana och Milan, värvas från Aston Villa och kommer kosta klubben 15 miljoner pund över ett sexårskontrakt. Mer info hittas här. (4/8)

Marc Cucurella
- En värvning av rang! En spännande framtid att vänta. (19/8)

Klara spelare ut
 
Saúl, Atletico Madrid (tillbaka efter lån) 
- Nej, det blev ingen succé i London för spanjoren. Ingen part lär vara särskilt nöjd med hur säsongen utspelade sig. Mittfältaren återvänder till moderklubben (8/6). 
 
Andreas Christensen, klubblös 

- Andreas Christensen kommer inte förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Dansken kom som ungdomsproffs till London redan som 16-åring. Sedan dess har han lyft samtliga klubblagstroféer som existerar. Mer om danskens avsked går att läsa här (10/6). 
- Dansken har nu presenterats av Barcelona (7/7).

Danny Drinkwater, klubblös 

- Drinkwater kunde inte replikera vad guldkompanjonen Kanté åstadkom i Chelsea. Lån runtom i England blandades ut med en sejour i Trabzonspor. Mittfältaren var åtminstone uppfriskande rak i sitt avsked i sociala medier (10/6). 

Charly Musonda, klubblös 

- Belgaren har haft ett ordentligt skadehelvete de senaste åren. Nu är han äntligen frisk, men karriären har gått i stå och en förlängning med Chelsea var aldrig aktuell. Vi hoppas att dribblern hittar tillbaka till fotbollsglädjen var han än hamnar (10/6). 

Jake Clarke-Salter, klubblös 

- Mittbacken kom till Chelsea vid U9-nivå. Vid en ålder av 24 är nu Clarke-Salters tid i klubben över, då han inte får förlängt kontrakt. Han gjorde totalt tre framträdanden för Chelsea och har utöver det samlat på sig stor erfarenhet av The Championship. Det senaste lånet spenderades hos Coventry City, Clarke-Salter lär kunna hitta ett nytt uppdrag inom kort (10/6). 
- Den gamla antagonisten QPR har idag presenterat värvningen av Clarke-Salter på ett fyraårskontrakt (18/6).

George McEachran, klubblös 

- Den 21-åriga innermittfältaren får inte förlängt kontrakt hos moderklubben. McEachran har tillhört klubben sedan sju års ålder. På senare år har han lånats ut till holländska klubbar såsom SC Cambuur och MVV Maastricht men inte riktigt fått det att flyga (12/6). 

Thierno Ballo, klubblös 

- Anfallaren med det passande namnet Ballo spenderade den senaste säsongen på lån hemma i Österrike. Lånet hos Rapid Wien avbröts dock i förtid och 20-åringen flög tillbaka till SW6. Chelsea förlänger inte kontraktet med Ballo (12/6). 
- Thierno Ballo har nu gjort klart med en ny klubb. Föga förvånande kanske bär flyttlasset av mot hemlandet. Wolfsberger AC har signat Ballo till ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år (11/7).

Karlo Ziger, klubblös 

- Den kroatiske målvakten hann inte göra något nämnvärt avtryck på fem år hos Chelsea. 21-åringen spenderade den senaste säsongen på lån hos slovenska Rudar Velenje. Kontraktet har nu upphört och Ziger får se sig om efter en ny arbetsgivare (12/6)
- Kroaten återvänder till hemlandet. HNK Gorica har värvat Ziger på ett fyraårskontrakt (30/6).

Lucas Bergström, Peterborough United (lån)
- Den två meter långa finländaren har skrivit på sitt första låneavtal. Målvakten testar lyckan hos Peterborough United i League One kommande säsong. Mer om övergången går att läsa här (18/6).

Romelu Lukaku, Inter (lån)
-
Belgaren presenterades i sin återkomst till Milano och Inter till Chelseafansens förtret (30/6).

Ethan Wady, Woking (lån)
- Den amerikanska målvakten lånas ut till Woking FC under säsongen. Detta är något som National League-klubben bekräftar på sin hemsida. 20-åringen har tidigare varit på lån i bl.a. Hendon och Dartford. (4/7).

Prince Adegoke, Welling United (lån)
- 18-årige Adegoke får testa på seniorfotboll för första gången i år. Målvakten lånas ut till Welling United i National League South. Ni är ursäktade om ni inte hört talas om klubben förut, det är engelska sjättedivisionen det handlar om. Adegoke har tillhört Chelsea sedan U13-nivå (4/7). 

Nathan Baxter, Hull City (lån)

- Nathan Baxter hade en framgångsrik tid hos Hull ifjol. Sju hållna nollor på 18 framträdanden övertygade The Tigers om att låna in Baxter även för denna säsong. Championship-klubben har också en köpeoption för den 23-årige burväktaren i avtalet (4/7). 

Tino Anjorin, Huddersfield (lån)
- Efter en lovande säsongsavslutning hos The Terriers i våras är Anjorin nu klar för ett säsongslångt lån hos Huddersfield (22/7). 

Matt Miazga, FC Cincinnati
- Det var nu sex år sedan Miazga värvades från New York Red Bulls och det går inte att säga att amerikanen gjorde något märkvärt intryck. Det blev bara två framträdanden för klubben och resten av tiden har spenderats utlånad. Nu är det klart att 27-åringen återvänder till hemlandet och MLS-laget FC Cincinnati som Bosmanvärvning. (5/8)

Timo Werner, Leipzig
- Säg vad ni vill om Timo Werner, men hans attityd och arbetsmoral kan aldrig klandras. Turbo Timo återvänder till Leipzig för 17 miljoner pund exklusive bonusar, en dryg tredjedel av vad han värvades för två somrar sedan. Auf Wiedersehen und viel glûck, Timo! (9/8)

Malang Sarr, AS Monaco (lån)
- 23-årige Sarr får testa lyckan i hemlandet i minst ett år. Om det går bra på Franska rivieran och vissa kritierier möts kommer en köpobligation på runt 13 miljoner pund aktiveras, enligt samstämmiga uppgifter, Läs mer här. (10/8)

Rykten, spelare in 

Aurélien Tchouaméni, AS Monaco 
- Thouaméni ryktades intensivt till Chelsea under de två senaste transferfönstrena. Hoppet om den franske mittfältsdynamon kan vi nu kassera då Real Madrid har presenterat värvningen av Tchouaméni på ett fyraårskontrakt (11/6). 

Jules Koundé, Sevilla 

- En övergång till Chelsea var som ni minns otroligt nära i somras, affären sprack i sista stund. Sevillas VD bekräftar nu det alla redan visste - Koundé vill till ett mer slagkraftigt lag i sommar (11/6). 
- Sevilla har meddelat att Koundé idag opereras för att åtgärda ett mindre problem i bäckenet. Mittbacken ska tvingas vila i 3-4 veckor, men försäsongsträningen på Cobham (?) ska inte vara hotad (14/6). 
-
Enligt Madrid-tidningen AS är Chelsea “äntligen” redo att buda de €60 miljoner som Sevilla kräver för mittbacken. Rapporten bekräftar visserligen att fransosen kan tänka sig Barcelona som sin nästa hemvist, men katalanerna ska inte ha lagt ett konkret bud ännu (8/7). 
- Chelseas mittbacksjakt är inte över. Åtminstone inte om man ska tro Nizaar Kinsella och Evening Standard. Chelsea uppges säkra på en överenskommelse under denna vecka (18/7).
- Ett tag såg det ut som att den franska mittbacken, i princip, skulle vara klar för Chelsea. I en intervju med SFC Radio berättade Sevillas sportchef Monchi, att ett avtal mellan spelaren och Chelsea var klart men att Barcelona i sista stund hade svept in med ett bättre erbjudande. I förrgår (27/7) bekräftade Fabrizio Romano att Koundés övergång till Barcelona var klar (29/7).

Milan Skriniar, Inter 
- Chelsea är som sagt i behov av förstärkning i mittlåset. Skriniar är en av Serie A:s bästa mittbackar och har ryktats till London. Han har bara ett år kvar på kontraktet, Gazetta dello Sport rapporterar att Inter trots det vill ha 70 miljoner euro för slovaken. Klubbens sportdirektör Piero Ausilio befinner sig enligt tidningen i London för att reda ut en del affärer (10/6). 
- Chelsea uppges ligga efter PSG i jakten på Skriniar enligt CBS. Mittbacken ska ha kommit överens om ett kontrakt med Paris-klubben, men Inter uppges inte ha fått något bud från fransoserna ännu. Enligt rapporten har PSG övertaget, men klubbar såsom Chelsea är med i matchen då inget bud framställts (28/6).

Presnel Kimpembe, Paris Saint-Germain 

- Enligt uppgifter till tyska Bild-skribenten Christan Falk så är Chelsea intresserade av att värva Kimpembe. Bör kanske tas med en nypa salt då en tysk reporter “avslöjar” potentiella affärer mellan franska och engelska klubbar (10/6). 
- Det dröjde ett tag, men nu är ryktena kring Kimpembe tillbaka. Enligt Evening Standard kräver PSG £42 miljoner för fransosen. Man ska dessutom endast vara villiga att släppa honom om man själva löser Milan Skriniar från Inter. Samtidigt uppger London-tidningen att Chelsea tror på en klar transfer under denna vecka (18/7).
- Ännu en potentiell transfer som verkar ha stött på komplikationer. Då Koundé blev klar för Barcelona vändes många blickar tillbaka till landslagskollegan Presnel Kimpembe. Nu rapporterar le10sport, dessvärre, att Kimpembe ska vilja stanna i PSG (29/7).

Eddie Beach, Southampton 
- Ytterligare en 18-årig målvakt på Chelseas radar. Enligt Jacob Steinberg på The Guardian är Chelsea och Southampton överens om en övergångssumma för målvakten. Beach har meriter från Wales U19-landslag (16/6).

Kalidou Koulibaly 
- Ytterligare en spelare som ryktats till Chelsea i flera omgångar. Calciomercatoweb skriver att Chelsea sitter i förarsätet i kampen om mittbackens signatur (12/5). 
- Senegalesen har länge utmärkt sig i positiv bemärkelse i Italien. Enligt sajten Calciomercatoweb är Napolis president Aurelio De Laurentiis dock beredd att sälja mittbacken (16/6).  
- Enligt "The Sun" så har Chelsea inga problem med de £34m som Napoli vill ha för Koulibaly och intresset är fortsatt stort (11/7).
- Koulibaly-affären har växlat upp. Såväl The Athletic, The Guardian som Gianluca DiMarzio signalerar om att Chelsea är på väg eller har budat £33 miljoner för mittbacken. Enligt transferspecialisten DiMarzio har Napolis tränare Spaletti satt sig på tvären, och väntas träffa Koulibaly planenligt imorgon. President de Laurentiis verkar öppen för en försäljning, men väntas inte anlända till försäsongslägret förrän på torsdag (12/7). 
- AVSKRIVET Ytterligare en storvärvning är i hamn. Koulibaly är klar för Chelsea efter att ha kritat på ett fyraårskontrakt. Du kan läsa mer om värvningen här (16/7).

Thomas Strakosha, kontraktslös 
- Den albanske burväktaren förlängde inte avtalet med Lazio och är därmed fri att förhandla med vem han vill i sommar. Fabrizio Romano påstår att Chelsea är intresserade, och har fiskat fram ett citat från mannen själv: “Det är en ära att kopplas ihop med en storklubb som Chelsea,” säger Strakosha. Kan ligga nåt i detta ifall Kepa blir less på att agera backup (16/6).  
- Strakosha har presenterats av lokalrivalen Brentford (17/7).


Merih Demiral, Juventus
- Enligt rapporter i italienska medier är Demiral del i en potentiell bytesaffär med Juventus. CalcioMercato uppger att den gamla damen vill ha Jorginho i utbyte mot sin mittback (16/6).

Ousmane Dembéle, Barcelona
-
Den franska yttern sitter på ett utgående kontrakt med den katalanska storklubben. Enligt uppgifter till sajten Football London så väntar dock Dembéle tills semestern är avslutad innan han bestämmer sig om sin framtid. Chelsea ska ha träffat dribblerns representater och Tuchel känner spelaren väl från deras tid i Dortmund (18/6).
- Barcelona sägs nu vilja erbjuda fransmannen ett nytt kontrakt och har därmed vänt i frågan. (11/7)

Raheem Sterling, Manchester City 
- Sterling behöver ingen närmare introduktion. Över 100 mål på drygt 300 PL-framträdanden har engelsmannen skramlat ihop. Samstämmiga uppgifter från både brittiskt och italienskt håll indikerar Chelsea intresse. Såväl The Athletic som gamla transfergurun Gianluca DiMarzio rapporterar att Chelsea är optimistiska till att köpa loss Sterling (20/6).
- The Guardian via Jacob Steinberg erfar att Chelsea snart budar på Raheem Sterling (27/6). 
- Sterling uppges komma allt närmare Chelsea. Både The Telegraph och CBS menar att en överenskommelse med Man City är nära förestående. CBS:s Ben Jacobs uppger att en affär kan bli klar redan denna vecka (28/6). 
-
Ni visste redan att det var nära. Enligt The Telegraph är överenskommelsen mellan Man City och Chelsea snart slutförd. Avtalet mellan spelaren och Chelsea ska vara klart sedan tidigare (8/7). 
- Enligt samstämmiga rapporter är Raheem Sterling nu klar för Chelsea. Enligt The Athletic flyger yttern till LA idag onsdag för att träffa sina nya lagkamrater. Dessa uppgifter bekräftas av Matt Law på The Telegraph. Precis som tidigare rapporterat ska övergångssumman ligga på £47,5 miljoner (12/7).
- AVSKRIVET Chelseas första värvning för säsongen är en tung sådan. Raheem Sterling har presenterats, yttern har kritat på ett femårskontrakt med Londons stolthet. Du kan läsa mer om transfern här (13/7).

Marc Cucurella, Brighton and Hove Albion 
- Vänsterbacken har haft en riktigt fin debutsäsong på de brittiska öarna under Graham Potter. Chelsea uppgavs vara intresserade av Cucurella redan när han skulle säljas från Getafe, men har nu hört sig för om spanjoren igen. Enligt Daily Mail konkurrerar Chelsea med Manchester City om Cucurella. De himmelsblå uppe i nordväst ska ha budat 30 miljoner pund för den hårfagre försvararen (20/6). 
-
Avskriven. Klar för Chelsea!

Nathan Aké, Manchester City 
- Chelsea uppges överväga att värva tillbaka Nathan Aké enligt rapporter från The Telegraph. Det vore inte första gången man försöker sig på något sådant, Nemanja Matic och Romelu Lukaku är två tidigare exempel. Mittbacken har dock tre år kvar på sitt nuvarande kontrakt (20/6). 
-
Aké uppges ha kommit överens om det personliga avtalet med Chelsea. Detta enligt Matt Law på The Telegraph. Klubbarna ska dock fortfarande vara en bit ifrån varandra vad gäller köpeskilling (8/7). 
-
The Guardian och The Athletic är överens om att det krävs minst £40 miljoner för att få loss Aké från City. Båda tidningarna uppger dock att en överenskommelse är nära. Chelsea är sedan tidigare överens med sin före detta spelare (12/7).

Raphinha, Leeds United
- Raheem Sterling är inte den enda yttern som Chelsea tittar på. Enligt The Telegraph är Arsenal i förarsätet när det kommer till brassens signatur, men Chelsea ska utmana enligt Matt Law. Thomas Tuchel rapporteras vara på jakt efter en 1v1-specialist, Raphinha ska ligga närmast till hands efter just Sterling (28/6). 
- Även GOAL:s Chelsea-korre Nizaar Kinsella rapporterar om att Chelsea givit sig in i leken om Raphinha. Även här påstås Tuchels intresse vara en stor faktor (28/6).
- Enligt CBS sätter Leeds nu krav på Barcelona, som uppgetts vara Raphinhas föredragna destination. Enligt den amerikanska sajten börjar spelaren själv bli less på den katalanska storklubben, och har inte alls något emot att landa i SW6 (8/7). 
- Klar för Barcelona under sommaren 2022. (19/8)

Cristiano Ronaldo, Manchester United
- Vad som händer med Ronaldo i sommar står än, långt ifrån klart. På lördagen (2/7) rapporterade The Times att Ronaldo har önskat en övergång från Manchester United och att klubben kan släppa honom om ett värdigt bud kommer in. Idag ska även portugisen ha varit frånvarande från Uniteds träning på grund av “familjeanledningar”, enligt The Guardian.  Detta tillsammans med uppgifter om att Chelseas nya ägare, Ted Boehly, ska ha mött upp med Ronaldos agent, Jorge Mendes, är det nu en möjlighet att Stamford Bridge blir nästa destination för den femfaldiga Ballon d’Or-vinnaren. Om United är villiga att sälja till en ligakonkurrent återstår att se… (4/7).
- Tuchel ska enligt uppgifter till CBS ha avfärdat en potentiell värvning av Ronaldo (11/7).

Neymar, PSG
- För ungefär en vecka sedan, rapporterade RMC Sport att den brasilianska superstjärnan Neymar inte känner sig uppskattad i sin klubb PSG. Sedan dess har ryktena börjat florera på sociala medier. I England, menar Makoto Asahara på Sportbladet, att det kommer handla om tre klubbar som har möjligheten och viljan att värva brassen. Nyrika Newcastle, ett Manchester United (som möjligtvis blir av med Cristiano Ronaldo), och Chelsea. Förutom att Ted Boehly kommer vilja ha in en “statusvärvning” i sitt första fönster, har Neymar dessutom tidigare arbetat med Thomas Tuchel. Neymar har även spelat tillsammans med Thiago Silva, för både klubblag och landslag, där Chelsea-backen ska ha flörtat med idéen om en återförening enligt Daily Mail. Denna gång i Chelsea. (4/7)

Matthjis De Ligt, Juventus
- De Ligt har inte blivit den där självklara mittbacksgiganten i Juventus som han spåddes att bli. Holländaren är fortfarande ung och har visat vad han går för i CL-sammanhang, framförallt under tiden i Ajax. Enligt uppgifter till sajten Football London är Chelsea intresserade av De Ligt. Kontraktet med den gamla damen sträcker sig till 2024 (16/6)
- Transfergurun Nizaar Kinsella på Evening Standard uppger att Chelsea tidigare har fått flera försök för holländaren avvisade av den italienska jätten, som länge krävde hela utköpsklausulen på 103 miljoner pund för att lösa ut den gamla damens mittbacksjuvel. Men i takt med att De Ligts kontrakt närmar sig sitt slutdatum (2024), och att holländaren verkar ovillig att förlänga, så har Juve börjat acceptera att förhandla ner priset. De verkar dock inte intresserade av en bytesaffär, då Boehly har sett sådana försök med både Jorginho och Timo Werner misslyckas (5/7).
- Den 19/7 blev holländaren klar för Bayern München. Övergången landade på över 70 miljoner euro med ett kontrakt som sträcker sig till 2027 (29/7).

Robert Lewandowski, Bayern Munchen
- Den polske superstjärnan har gjort klart att han vill lämna tyskland. Barcelona skall vara nära och de personliga detaljerna nära till att vara klara. Dock saknas pengarna säger rykten hos The Sun. Tidningen nämner Chelsea som en alternativ klubbadress (11/7).
- Enligt CBS kan Lewandowski tänka sig en flytt till Chelsea, men endast om Barcelona-dealen faller ihop (12/7).
- Lewandowski har till slut blivit klar för Barcelona. När han får sin utlovade lön är oklart (17/7).

Serge Gnabry, Bayern München 
- Enligt The Guardian har Chelsea börjat leta alternativ till Raphinha. Detta då Barcelona uppges vara brassens föredragna situation och katalanerna fått in nytt kapital som gör Leeds nöjda. Enligt The Guardian ligger Gnabry nära till hands som alternativ. Tysken har endast ett år kvar på sitt kontrakt med Bayern München (12/6). 
- Enligt tyska Sky uppges Chelsea inte vara aktuellt på grund av Gnabrys förflutna i Arsenal. Varför han fortfarande skulle hysa ömma känslor för den klubben är oklart. Kanske är även Birgmingham, Villa och Wolves uteslutna klubbadresser efter Gnabrys tid i WBA (12/7). 

Rafael Leão, AC Milan 
- Milans talisman till portugis är en annan ytter och/eller forward som uppges vara ett alternativ av Raphinha. Även denna rapport från Jacob Steinberg på The Guardian. Leão hade stor del i Milans ligatitel den gångna säsongen och sitter på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024 (12/7). 

Denzel Dumfries, Inter
- Thomas Tuchels jakt på försvarare fortsätter. Nu ryktas det även om Inters högerback Denzel Dumfries. Holländarens signatur ska vara möjlig med ett bud på 33,6 miljoner pund (29/7).

Wesley Fofana, Leicester City
- Nu ska ytterligare en fransk mittback vara aktuell för Chelsea. Denna gång ryktas det om Leicesters Wesley Fofana som Chelsea ska vara intresserade av. En nära vän till fransmannen ska dessutom ha lagt upp bilder på Fofana i en Chelsea-tröja på twitter. Med det sagt ska Leicester inte vilja sälja, oavsett pris, med tanke på att 21-åringen har fem år kvar på sitt kontrakt (29/7).
- Efter flertalen erbjudanden från Chelsea, det ena större än det andra är nu summorna rekordstora om en övergång skall bli av. Fofana själv sägs vilja lämna för Chelsea, men hans nuvarande klubb är inte av samma åsikt. (19/8)

Frenkie de Jong, Barcelona
- En av sommarens stora transfersagor fortsätter. Länge har det ryktas om att Barcelona vill släppa de Jong för att öka det ekonomiska manövreringsutrymme. Manchester united har länge sett ut som en förhandsfavorit för holländarens signatur, men enligt rapporter ska de Jong inte vara så villig att gå till Europa League-klubben. 25-åringen verkar föredra en övergång till Chelsea. Detta är något Londonklubben ska vara villiga att fullfölja men endast om Barcelona sänker det begärda priset för de Jong som ligger på 67 miljoner pund (29/7).
- De senaste dagarna har snackat kring mittfältaren avtagit något. Just nu känns övergången mera och mera avlägsen. (19/8)

Josko Gvardiol, RB Leipzig
- Leipzigs Josko Gvardiol ska enligt The Evening Standard ses som ett alternativ till Koundé och Kimpembe. Då den förstnämnda gått till Barcelona och den sistnämnda verkar bli kvar i PSG återstår det att se om Chelsea skruvar upp jakten på den 20-årige mittbacken (29/7).

Rykten, spelare ut 

Armando Broja
- Det dras hårt i den resliga albanen för tillfället. En annan artikel från Kinsella på Standard rapporterar att både Everton och West Ham har kontaktat Chelsea över en permanent övergång. Toffees diskuterar villkoren för ett potentiellt utlägg på 30 miljoner pund för Chelseastrikerns signatur, medan Londonrivalen funderar på om de ska matcha budet. Även Newcastle ska ha fått ett låneerbjudande avvisat av Londonklubben. Det stora intresset har satt press på Boehly, som ska prata med Broja i veckan. Anfallaren ska vara fast besluten på att fortsätta sin framfart efter en framgångsrik lånesejour på sydkusten. Tuchel vill se alla utlånade spelare i försäsongsträning innan han sanktionenar några försäljningar (5/7).
- Det sägs att Broja är West Hams förstaval i jakten på en anfallare. Man kommer att kontakta både spelare och klubb inom en snar framtid, enligt uppgifter till The Sun (11/7).
- Det var en händelserik dag kring Armando Broja. Såväl The Guardian som The Telegraph uppgav att albanens reste tillbaka till London då West Ham var på väg att slutföra värvningen av forwarden. Den förstnämnda tidningen uppgav att The Hammers förbättrat sitt initiala bud på £30 miljoner pund (18/7).
- Senare under dagen, när det blivit förmiddag borta i USA, fanns Thomas Tuchel tillgänglig för kommentarer. Enligt The Telegraph har Chelseas tränare
sagt att en fotskada är orsaken till Brojas plötsliga hemfärd. Den bästa behandlingen finns att få i London, enligt Tuchel och hans team. Om detta är en rökridå eller inte återstår att se (18/7).
- Broja har fått ett nummer i truppen och speltid i slutet av bägge lagets matcher. Troligen blir han kvar i Chelsea. (19/8)

Levi Colwill
- Samma artikel av Kinsella på Standard, medger att Chelseas förhandlingar med Manchester Citys Nathan Aké riskerar att få Chelseas nittonåriga supertalang Levi Colwill att lämna. Den likt Aké vänsterfotade mittbacken, har efter en lovordad säsong i Huddersfield skapat intresse från bland annat Brighton, Crystal Palace, Southamton och Leicester (5/7).
- Enligt Chelsea-korren Simon Johnson på The Athletic överväger Colwill att lämna klubben om en enda försvarare till värvas in (17/7).
- Colwill lånas ut till  Brighton & Hove Albion under säsongen. (19/8)

Conor Gallagher
- Cobhamlirarna är heta på marknaden just nu. Det är återigen Kinsella på Standard som skriver att en mängd klubbar är intresserade av mittfältarens signatur, däribland Lampards Everton. Den nyligen landslagsdebuterande Gallagher kommer inte ta något beslut förrän han pratat med Tuchel om sin framtid (5/7).
-
Gallagher har fått nummer på tröjan och speltid. Troligt att han blir kvar. (19/8)

Hakim Ziyech
- Fabrizio Romano menar att förhandlingar mellan Chelsea och AC Milan nu kommer att fortsätta gällande en övergång för Hakim Ziyech, där förhandlingarna startade för två veckor sedan. Thomas Tuchel ska vara villig att släppa den 29-årige marockanen detta fönster (4/7).
- Än en gång är det Kinsella på Evening Standard, som kommer med uppgifter om att Ziyech är i kontakt med AC Milan över en låneövergång. Rossoneri ska dock inte vara villiga att betala hela Ziyechs lön och uppges ha bett Chelsea subventionera en del av den. Marockanens kontrakt utgår för övrigt 2024 (5/7).
-
Rykten kring Ziyech finns det ännu gott om. Manchester United är det senaste laget att vara intresserade. (19/8)

Romelu Lukaku 
- Belgarens återkomst till SW6 har inte gjort någon glad. Samstämmiga rapporter gör gällande att Chelsea förhandlar med Inter om en återkomst till Milano. CBS journalist Ben Jacobs uppger att ett lån är mest sannolikt, där Chelsea vill ha uppåt 20 miljoner euro i låneavgift. Enligt rapporten vill Inter komma ner under 15 miljoner euro (15/6). 
- Inters intresse för Lukaku har nu bekräftats från officellt håll. VD Alessandro Antonello beskriver “ett stort begär” för att få tillbaka forwarden. Han nämner dock en del finansiella svårigheter i en intervju med CalcioMercato (16/6). 
- AVSKRIVET: Lukakus utlåning till Inter är officiell (30/6).
 
Marcos Alonso 

- I en intervju med Daily Mail medger Alonso att han en dag vill spela i Spanien igen. Han är dock medveten om att ett år kontrakt hos Chelsea kvarstår och tillägger att han trivs i London. Daily Mail tillsammans med flera andra medier placerar vänsterbacken hos Barcelona, som dock har ont om pengar (8/6). 
-
Är överens med Barcelona om de personliga delarna. Återstår att se om klubbarna kommer överens. (19/8)

César Azpilicueta 
- The Telegraph rapporterar att Chelsea fortsätter diskutera situationen med sin kapten. Hans prestationer ska ha triggat ett optionsår i kontraktet, men ett klubbyte redan i sommar utesluts inte. Barcelona ska ha erbjudit spanjoren ett treårskontrakt (10/6). 
-
Avskrivet! Har förlängt med Chelsea. Kontrakt på 2 år. (19/8)

Jorginho
- CalcioMercato uppger att Chelsea vill värva Juventus mittback Merih Demiral. Artikeln uppger att Turin-klubben vill ha Jorginho i utbyte, något Chelsea sägs vara villiga att gå med på (16/6).


Ruben Loftus-Cheek
-
Enligt Corriere Dello Sport är Lazios sportchef Igli Tare på besök i London på jakt efter förstärkningar. Loftus-Cheek uppges vara ett av namnen på önskelistan. RLC har kontrakt till och med 2024 och Rom-klubben verkar inte vara inställda på att köpa loss spelaren, utan ett lån ligger närmare till hands (18/6).

Emerson

- Även Emerson ska ha uppvaktats av Lazio enligt Corriere Dello Sport. Italienaren återvänder till SW6 efter en lyckad lånesejour hos Lyon och har kontrakt över säsongen 2023/24. Lazio ska vara intresserade av att låna in vänsterbacken (18/6).
-
Efter att ha varit aktuell för West Ham är detta nu avskrivet. (19/8)

N´Golo Kanté
- Arsenal sägs dra i Kanté och visar intresse för att värva fransmannen. Detta enligt rapporter från The Sun, märk väl. Kanté som inte är med Chelsea i USA sägs vara skadad (11/7).

Tino Anjorin

- Mittfältaren spenderade vårsäsongen på lån hos Huddersfield. Enligt Football London kan det bli aktuellt med en ny utlåning till The Terriers kommande säsong. Sajten uppger också att Coventry, Norwich och QPR är intresserade av Anjorin (18/7).
- Det blev familjära Huddersfield som lånedestination kommande säsong, detta har bekräftats av klubbarna (22/7). 

CSS-redaktionen2022-08-19 10:20:00
Author

Fler artiklar om Chelsea