Sillysvep: "Wijnaldums ersättare?"
Är Renato Sanches Wijnaldums ersättare?

Sillysvep: "Wijnaldums ersättare?"

Lite handplockade rykten i detta hav av spekulationer som transferfönstret har att erbjuda.

Wijnaldums ersättare?
Liverpool är ledande i kampen om den portugisiska mittfältaren Renato Sanches signatur, detta enligt Mundo Deportivo.
Enligt källan så är dom röda större favoriter att värva spelaren än den spanska giganten Barcelona som han tidigare under sommaren ryktats till.

Sanches spelar till vardags i Lille och dom regerande franska mästarna är villiga att släppa sin nyckelspelare, men kräver dock €40m i övergångssumma. Den katalanska klubben lider just nu av ekonomiska bekymmer och det ska alltså vara ”högst osannolikt” att dom ska kunna betala den summan.

Renato Sanches slog igenom som ett superlöfte i Benfica och värvades efter Portugals EM-succé till Bayern München 2016. Väl i Tyskland så hittade han aldrig riktigt sin högstanivå och efter två år i München samt ett år som utlånad till Swansea så flyttade Sanches till Frankrike och Lille där han i våras vann ligaguld med klubben. Mittfältaren fyller 24 denna månad.

Målskytt av rang på ingång? 
Enligt Gianluca Di Marzio så har Liverpool blivit informerade gällande prislappen på Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic som dom röda enligt uppgifter visat intresse för under sommaren.
Enligt uppgifterna så skulle Liverpool behöva betala £50.8m för att göra en flytt till Merseyside möjlig för den serbiska landsmannen.

Tottenham ska också ha visat ett intresse för anfallaren då han ses som en potentiell ersättare till Harry Kane om han skulle lämna klubben denna sommar.
Fiorentinas krav på övergångssumma är för hög för dom flesta klubbars transferbudget, förutom för några i Premier League, bland annat Liverpool.

Vlahovic gjorde 21 mål i Serie A förra säsongen

Belgare på väg ut?
West Ham har enligt uppgifter visat intresse för Divock Origi, detta enligt Football Insider. Londonklubben ska ha påbörjat processen gällande att plocka in belgaren denna månad. Dom senaste uppgifterna menar på att ”the Hammers” försöker sänka det pris som klubben satt på anfallaren. Liverpool ska tidigare ha krävt £20m för att släppa Champions League-hjälten från 2019.

Det är spekulerats om att Liverpool skulle kunna vara villiga att sänka priset till £15m för att få igenom en affär innan fönstret stänger. Origis nuvarande avtal med klubben löper ut 2024.

Origi har tillhört klubben sedan sommaren 2014

Belgare på väg in?
Stade Rennais ytter Jeremy Doku som i somras imponerade för Belgien under EM har återigen blivit kopplad med en flytt till Liverpool.

Enligt Voetbal24 så har “the Reds” scoutat 19-åringen under sommarens mästerskap och att dom blev imponerad av vad dom såg. Det har rapporterats om att Liverpool skulle behöva betala £38m till Ligue 1-klubben för att värva Doku.

Belgaren var nära på att ansluta till Liverpool redan som 15-åring men han valde tillslut att tacka nej till erbjudandet.

Doku imponerade under EM

Källa: Liverpool Echo

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-08-10 22:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool