Skadebekymmer ger Benitez huvudbry

Skadebekymmer ger Benitez huvudbry

Skadeläget i Chelsea kan tvinga Benitez att välja mellan en oprövad nykomling och en nästan dubbelt så gammal veteran i den kommande matchen mot Rubin Kazan.

Under omspelet mot Manchester United i FA cupen ådrog sig Ashley Cole en skadad knäsena. Igår kände sig Ryan Bertrand, som normalt är Coles ersättare på vänsterbackspositionen, krasslig och missade träningen. Det visade sig att Bertrand åkt på en virusinfektion som kan göra att han kan missa den kommande bortamatchen mot Rubin Kazan. Benitez säger till engelsk press att Bertrand ska åka med laget till Ryssland i förhoppning om att han hinner krya på sig, men att ett slutgiltigt beslut kommer tas  dagen före match.

Om nu både Cole och Bertrand skulle vara borta så kommer Benitez att få välja mellan å ena sidan den unge, och orutinerade, Nathan Ake eller å andra sidan den rutinerade, men nästan dubbelt så gamle, veteranen Paolo Ferreira. Ake, som normalt spelar i Chelseas U21 lag, har bara gjort två inhopp i A-laget. Det första var i matchen mot Norwich i december som den unge holländaren byttes in på stopptid och i FA-cup matchen mot Middlesbrough gjorde han sin första match från start. Ferreira, trotjänaren som är på god väg att bli en kultfigur i Chelseafansens ögon, har gjort 212 matcher för Chelsea och behöver väl ingen närmare presentation. 

Och som inte detta vore nog så är även Gary Cahill skadad. Han har opererat ett knä och beräknas inte vara tillbaka förrän nästa vecka.

Skadorna ger även en del huvudbry när det gäller den kommande FA-cup semifinalen mot Manchester City. Förutom att både Cole och Cahill inte kommer ha återhämtat sig i tid för matchen mot City så finns det även problem med mittbackspositionen. Om John Terry spelar så kommer det bli hans andra match på fyra dagar, vilket inte nödvändigtvis är bra för en skadebenägen veteran. Å andra sidan är David Luiz bara ett gult kort bort från två matchers avstängning.

Vi avslutar med lite goda nyheter mitt i allt elände. Demba Ba återhämtar sig som planerat efter skadan han ådrog sig mot Sunderland och ska vara klar för spel lagom till FA-cup semifinalen. 

Källor: the Guardian, the Telegraph, FA.

 

John Andersson2013-04-10 09:13:12
Author

Fler artiklar om Chelsea